Bookmarks

    Ουσιαστικός, πιο ποιοτικός και κυρίως με διάθεση, όρεξη, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ο Α.Ο.Κ. πέρασε «σαν σίφουνας» σήμερα Κυριακή (12/10) από την έδρα των Γιαννιτσών και σε βάρος της τοπικής Αναγέννησης έφτασε στην πρώτη νίκη του στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ειδικότερα για την 3η αγωνιστική με σκορ (0-3).

     

    Μία νίκη πέρα για πέρα δικαιότατη για την ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη, η οποία έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων σε όλο το 90λεπτο, είχε την συμπαράσταση περίπου 150 καβαλιωτών φιλάθλων και δικαιολογημένα έχει κάθε λόγο για να αισιοδοξεί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Μία νίκη ουσίας, αποτέλεσμα του πολύ καλού αγωνιστικού προσώπου που έδειξαν οι καβαλιώτες με την «παρθενική» εμφάνιση των Μοντέϊρο Ζουνίνιο και Λαζάρ Πόποβιτς να είναι το ιδανικότερο.

     

     

    Δυνατό ξεκίνημα και ανάλογη η συνέχεια

     

    Ο Α.Ο.Κ. με νέο «αίμα» στην αρχική του ενδεκάδα, τους Μοντέϊρο Ζουνίνιο και Λαζάρ Πόποβιτς των οποίων τα δελτία εκδόθηκαν, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από το ξεκίνημα οι παίκτες της Καβάλας, προσπάθησαν να το φέρουν στα μέτρα τους. Το γρήγορο γκολ μάλιστα του Βραζιλιάνου επιθετικού Μοντέϊρο Ζουνίνιο, αφενός έβαλε τον Α.Ο.Κ. σε «θέση οδηγού» αφετέρου δε έβαλε της βάσεις για τη νίκη, δίνοντας στους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη τη δυνατότητα να αποβάλουν το οποίο άγχος είχαν. Ο Α.Ο.Κ. μάλιστα από την αρχή επέβαλε το ρυθμό του, πίεσε αρκετά ψηλά την αντίπαλη ομάδα και προσπάθησε να μπλοκάρει τα ατού της Αναγέννηση Γιαννιτσών και ταυτόχρονα να κλείσει σε μέγιστο βαθμό τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Γιάννη Φυρινίδη. Στο αμυντικό τομέα τα πάντα για την ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη, κυλλησαν χωρίς κανένα πρόβλημα σχεδόν και αυτό γιατί η αμυντική γραμμή της Καβάλας ήταν αλάνθαστη. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι επιθετικοί της Αναγέννησης Γιαννιτσών σχεδόν καθόλου απείλησαν την εστία της Καβάλας. «Καλοκουρντισμένη» μηχανή ήταν ο Α.Ο.Κ. τόσο στο χώρο της μεσαίας γραμμής όσο και στην επίθεση. Τα πάντα λειτούργησαν στο ακέραιο με τους παίκτες της Καβάλας να κάνουν ότι θέλουν, να κυκλοφορούν την μπάλα με άψογο τρόπο, να έχουν αλληλοκάλυψη, να κόβουν αλλά και να μοιράζουν και το βασικότερο να δημιουργούν απειλητικές στιγμές στην εστία των γηπεδούχων. Μάλιστα το δεύτερο γκολ της Καβάλας, από τον Χάρη Παππά αυτήν την φορά με την συμπλήρωση του ημιώρου αποτέλεσε την καλύτερη υποθήκη για την κατάκτηση της νίκης. Το σκηνικό της πάρα πολύ καλής αγωνιστικής παρουσίας του Α.Ο.Κ. στο πρώτο μέρος με τον αέρα των δύο τερμάτων επαναλήφθηκε και στην επανάληψη. Οι παίκτες της Καβάλας και στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έδειξαν δείγματα γραφής και αγωνιστικής υπευθυνότητας και έδειξαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα άφηναν να περάσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να επιστρέψει η αποστολή στη βάση της, έχοντας στις αποσκευές το πολυπόθητο «τρίποντο». Αφού λοιπόν έφεραν από το πρώτο μέρος το ματς στα μέτρα τους έχοντας τον αέρα των δύο (2) τερμάτων, από εκεί και πέρα το 2ο 45λεπτο όπως αναμένονταν είχε μόνο τυπική διαδικασία. Έτσι ο Α.Ο.Κ. κάνοντας κατά διαστήματα συντήρηση δυνάμεων αλλά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο πήρε πανάξια το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα και δικαιολογημένα έχει κάθε λόγο για να αισιοδοξεί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Μόλις στο 4’ της αναμέτρησης ο Μοντέϊρο Ζουνίνιο, ξεσήκωσε σαν «ελατήριο» τους φιλάθλους της Καβάλας, όταν έπιασε ένα τρομερό σε δύναμη σουτ, έξω από την μεγάλη υπεροχή των Γιαννιτσών δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Αναγέννησης για να γράψει το (0-1). Μάλιστα όταν το χρονόμετρο είχε σημαδέψει το 31’ ήρθε η ώρα να «χτυπήσει» ο Χάρης Παππάς. Τότε ο επιθετικός της Καβάλας, μπήκε σφήνα ανάμεσα στους αμυντικούς της Αναγέννησης, εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη συνεννόηση τους και με υποδειγματικό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να διαμορφώσει το (0-2). Από εκεί και πέρα τα πάντα είχαν πάρει το δρόμο τους και όλα έδειχναν ότι οι «Αργοναύτες» θα έφταναν στην πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Το «κερασάκι στην τούρτα» της μεγάλης νίκης του Α.Ο.Κ. ήρθε στο 92’ όταν από κοντά ο Λαζάρ Πόποβιτς στο ντεμπούτο του με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-3).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Καλός ήταν στα σφυρίγματα του ο διαιτητής της αναμέτρησης Χρήστος Τσαλουχίδης της Ε.Π.Σ. Κιλκίς, με βοηθούς του τους Αναστάσιο Ζιγκερίδη και Χρήστο Κρυωνάς της Ε.Π.Σ. Σερρών.

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παραπάνω συνθέσεις:

    Αναγέννηση Γιαννιτσών (Βασίλης Ασλανίδης): Τεντόνης, Ουζούνης, Κιόρτσης, Σιδηρόπουλος, (85’ Μπάρμπας), Πομάκης, Αγκτσίδης, Καμποσούλης, (46’ Καραδήμος) Σάρρος, Μωυσιάδης, Καρακασόγλου, (46’ Ρίτε), Λίτσος.

     

    Καβάλα (Γάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Μπαντάνης, Κοσμίδης, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς (82’ Μπάτζιος), Παπαδόπουλος (13’ λόγω τραυματισμού Σταματόπουλος), Πόποβιτς, Διαμαντίδης, Ζουνίνιο (62’ Μπρατσιάνι)

     

    Τα παραλειπόμενα

     

    *** Αρκετοί καβαλιώτες φίλαθλοι έδωσαν το παρών τους στο γήπεδο των Γιαννιτσών και με την επιβλητική τους παρουσία βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό για την επίτευξη του στόχου. Μάλιστα πολλοί καβαλιώτες ταξίδεψαν με τα επιβατικά του αυτοκίνητα για την πόλη των Γιαννιτσών ενώ αρκετοί μετακινήθηκαν με τις οργανωμένες εκδρομές των «Γαλάζιων Αργοναυτών» και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι τα μέλη του Κεντρικού Συνδέσμου της Καβάλας «Γαλάζιοι Αργοναύτες» διαρκώς με τα συνθήματα τους ωθούσαν τους παίκτες της Καβάλας για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

     

    One Response to “Ουσιαστικός, πιο ποιοτικός και κυρίως με διάθεση, όρεξη, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ο Α.Ο.Κ. πέρασε «σαν σίφουνας» σήμερα Κυριακή (12/10) από την έδρα των Γιαννιτσών σε βάρος της τοπικής Αναγέννησης με σκορ (0-3) – Σκόρερ οι Ζουνίνιο, Παππάς και Πόποβιτς”