Bookmarks

    Μεγάλη επιτυχία είχε ο πρώτος αγώνας  του  Φθινοπώρου με όνομα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β» που διοργάνωσε ο Ο.Θ.Α. Καβάλας. Από το βράδυ της Πέμπτης (2/10) ήρθαν τα πρώτα τέσσερα  ξένα πληρώματα από τη γειτονική Βουλγαρία, με σκοπό να προπονηθούν την Παρασκευή (3/10) για το διήμερο αγώνα του Σαββατοκύριακου.

     

    Ο πολύς αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής δεν βοήθησαν βέβαια σ’ αυτό, αλλά δεν πτόησαν καθόλου τα πληρώματα Ελλήνων και Βουλγάρων. Παρασκευή βράδυ έγινε το αδιαχώρητο στα γραφεία του ΟΘΑΚ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης για τις οδηγίες πλου από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα, Μιχάλη Παυλίδη, και το μέλος της επιτροπής, Γiώργο Καλόπουλο. Ο αριθμός ρεκόρ των 12 σκαφών και 67 συμμετεχόντων θέτει από μόνος του πολύ ψηλά τα επίπεδα των προσδοκιών του διοργανωτή ομίλου.

    Οι τέλειες συνθήκες ανέμου του Σαββάτου ήταν το δώρο που όλοι ήλπιζαν.Ο στρωτός αέρας ,που έφθανε μέχρι και τους 15 κόμβους κατά διαστήματα, βοήθησε σε μία υπέροχη ιστιοδρομία, που για πρώτη φορά στην περιοχή μας ήταν καταδίωξη.

    Η πρωτοτυπία αυτή του Ο.Θ.Α. Καβάλας που έχει δοκιμαστεί σε άλλα μέρη της Ελλάδας, έγκειται στο ότι τα σκάφη δεν εκκινούν όλα μαζί, αλλά με βάση τις χρονικές διαφορές, που το θεωρητικά γρηγορότερο χαρίζει στα αργότερα σκάφη. Ετσι, όποιος φθάσει πρώτος στη γραμμή τερματισμού είναι και ο νικητής! Αυτό δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον μια και τα αργά σκάφη, που στους άλλους αγώνες είναι πάντα πίσω χάνοντας το ενδιαφέρον τους, τώρα είναι μπροστά καταδιωκόμενα από τα γρήγορα. Πολλές φορές συμβαίνει έτσι να φθάνουν πολλά σκάφη μαζί στη γραμμή τερματισμού, κάτι που δεν έγινε βέβαια το Σάββατο, μια και ο νικητής που ήταν το σκάφος STONAGE  ΟΘΑΚ κυριολεκτικά δεν έχει αντίπαλο στην περιοχή μας.

    Ο τερματισμός όλων των σκαφών έδωσε την έναρξη στο δεύτερο μέρος της φιλοξενίας του διοργανωτή ομίλου. Στο λιμάνι μπροστά στα σκάφη ξεκίνησε ένα party με υπέροχες μουσικές από τον D.J. George με μπύρες και φαγητό για όλους.

    Κυριακή πρωί στις 11 ήταν προγραμματισμένη η εκκίνηση της διπλής ιστιοδρομίας από την Ιχθυόσκαλα Καβάλας.  Η συγκεκριμένη ιστιοδρομία ήταν διπλή με ενδιάμεση βαθμολογική πόρτα στα 4 ναυτικά μίλια. Ο ασθενής αέρας αυτή τη φορά επέτρεψε να γίνει η πρώτη ιστιοδρομία αλλά όχι και η δεύτερη, που ήταν 12 ναυτικά μίλια. Τα τρία πρώτα σκάφη  STONAGE, FOLIE A DEUX και ΥΨΙΠΥΛΗ  δεν πρόλαβαν το χρονικό όριο τερματισμού, βρισκόμενα μόλις 1 μίλι μακριά από τη γραμμή τερματισμού.

    Οι απονομές στην παραλία παρουσία του Αντιπροέδρου του ΟΘΑΚ, κ  Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, σε συνδιασμό με τη μουσική και την πολύ καλή διάθεση όλων ήταν το επιστέγασμα της όλης διοργάνωσης. Πολύς κόσμος, που απλά έκανε βόλτα στην παραλία, ρωτούσε για το άθλημα της ιστιοπλοίας και συμμετείχε στην επιβράβευση των νικητών.

    Οι νικητές στην κατηγορία σκαφών χωρίς μπαλόνι ήταν:

    Πρώτο το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με κυβερνήτη τον Andrei Boyanov, δεύτερο το «CARPE DIEM» με κυβερνήτη τον Κων/νο Ανδρεάδη και τρίτο το «ΑΠΟΔΡΑΣΗ» με κυβερνήτη τον Μανώλη Ψωμά.

    Οι νικητές στην κατηγορία σκαφών με μπαλόνι ήταν:

    Πρώτο το STONAGE με κυβερνήτη τον Γιάννη Παπαιωάννου, δεύτερο το ΥΨΙΠΥΛΗ aegeas yachting με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτση και πλήρωμα την αγωνιστική σχολή του ΟΘΑΚ και τρίτο το πολύ καλό FOLIE A DEUX με κυβερνήτη τον Konstantin Zaimov

    Ολοι οι συμμετέχοντες αποχώρησαν μετά τις απονομές, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο  Σαββατοκύριακο στον αγώνα  «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

    Με την ευκαιρία αυτή ο Ο.Θ.Α. Καβάλας, ο Πρόεδρός του  Δημήτρης Μιχαηλίδης, και ο εκπαιδευτής ιστιοπλοϊας Στάθης Σοφίτσης, θέλουν να ευχαριστήσουν όλα τα νέα μέλη που γέμισαν τα δύο νέα τμήματα της σχολής ιστιοπλοΐας οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    4 Responses to “Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο πρώτος αγώνας του Φθινοπώρου με όνομα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β» που διοργάνωσε ο Ο.Θ.Α.Κ.”