Bookmarks

    Ο Πανιώνιος δεν πάει κατ’ ευθείαν στην ΕΣΚΑΝΑ μετά τη μη αδειοδότησή του, όπως σας γράφαμε, αλλά έχει δικαίωμα να παίξει στη Β’ Εθνική. Αν δεν το ασκήσει, τότε θα καταλήξει στο τοπικό. Τι γίνεται με τον αντικαταστάτη του στην Α1.

     

    Πώς ακριβώς έχει η κατάσταση;

     

    Από τη στιγμή που δεν πήρε από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, ο Πανιώνιος έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει προ πολλού οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο. Ο κανονισμός της ομοσπονδίας προβλέπει ότι για λόγους ανωτέρας βίας μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

    Η μη αδειοδότηση του Πανιωνίου συνιστά τέτοιο λόγο ανωτέρας βίας, επομένως οι “κυανέρυθροι”, εφόσον το θελήσουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και να πάρουν μέρος σε αυτό ως ερασιτεχνικό σωματείο και με Έλληνες παίκτες μόνο.

    Αν συμβεί αυτό, που είναι και το πιθανότερο, τότε τη θέση του Πανιωνίου στην Α1 θα πάρει η πρώτη επιλαχούσα από την Α2, Καβάλα, τη θέση της Καβάλας στην Α2 η πρώτη επιλαχούσα ομάδα απο την Β’ Εθνική, ο Ιωνικός Νικαίας, και ο Πανιώνιος θα παίξει στη Β’ Εθνική αντί του Ιωνικού.

    Αν τώρα οι “κυανέρυθροι” δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, τότε δεν θα παίξουν πουθενά φέτος και του χρόνου θα επανέλθουν από την Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Αυτό είχε συμβεί με τον Πανελλήνιο πριν από τρία χρόνια. Μετά τη μη αδειδότησή του απο την ΕΕΑ και την αποτυχία της προσπάθειας συγχώνευσής του με τον Ηρακλή, επέλεξε να μη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, γι’ αυτό την επόμενη χρονιά κατέληξε στην ΕΣΚΑ.

     

    Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας

     

    Τι γίνεται τώρα με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας; Την Τρίτη (23/9) η Ε.Ε.Α. κοινοποίησε στην Ε.Ο.Κ. την απόφασή της να μην αδειοδοτήσει τον Πανιώνιο. Η ομοσπονδία πλέον πρέπει να ενημερώσει την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πως έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Α1 κατηγορία ως πρώτη επιλαχούσα από την Α2. Από τη στιγμή που η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα ειδοποιηθεί και αποδεχθεί την πρόσκληση (που θα την αποδεχθεί), θα πρέπει να συμπληρώσει το φάκελό της και να τον καταθέσει στην Ε.Ε.Α. για να αδειοδοτηθεί.

    Η ΚΑΕ Καβάλα είχε τεθεί πέρυσι σε καθεστώς εκκαθάρισης, από το οποίο μπορεί να βγει και να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση με μια απλή και όχι χρονοβόρα απόφαση της Γενικής Συνέλευσής της. Φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή τραπέζης οι άνθρωποί της ισχυρίζονται ότι διαθέτει και παράλληλα υποστηρίζουν πως ούτε το μπλόκο της FIBA στις διεθνείς μεταγραφές είναι πρόβλημα. Διότι πρόκειται για ένα μικρό χρέος 18.000 Ευρώ προς τον Στρναντ, που μπορεί εύκολα και άμεσα να εξοφληθεί.

    Σε περίπτωση που η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αδειοδοτηθεί, θα πάρει μέρος κανονικά στο πρωτάθλημα.

     

    3 Responses to “Στην Α1 κατηγορία μπάσκετ η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και στη Β’ Εθνική ο Πανιώνιος”