Bookmarks

    Σε ένα ιδιαίτερα δυνατό φιλικό και κόντρα σε ένα αρκετά δυνατό αντίπαλο τον οποίο θα συναντήσει στο νέο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Α.Ο.Κ σήμερα Τετάρτη (27/8) το απόγευμα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις με σκορ (2-1). Πέτυχε δύο τέρματα. Είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι, αρκετές κλασικές ευκαιρίες και γενικότερα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και στα δύο ημίχρονα.

     

    Το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη, φανερά βελτιωμένο σε σχέση με τα φιλικά που έδωσε, μέχρι τώρα, χθες το απόγευμα κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έδειξε αρκετά καλά στοιχειά. Φάνηκε στον χλοοτάπητα του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» ότι μέσα από την καθημερινή δουλειά των προπονήσεων, έχουν περιοριστεί κάποιες αδυναμίες που υπήρχαν σε προηγούμενα φιλικά και βέβαια ο Α.Ο.Κ. απέδειξε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος οιωνός προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμος στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Θετική αύρα και στα δύο ημίχρονα

    Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στην επανάληψη του φιλικού σήμερα Τετάρτη (27/8) με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, οι παίκτες της Καβάλας παρουσιάστηκαν ορεξάτοι. Γενικά ο Α.Ο.Κ. είχε θετική αύρα, οι καβαλιώτες φίλαθλοι τους επιβράβευσαν με το αυθόρμητο χειροκρότημα τους και από κει και πέρα, κοιτώντας μπροστά και ενώ έχει απομείνει περίπου διάστημα 20 ημερών, αν ξεκινήσει τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου το νέο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος δουλεύει για την Καβάλα. Σε αγωνιστικό επίπεδο θα πρέπει να μείνουμε στην καλή τακτική της Καβάλας, στο γεγονός ότι οι παίκτες της έδειξαν ότι όσο περνάει ο καιρός βρίσκονται μεταξύ τους όλο και περισσότερο και βέβαια στη διάθεση που έδειξαν σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα να προσφέρουν καλό ποδοσφαιρικό θέαμα. Άλλωστε σε ένα τέτοιο δυνατό φιλικό όπως αυτό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και μάλιστα 3 περίπου εβδομάδες, η τεχνική ηγεσία του Α.Ο.Κ. όχι μόνο είχε απαιτήσεις για βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, πολύ περισσότερο να ελαχιστοποίηση των αδυναμιών και των λαθών. Κάτι το οποίο ήταν ορατό το φιλικό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Ισπυρλίδης, τα υπόλοιπα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. αλλά και οι καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», έμειναν όλοι ικανοποιημένοι από το θέαμα αλλά και από το καλό αγωνιστικό πρόσωπο των «Αργοναυτών».

     

    Το χρονικό του φιλικού αγώνα

     

    Στο 10’ από την έξοχη πάσα του Παππά κάτοχος της μπάλας έγινε ο Ζουνίνιο ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (1-0). Στο 21’ από την έξοχη πάσα του Μπρατσιάνι από τα δεξιά, ο Πόποβιτς εξ επαφής με προβολή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. Στο 72’ η Καβάλα κέρδισε πέναλτι την ανατροπή του Διαμαντίδη από τον Λειβαδιώτη μέσα στην μεγάλη περιοχή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Παππάς αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Όμως ο Παππάς με υποδειγματικό πλασέ στο 80’, εκμεταλλεύτηκε την πάσα ακριβείας του Διαμαντίδη και έγραψε το (2-0). Το τελικό σκορ (2-1) διαμόρφωσε με πέναλτι ο Φλώρος στις καθυστερήσεις του αγώνα αφού η μπάλα είχε βρει το χέρι του Νύρλα.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Μπροστά στο διαιτητή Παναγιώτη Μπουρδουμπά και τους βοηθούς του, Ζήση Βακαλίδη και Παντελή Ασλανίδη της Ε.Π.Σ. Καβάλας οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Μπατάνης, Νύρλας, Ιορδανίδης Μπάτζιος, Ππαδόπουλος, Παππάς, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι, Ζουνίνιο, Πόποβιτς.

    Έπαιξαν και οι: Παπαδιώτης, Βιτλής, Σταματόπουλος, Αθανασίου, Παρμαξίδης, Γαβριηλίδης, Μπλιός, Κυγάης.

     

    ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης (Νίκος Ουσταμπασίδης): Φυσέκης. Αμπραχαμιάν, Τσαμουρλίδης, Λειβαδιώτης, Άχπα, Κοιλιάρης, Γαιδατζλης, Κόσκολος, Δανίδης, Ελληνίδης, Κυριζάκης.

    Έπαιξαν και οι: Αγγελάκης, Δούπας, Θάνος, Καραπατσιάς, Φλώρος, Σαραντάκης, Πελτέκης, Συριτούδης.

    Comments are closed.