Bookmarks

    Ανακοινώθηκε επίσημα πλέον από την «μαμά» ΑΕΚ η ένταξη των τμημάτων υποδομής της ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στο δίκτυο ακαδημιών με την ονομασία «AEK FC Academy Network».

     

    Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια που η διοίκηση του καβαλιώτικου συλλόγου αποφάσισε να ακολουθήσει γιατί πιστεύει ότι θα βοηθήσει τα μέλη της, νέα και παλιά, να δουλέψουν σε καθαρά επιστημονικά πρότυπα, όπως όλες οι μεγάλες ακαδημίες της Ευρώπης. Μια νέα σελίδα για την ΑΕΚ Καβάλας, νέες προοπτικές για τα παιδιά, περισσότερες ευθύνες για τους παράγοντες μπροστά σε μια καινούργια πρόκληση.

     

    Ανακοινώθηκαν οι δέκα πρώτες Ακαδημίες που συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια «AEK FC Academy Network» που είναι οι:

    Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γιάννης Παθιακάκης (Αττική)

    Ακαδημίες Ερμης (Αττική)

    ΑΟ Ελλάς Ποντίων (Αττική)

    Άρης Πετρούπολης (Αττική)

    ΟΑ Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών (Αττική)

    Α.Σ. Καρυστίας (Κάρυστος)

    ΑΣ Ρόδος 1968 (Ρόδος)

    ΑΕ Καβάλας (Καβάλα)

    Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Λαμίας (ΑΠΕΛ) (Λαμία)

    ΑΠΣ Σπάρτακος (Κομοτηνή)

     

    Βασικά σημεία του σχεδίου της ΑΕΚ

    Με αρκετές καινοτομίες, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για να θέσει σε εφαρμογή το… ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα δίκτυο συνεργασίας με ακαδημίες σε όλη την επικράτεια, που φέρει το όνομα «AEK FC Academy Network».

    Πρώτα απ’ όλα σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν συνήθως στην Ελλάδα, η “Ένωση” δεν θα υποχρεώσει καμία ακαδημία με την οποία θα συνεργαστεί να φορέσει τα χρώματά της. Ωστόσο, όλες οι ομάδες που θα ενσωματωθούν στο δίκτυο, θα φορούν το λογότυπο του δικτύου, το οποίο γράφει ΑΕΚ Academies Network και δεν έχει δημοσιοποιηθεί γιατί είναι υπό κατοχύρωση.

    Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, η ΠΑΕ που θα συσταθεί σύντομα, δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί με ούτε… ένα ευρώ. Το πρότζεκτ, όπως το έχουν σκεφτεί οι εμπνευστές του, θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ενώ στόχος τους είναι να μην επιβαρύνονται οικονομικά ούτε οι ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο δίκτυο, αλλά ούτε και τα παιδιά.

    Ουσιαστικά, το βασικό έσοδο που θα πρέπει να καλυφθεί είναι ο περιφερειάρχης, ο οποίος θα επιλέγεται από την ΑΕΚ και θα υπάρχει σε κάθε περιφέρεια προκειμένου να επιβλέπει τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής ακαδημίας. Με λίγα λόγια, θα είναι ο συνδετικός κρίκος της ΑΕΚ με την τοπική ακαδημία και ο… επιθεωρητής της δουλειάς που γίνεται στον χώρο ευθύνης του, καθώς στην «Ένωση» θέλουν οι προπονήσεις να γίνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που προπονούνται οι δικές τους ομάδες στα Σπάτα.

    2 Responses to “Η Α.Ε.K. Καβάλας στο δίκτυο «ΑΕΚ FC Academy Network» μπροστά σε μια καινούργια πρόκληση”