Bookmarks

     

    Στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας που έγιναν στο Νόβι Σαντ της Σερβίας στις 26 έως 29 Ιουνίου, οι δύο αθλήτριες του Ιππικού Αθλητικού Ομίλου Καβάλας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και μας έκαναν για ακόμη μια φορά υπερήφανους. Συγκεκριμένα η Μαρκέλλα Μεταξά με το άλογο της Golden Eagle στήριξε στο έπακρο την προσπάθεια της Εθνικής μας Ομάδας στην κατηγορία παίδων, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα της δεύτερης ημέρας. Το αγώνισμα της τρίτης ημέρας την ανέδειξε ασημένια Βαλκανιονίκη της κατηγορίας της με πολύ αξιόλογο ποσοστό έναντι των συναγωνιστών της.  Η Μαρκέλλα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία για έναν ακόμα χρόνο και η μέχρι σήμερα εξέλιξη της την καθιστά ικανή να συμμετέχει σε σημαντικούς αγώνες με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

     

    Η Μελίνα Ζωγράφου – Αλεξίου με το άλογο της Nocsley έγινε διπλά χρυσή, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό και τον τίτλο της Χρυσής Βαλκανιονίκη στο ατομικό της κατηγόρίας παίδων για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι αγώνες της αθλήτριας στην κατηγορία παίδων εφόσον έχει αρχίσει ήδη την προετοιμασία της για την επόμενη δυσκολότερη κατηγορία, των εφήβων. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας της στους αγώνες κατέκτησε πολλές φορές σημαντικούς τίτλους σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα και η συνέπεια και η σταθερότητα της την καθιστούν έτοιμη να συνεχίσει σε υψηλότερες κατηγορίες.

     

    Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι στους εν λόγω Βαλκανικούς Αγώνες συμμετείχαν αθλητές από εφτά χώρες και η παρουσία της χώρας μας είχε ολική επικράτηση αφού ο Εθνικός μας ύμνος ακουγόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων και στις τρεις κατηγορίες των αγωνισμάτων (παίδων – εφήβων – ενηλίκων).

     

    Η Καβάλα ανέδειξε δύο Βαλκανιονίκες σε ένα άθλημα για το οποίο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες  ούτε η σχετική ενημέρωση γύρω από αυτό. Σημαντική είναι η συμβολή του προπονητή τους κυρίου Στυλιανού Καραμπατζάκη, άλλα και η αδιαμφισβήτητη στήριξη των οικογενειών τους. Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, τον προπονητή και τις οικογένειες τους.
     

    5 Responses to “Χρυσές επέστρεψαν οι δύο καβαλιώτισσες Αμαζόνες από τους Βαλκανικούς αγώνες της Σερβίας”