Bookmarks

    Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και αρκετά θέματα συζήτησης έγινε το πρωί του Σαββάτου (14/6) η γενική συνέλευση της Ε.Π.Σ. Καβάλας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Βασικό θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν η αναδιάρθρωση κατηγοριών και όπως αποφασίστηκε φέτος (2014-2015) θα είναι μεταβατική περίοδος και στη σεζόν 2015-2016 η League της τοπικής μας  Ένωσης θα γίνει σε έναν όμιλο των 16 ομάδων.

     

    Αυτό θα φέρει και συγκεκριμένες ανακατατάξεις και στην Α’ και Β’ κατηγορία ενώ να τονιστεί ότι αλλαγές θα έχουμε και στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού της League στην αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Ανεβαίνει κατά 15 ευρώ το εξοδολόγιο των διαιτητών και η ΕΠΣ Καβάλας αναλαμβάνει να καλύψει με αυτό το ποσό τους νοσηλευτές που θα βρίσκονται σε όλα τα γήπεδα. Έγινε δεκτό το αίτημα των σωματείων της Θάσου για το ενιαίο εξοδολόγιο διαιτησίας. Υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των σωματείων στο Κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας. Μένουν ίδιες οι ηλικίες στα πρωταθλήματα υποδομής και αναμένεται να διοργανωθούν για άλλη μια χρονιά αρκετά τουρνουά για τις κατηγορίας Κ12 και μπαμπίνι. Έγιναν επίσης σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν στις μετεγγραφές αλλά και στην επικείμενη οικονομική ενίσχυση κάποιων σωματείων μέσω επιχορήγησης.

    Στην γενική συνέλευση να τονιστεί ότι παραβρέθηκαν τα μέλη τουΔιοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Γιώργος Παντελίδης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Καραμπετάκης αλλά και ο αρχιδιαιτητής Βασίλης Κυριακούδης. Ο Γιάννης Τσετίνης που πρόσφατα πέρασε σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του ήταν στο πάνελ και όλοι του ευχήθηκαν περαστικά.

     

    Τα βασικά σημεία της γενικής συνέλευσης

    Στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας συμμετείχαν εκπρόσωποι από 39 σωματεία που ψήφισαν τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Παράλληλα πρότειναν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Θα γίνει καταμέτρηση, θα αναδειχθεί λίστα από την οποία θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι της χρονιάς που θα βραβευτούν στη γιορτή της ΕΠΣ Καβάλας.

     

    Αποφασίστηκαν τα εξής: 

    *** Το πρωτάθλημα της League 2014-2015 θα γίνει ως έχει, σε δύο ομίλους των 10. Όσον αφορά στα μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού το πιο πιθανό σενάριο είναι το εξής: οι τέσσερις πρώτοι θα παίξουν μεταξύ τους σε κάθε όμιλο και οι δύο πρώτοι θα δώσουν αγώνα μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι υπόλοιποι έξι κάθε ομίλου θα παίξουν, ανά όμιλο επίσης, στα γκρουπ υποβιβασμού. Όλοι θα ξεκινήσουν με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που μάζεψαν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

     

    *** Το πρωτάθλημα της League στη περίοδο 2015-2016 θα γίνει σε έναν όμιλο των 16 ομάδες με δεδομένες κάποιες δυσκολίες. Για να μην βγει η Ένωση εκτός ημερομηνιών τα σωματεία θα κληθούν να παίξουν και 6 Τετάρτες καθώς θα πρέπει να δηλωθεί ο πρωταθλητής στην ΕΠΟ μέχρι τις 15 Απριλίου. Η πρόταση της ΕΠΣ Καβάλας ήταν ένας όμιλος των 14 αλλά δεν έγινε δεκτή.

     

    **Τα σωματεία της League θα έχουν πτυχιούχους προπονητές μέλη του τοπικού Συνδέσμου. Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, πρότεινε στα σωματεία να προσλάβουν πτυχιούχους προπονητές και γυμναστές στα τμήματα υποδομής.

     

    *** Ήταν πρόταση της .Ε.Π.Σ. Καβάλας να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της League έως 3 ποδοσφαιριστές πάνω από 30 ετών αλλά υπήρξαν πολλές αντιδράσεις οπότε απορρίφθηκε. Αποφασίστηκε να χρησιμοποιούνται έως 3 παίκτες πάνω από 33 ετών, όπως δηλαδή ισχύει στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

     

    *** Όλοι οι σύλλογοι θα ξεκινήσουν με μηδέν στην αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Αν όμως στη νέα χρονιά δεν κατέβουν σε αγώνα, θα τιμωρούνται με -2 στη διάρκεια και επιπλέον θα ξεκινάνε με -2 στην σεζόν 2015-2016 και θα τους επιβάλλεται και πρόστιμο 250 ευρώ.

     

    *** Πέρασε η πρόταση των σωματείων της Θάσου για το ενιαίο εξοδολόγιο διαιτητών. Πλήρωναν 170-200 ευρώ αλλά έχουμε σημαντική μείωση που θα καλυφθεί με μικρή αύξηση (περίπου 10 ευρώ) στα εξοδολόγια των συλλόγων που είναι στη στεριά.

     

    *** Το εξοδολόγιο διαιτητών είχε μειωθεί πέρυσι κατά 15 ευρώ αλλά το ποσό αυτό θα μπει εκ νέου. Με αυτό η Ε.Π.Σ. Καβάλας θα έχει την ευθύνη να ορίζει νοσηλευτές σε όλα τα παιχνίδια.

     

    *** Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των σωματείων της Ε.Π.Σ. Καβάλας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Οι ομάδες της Β’ κατηγορίας θα πληρώσουν το 50% του ποσού της συμμετοχής (ήτοι 50 ευρώ). Οι σύλλογοι της Θάσου θα παίξουν μεταξύ τους μέχρι και την 3η φάση της διοργάνωσης. Οι αγώνες θα είναι νοκ-άουτ και η πρώτη σέντρα ορίστηκε για τις 23/8.

     

    *** Στην ΕΠΟ έφτασαν 1.126.000 ευρώ από την Πολιτεία που θα μοιραστούν σε ομάδες της Γ’ εθνικής και σε κάποια σωματεία Ενώσεων. Στις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστή από την ΕΠΣ Καβάλας η λίστα των δικαιούχων. Το ποσό που αναλογεί είναι 400 έως 500 ευρώ.

     

    *** Είναι αδικημένα τα σωματεία της Θάσου καθώς δεν μπορούν να έχουν παίκτες στις μικτές ομάδες. Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, οι Ενωσιακοί προπονητές, θα βρεθούν στο νησί για ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο θα δουν επίλεκτους ποδοσφαιριστές. Όλα τα σωματεία θα πρέπει να στέλνουν στις μικτές τους καλύτερους τους. Δεν μπορούν, λόγω ιδιαιτεροτήτων, να είναι τακτικοί στις προπονήσεις αλλά θα υπάρξει μέριμνα ώστε να συμμετέχουν τουλάχιστον σε μια κάθε 15θήμερο.

     

    *** Στόχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας όσον αφορά στα πρωταθλήματα υποδομής είναι να μείνουν για άλλη μια χρονιά ίδιες οι ηλικίες. Θα διοργανωθούν πρωταθλήματα Κ18 (1997-1998), Κ16 (1999-2000), Κ14 (2001-2002), Κ12 (2003-2004) ενώ στις κατηγορίες Κ10 (2005-2006) και μπαμπίνι θα γίνουν για άλλη μια χρονιά τουρνουά σε διάφορα γήπεδα του νομού με στόχο τη συμμετοχή των παιδιών. Είναι στο σχεδιασμό να γίνουν βιωματικά τουρνουά με τα παιδιά να παίζουν μπερδεμένα αλλά και τουρνουά γονέων.

     

    Περί μετεγγραφών

    Ο Γραμματέας της ΕΠΣ Καβάλας, Χρόνης Γαϊτατζή, ανέλυσε τις αλλαγές που ισχύουν στις μετεγγραφές και χαρακτηριστικά ακούστηκε να λέει τα εξής:

     

    *** Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να κάνει μέχρι 3 μετεγγραφές κατά την διάρκεια μιας χρονιάς αλλά να παίξει μόνο σε δύο σωματεία. Με το δελτίο του θα καταθέτει και βεβαίωση γιατρού ότι μπορεί να αγωνιστεί.

     

     

    *** Μια ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 5 αλλοδαπούς άνω των 18 ετών στη σύνθεση της. Αν μεσούσης της χρονιάς κάποιος συμπληρώσει τα 18 του δεν μπορεί να παίξει. Ο Κύπριος θεωρείται πλέον κοινοτικός ενώ μέχρι πρόσφατα έπαιζε ως Έλληνας.

     

    *** Κάθε σωματείο δικαιούται μέχρι 8 υποσχετικές αλλά δεν μπορεί να δώσει σε κάποιο σωματείο πάνω από 3 ποδοσφαιριστές. Να είναι κάτω από 21 ετών και να μην έχουν κάνει χρήση της υποσχετικής πάνω από 2 φορές.

     

    *** Οι σύλλογοι που έχουν οφειλές προς την ΕΠΣ Καβάλας θα πρέπει να τις ρυθμίσουν άμεσα καθώς διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα στις μετεγγραφές.

     

    *** Όσοι σύλλογοι έχουν πάνω 140 ποδοσφαιριστές στη δύναμη τους θα πρέπει να κάνουν μαζικές αποδεσμεύσεις αυτών που δεν χρειάζονται ώστε να μην έχουν προβλήματα με τις μετεγγραφές τους. Οι μήνες που μπορούν να κάνουν τις διαδικασίες είναι ο Ιούλιος, ο Σεπτέμβριος και ο Ιανουάριος. Το αντίτιμο είναι 200 ευρώ.

     

    4 Responses to “Σε έναν όμιλο με την συμμετοχή 16 ομάδων θα διεξαχθεί η League της Ε.Π.Σ. Καβάλας από την περίοδο 2015-2016 όπως αποφασίστηκε το πρωί του Σαββάτου (14/6) στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Καβάλας”