Bookmarks

     

    Δόθηκε στη δημοσιότητα, αργά το απόγευμα τις περασμένης Πέμπτης (29/5) από το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Κ. Καβάλας η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα, θα αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Όπως μάλιστα σημειώνεται, στην σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος καταληκτική ημερομηνία καταθέσεις των φακέλων είναι τη 16η Ιουνίου.

     

    Σ’ όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. βάζει 3 προδιαγραφές οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν στη γραπτή πρόταση η οποία και θα κατατεθεί. Πιο συγκεκριμένα η 1η έχει να κάνει με τον καθορισμό του προϋπολογισμού και τους στόχους της ομάδας. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καθορίσουν με απλά λόγια το ύψους του ποσού το οποίο είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν και το οποίο βέβαια άμεσα θα έχει συνάρτηση με τον στόχο της ομάδας, στο νέο πρωτάθλημα το οποίο θα αγωνίζεται. Το δεύτερο  έχει να κάνει με το οργανωτικό κομμάτι και γενικότερα με τον σχεδιασμό της ομάδας σε επίπεδο ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου. Από κει και πέρα το τρίτο σημείο στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα έχει να κάνει με τις έμπρακτες εγγυήσεις οι οποίες θα δοθούν για την οικονομική δυνατότητα αλλά και την αξιοπιστία του επενδυτή.

     

    Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις

    Βεβαία εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι, από πλευράς των εκπροσώπων του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. οι συζητήσεις με ανθρώπους οι οποίο εξέφρασαν το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τον Α.Ο.Κ. τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, όπως ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του, αλλά και όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ώστε να βρεθούν οι λύσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει η δουλειά. Το ζητούμενο βέβαια είναι να βρεθεί κάποια λύση ουσίας με σοβαρούς ανθρώπους και οι οποίοι μάλιστα θα έχουν την απαιτούμενη οικονομική επιφάνια ώστε ο Α.Ο.Κ. τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να πρωταγωνιστήσει.

     

     

    Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

    Βέβαια υπάρχει και μια εκκρεμότητα η οποία έχει να κάνει με την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουνίου. Πιθανολογείτε ότι στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί και το θέμα τις αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Β Εθνικής κατηγορίας με τις πιθανότητες να είναι λιγοστές και αυτό γιατί σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας το θέμα της αναδιάρθρωσης όχι μόνο δεν πρόκειται να περάσει, ούτε καν να συζητηθεί, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

     

    Δεκτές έγιναν οι προσφυγές

    Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι δεκτές έγιναν οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών, που φόρεσαν τη φανέλα του Α.Ο.Κ. κατά τη διάρκεια της περυσινής περίοδο από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, η οποία τους αναγνώρισε και τα ιδιωτικά συμφωνητικά που είχαν συνάψει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Τσοκτουρίδη. Συγκεκριμένα, δικαίωσε τους Γιάννη Χλωρό, Θόδωρο Τριποτσέρη, Θόδωρο Πακάλτση, Τάσο Παγώνη, Πιερ Καλαγκάνη, Στέλιο Μαραγκό, Μάνο Αποστολίδη, Ευθύμη Κοτίτσα και Δημήτρη Γελαδάρη, με το συνολικό οφειλόμενο ποσό να ξεπερνά τις 160.000 ευρώ. Μετά το τελεσίδικο της απόφασης στα ποδοσφαιρικά όργανα (ΕΠΟ), (σημειωτέον ότι ήταν η πρώτη φορά στα ιστορικά που η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας αναγνώρισε ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ προέδρου ομάδας και παικτών), οι δέκα πρώην παίκτες του Α.Ο.Κ. μπορούν να κινηθούν νομικά με αγωγές εναντίον του Γιώργου Τσοκτουρίδη στα πολιτικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση των χρηματικών ποσών που τους επιδικάστηκαν πρωτόδικα στην ΕΠΟ.

    2 Responses to “Τώρα «παίζει μπάλα» ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας”