Bookmarks

    Στον κρισιμότερο και στο πλέον καθοριστικό αγώνα της στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας βρέθηκε σήμερα Σάββατο (3/5) ένα βήμα πριν την άνοδο στην Αι Κατηγορία, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο με σκορ (58-57) σε ένα δραματικό παιχνίδι που προσέφερε πολλές συγκινήσεις.Το δραματικό φινάλε του αγώνα όπως άλλωστε και αναμένονταν, επεφύλαξε τις δύο άστοχες βολές του Τότσιου 18 δευτερόλεπτα πριν την λήξη που έδωσαν την ευκαιρία στον Καρύδα να πετύχει ένα καθοριστικό τρίποντο για τον Κόροιβο Αμαλιάδας και να διαμορφώσει το τελικό σκορ (58-57). Βέβαια θα πρέπει να σταθούμε στην εντυπωσιακή παρουσία των 50 περίπου καβαλιωτών φιλάθλων οι οποίοι ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα και βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας στην υπέρ προσπάθεια που κατέβαλε για να πάρει τη νίκη.

     

    Τιτάνια υπερπροσπάθεια και κατάθεση ψυχής από όλους

    Το πλέον σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα μπήκαν πολύ αγχωμένοι στο παρκέ, παρουσιαστήκαν στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα αρκετά νευρικοί, δίνοντας την ευκαιρία στον Κόροιβο να προηγηθεί ακόμα και με 8 πόντους (22-14). Ωστόσο η ψυχραιμία και η ηρεμία επανήλθε γρήγορα στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης η οποία  βρήκε τα καλά σουτ από την περιφέρεια που χρειάζονταν. Οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα είχαν πολύ καλή απόδοση στην άμυνα πέρασαν μπροστά και διατήρησαν, αν και με δυσκολία, μια μικρή διαφορά σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο λύγισαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και δεν κατάφεραν να πάρουν το τόσο πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα. Έτσι με την ήττα αυτή η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, μία μόλις αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, έμεινε 2 βαθμούς πίσω από τον Κόροιβο Αμαλιάδας (44 έναντι 46) και αποχαιρέτησε πολύ άδοξα την υπέρ προσπάθεια που κατέβαλε για την πολυπόθητη άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Μια τιτάνια υπερπροσπάθεια, με τους παίκτες του Γιάννη Τζήμα και τον ίδιο βέβαια, να καταθέτουν την ψυχή τους και να αγωνίζονται πέρα από τις δυνάμεις τους, αλλά να πληρώνουν ακριβά τις 3 ήττες της ομάδας επί των ημερών του προπονητή Θωμά Νίκου.

     

    Άξιζε τη νίκη αλλά λύγισε στο φινάλε

    Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ αλλά με τη νευρικότητα και το άγχος να επηρεάζουν με μεγάλο βαθμό της προσπάθειες τους, επιδιώκοντας να πετύχουν πόντους κυρίως με σουτ έξω από την περιφέρεια. Ωστόσο το πλεονέκτημα αυτό έλειπε από τους παίκτες τους Γιάννη Τζήμα οι οποίοι δεν είχαν τις λύσεις που έπρεπε από την περιφέρεια. Παρόλα αυτά όμως ο Κρστέφσκι που ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 7 πόντους, αποτέλεσε τη μοναδική λύση στην επίθεση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης και αυτό γιατί οι περιφερειακοί της σουτέρ, Τότσιος και Καραποστόλου δεν πέτυχαν ούτε ένα πόντο. Βέβαια σε συνδυασμό με την ανωτερότητα που έδειξαν στην πρώτη περίοδο οι παίκτες του Κόροιβου στα ριμπάουντ και ειδικά στα επιθετικά, καθώς υπήρξε περίπτωση στην οποία οι γηπεδούχοι πήραν 4 συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ κάτι που έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Βασίλη Νιπεργιάλη να πετύχουν κάποιους εύκολους πόντους και να αυξήσουν την διαφορά μέχρι και τους 7 πόντους (20-13 στο 9′).

    Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Κόροιβο Αμαλιάδας να προηγείται με 20-14 και τους παίκτες του Γιάννη Τζήμα να εμφανίζονται αρκετά άστοχοι λόγω του ότι ήταν εκνευρισμένοι και αγχωμένοι. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν ούτε ένα πόντο ενώ από την άλλη πλευρά οι παίκτες της Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πέτυχαν μόλις ένα δίποντο με τον Κατσαρέ και υπέπεσαν σε αρκετές βεβιασμένες και λανθασμένες ενέργειες. Στην συνέχεια η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ανέβασε σιγά σιγά ρυθμούς, είχε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και κατάφερε να μειώσει σταδιακά την διαφορά. Μάλιστα είναι χαρακτηριστική από τον Σωτήρη Καραποστόλου η τρίποντη «βόμβα» μείωσε την διαφορά στο καλάθι (27-25) και, λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Κατσαρές με γκολ φάουλ έφερε την Ένωση Καλαθοσφαίρισης μπροστά στο σκορ με 29-30. Με το σκορ αυτό οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

    Στην τρίτη περίοδο η Ένωση Καλαθοσφαίρισης ξεκίνησε αρκετά καλά και με 2 πετυχημένα τρίποντα των Καραποστόλου και Καλαϊτζίδη, με τον τελευταίο ωστόσο να αποχωρεί από τον αγώνα και να κάθεται στον πάγκο με 4 φάουλ λόγω μιας αψιμαχίας που είχε με τον Καρύδα. Και ενώ το σκορ ήταν 34-36, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης συνέχισε την καλή της εμφάνιση και έτρεξε ένα σερί 1-9 πόντων ανεβάζοντας τη διαφορά στους 8 πόντους (35-43). Ωστόσο ο Κόροιβος Αμαλιάδας βρήκε την δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα να μειώσει την διαφορά στους 4, με τον Νοέα να πετυχαίνει 6 συνεχόμενους πόντους. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να είναι μπροστά στο σκορ με 41-45, και με το τέταρτο δεκάλεπτο να προμηνύεται δραματικό και με πολλές συγκινήσεις, όπως άλλωστε και ολοκληρώθηκε .

    Το δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι πιο αποφασισμένοι και με τον Καρύδα να μειώνει την διαφορά στον πόντο με σουτ τριών πόντων και τον Κόροιβο να καταφέρνει να μπαίνε μπροστά στο σκορ με 50-48. Στο σημείο εκείνο όμως, ο Καραποστόλου πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο, φέρνοντας και πάλι την Ένωση Καλαθοσφαίρισης μπροστά με 50-51. Ο Κακλαμάνος έφερε ξανά τον Κόροιβο μπροστά στο σκορ (53-51), ωστόσο στο σημείο εκείνο οι παίκτες της Ένωσης έδειξαν τεράστια ψυχραιμία, πετυχαίνοντας 6 συνεχόμενες βολές με τους Τότσιο, Μαρμαρινό και Καραθανάση. Το φινάλε ήταν δραματικό και 18 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, ο Τότσιος εξελίχτηκε σε μοιραίο παίκτη και αυτό γιατί αστόχησε σε 2 κρίσιμες ελεύθερες βολές. Το σκορ παρέμεινε 55-57 και στην τελευταία επίθεση που αποδείχθηκε και καθαριστική, του Κόροιβου Αμαλιάδας ο Καρύδας πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, φέρνοντας μπροστά τους γηπεδούχους με 58-57, 3 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης. Στην τελευταία επίθεση οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε την νίκη με τελικό σκορ 58-57 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

     

    Διαιτητές: Πηλοΐδης, Καρακατσούνης, Ψαριανός.
    Δεκάλεπτα: 20-14, 29-30, 41-45, 58-57.
    Κόροιβος Αμαλιάδας (Βασίλης Νιπεργιάλης): Αρχιμανδρίτης, Νοέας 14 (1), Καρύδας 18, Γκιουλέκας, Θανόπουλος, Κακλαμάνος 9 (2), Στυλιανού, Χαρισμίδης 8 (15ρ.), Λυμπάρης 3, Γαλιώτος 6.

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Γιάννης Τζήμας): Κρστέφσκι 13 (1), Μαρμαρινός 4, Τότσιος 6, Καλαμπάκας 2, Κατσαρές 9, Καραποστόλου 10 (3), Αγγελακόπουλος 6 (2), Καραθανάσης 2, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 5 (1).

     

    Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

    Ίκαροι Σερρών-Ερμής Λαγκαδά 52-61

    Ψυχικό-Αρκαδικός 84-57

    Λαύριο-Αγία Παρασκευή 100-63

    Κόροιβος Αμαλιάδας-Καβάλα 58-57

    Φιλαθλητικός-Παγκράτι 76-54

    Ηρακλής-ΟΦΗ 74-70

    Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ 55-70

     

    Η Βαθμολογία (Σε 25 αγώνες)

    Α.Ε.Κ. 47

    Κόροιβος Αμαλιάδας 46

    Ένωση Καβάλας 44

    Ψυχικό 41

    Παγκράτι 37

    Ηρακλής Θες/νίκης 37

    Λαύριο 37

    Φίλιππος Βέροιας 37

    Αρκαδικός 36

    Φιλαθλητικός 35

    Ο.Φ.Η. 35

    Ερμής Λαγκαδά 34

    Ίκαροι Σερρών 33

    Αγία Παρασκευή 27

     

    Η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος:

    Αρκαδικός-Ίκαροι Σερρών

    Α.Ε.Κ.-Ψυχικό

    Ερμής Λαγκαδά-Λαύριο

    Αγία Παρασκευή-Κόροιβος Αμ.,

    Καβάλα-Φιλαθλητικός

    Παγκράτι-Ηρακλής Θεσς/νίκης

    ΟΦΗ-Φίλιππος Βέροιας

     

    3 Responses to “Στον κρισιμότερο και στο πλέον καθοριστικό αγώνα της στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας βρέθηκε σήμερα Σάββατο (3/5) ένα βήμα πριν την άνοδο στην Αι Κατηγορία, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο με σκορ (58-57) σε ένα δραματικό παιχνίδι που προσέφερε πολλές συγκινήσεις”