Bookmarks

    Τη δική του «ανάσταση» στο πρόσωπο του προπονητή Δημήτρη Μαγκαφίνη βρήκε στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ο Ορφέας Ελευθερούπολης ο οποίος κάνοντας «τιτάνιο αγώνα» κατάφερε να «διαψεύσει τις Κασσάνδρες» εξασφαλίζοντας στην τελευταία αγωνιστική του μαραθωνίου την παραμονή στη Γ΄ Εθνική. Ο προπονητής Δημήτρης Μαγκαφίνης αναμφισβήτητα, με την παρουσία του στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας του Ορφέα Ελευθερούπολης, με την εμπειρία που τον διακρίνει, την απεριόριστη διάθεση για δουλειά και την «δίψα» για την υλοποίηση του στόχου, προσέφερε τα μέγιστα ώστε ο Ορφέας Ελευθερούπολης τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αγωνίζεται εκ νέου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

     

    Ο τρίτος κατά σειρά προπονητής

    Να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Μαγκαφίνης ήταν ο τρίτος κατά σειρά προπονητής στον πάγκο του Ορφέα κατά τη διάρκεια της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου, μετά τους Νίκο Καραμπιμπέρη και Μπάμπη Χρυσοστομίδη. Μάλιστα μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει μία σπουδαία προπονητική καριέρα αφού με επιτυχία εργάστηκε στους πάγκους του Αστέρα Μαγούλας, της Κορίνθου, της Ζακύνθου, του Διαγόρα Ρόδου, του Παναργειακού και της Ένωσης Ερμιονίδας.

     

    Οι δηλώσεις του Δημήτρη Μαγκαφίνη στο www.kavalagoal.gr

    Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για όλους και για όλα και αναφερόμενος στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε ο ίδιος, η Διοίκηση του Ορφέα, οι ποδοσφαιριστές του και ο φίλαθλος κόσμος μεταξύ των άλλων υπογράμμισε και τα εξής:

     

    -«Από τότε που ανέλαβα το πόστο της τεχνικής ηγεσίας του Ορφέα συνολικά δώσαμε 9 παιχνίδια τα οποία για μας το κάθε ένα ξεχωριστά ήταν ένας μεγάλος τελικός. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον ΠΑΟ Κόσμιου, τα υπόλοιπα 8 ήταν παιχνίδια με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον κόντρα σε ομάδες οι οποίες δεν ήταν καθόλου μα καθόλου αδιάφορες αλλά την ίδια ώρα είχαν και βλέψεις στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Το σίγουρο είναι ότι με τους βαθμούς που μαζέψαμε και με την πολύ καλή μας παρουσία κάναμε πορεία πρωταθλητισμού, κάναμε τέσσερα σπουδαία διπλά και συνολικά μαζέψαμε 20 βαθμούς. Θεωρώ ότι ήταν ένας άθλος, μια τρελή πορεία, η οποία ωστόσο επιβράβευσε τις προσπάθειες οι οποίες έγιναν από όλους εντός των αποδυτηρίων της ομάδας αλλά και από τη Διοίκηση του Ορφέα Ελευθερούπολης. Σπάσαμε πολύ σημαντικές έδρες όπως του Πανσερραϊκού και του Άρη Ακροποτάμου, ενώ πήραμε σημαντικές νίκες με τα Μουδανιά και τον Κιλκισιακό. Κάποιες νίκες θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες σε όλους, όπως το ιστορικό διπλό στις Σέρρες και στο λεπτό που ήρθε. Κάθε τρίποντο είχε τη δική του σημασία, απομονώσαμε το κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά και δε βλέπαμε μακριά. Όλοι μας είχαν ξεγραμμένους, βάσει της βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκονταν ο Ορφέας όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία αλλά και βάσει του δύσκολου προγράμματος που είχε να δώσει. Ωστόσο όλοι διαψεύστηκαν και ο Ορφέας τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Κερδίζαμε πάντα παλικαρίσια τα παιχνίδια και τους βαθμούς που μαζέψαμε, στα ίσια και ποτέ με «κλεφτοπόλεμο» και αντιποδόσφαιρο».

    Ο προπονητής Δημήτρης Μαγκαφίνης αναφέρθηκε και στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών που είχε και για το θέμα αυτό υπογράμμισε τα εξής:

    -«Πιστεύω στη δουλειά, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πρωτεργάτες και μπροστάρηδες της σωτηρίας του Ορφέα Ελευθερούπολης είναι πάνω απ’ όλα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του συλλόγου έχουν ταλέντο, ο ένας έπαιζε για τον άλλο και όλοι μαζί για την ομάδα. Δεν ήμασταν πολλοί, αλλά αυτοί έκαναν μεγάλα παιχνίδια όταν η μπάλα έκαιγε και πολλοί θα φτάσουν ψηλά στη συνέχεια. Ανταποκρίθηκαν περίφημα σε όσα ζήτησα, κατάλαβαν γρήγορα τη φιλοσοφία μου, δε χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ήταν καλοί δέκτες και είχαν θέληση, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σίγουρα σε μια επιτυχία έχουν μερίδιο και άλλοι, όπως η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και ο κόσμος. Είναι ομαδικό το άθλημα, χρειάζεται αρμονική συνεργασία. Και στον κόσμο πιστεύω να άρεσε αυτό που έβλεπε. Δουλέψαμε σε ψυχολογία και τακτική, γίναμε οικογένεια. Ανταπεξήλθαμε στις δυσκολίες που προέκυψαν με απουσίες ποδοσφαιριστών είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω καρτών, γυρίσαμε κάποια ματς και κερδίσαμε ακόμη και με παίκτη λιγότερο. Η παρουσία μου στον πάγκο του Ορφέα Ελευθερούπολης για μένα αποτέλεσε μια ειδική αποστολή για εμένα, αλλά το έχω ξανακάνει. Οι προπονητές είναι για τα δύσκολα, επιβάλλεται να ρισκάρουν και αυτό έκανα εγώ αναλαμβάνοντας τις τύχες της ομάδας. Είχα εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις, δεν πας σε αδιάφορες ομάδες, αλλά σε προβληματικές βαθμολογικά».

    Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης κλείνοντας τη συνέντευξή του εξέφρασε και τις ευχαριστίες του για τους Διοικούντες του Ορφέα Ελευθερούπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    -«Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Ορφέα Ελευθερούπολης για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί τους. Ξέρουν τι πρέπει να γίνει για την επόμενη μέρα. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει θετικό κλίμα από τις δυο πλευρές για συζητήσεις ανανέωσης. Πρέπει να βελτιωθούν κάποια λάθη τα οποία έγιναν στο παρελθόν, να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και στο οργανωτικό κομμάτι να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις. Να υπάρξουν υψηλότεροι στόχοι και δεν εννοώ την άνοδο, αλλά μια καλύτερη πορεία. Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω είναι το γεγονός ότι τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα έχει μεγαλύτερη αίγλη, με λιγότερους ομίλους και πιο μακρινά ταξίδια. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι πιο ανεβασμένο το επίπεδο. Θα είμαστε πιο ώριμοι και πιο έμπειροι. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εδώ. Οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε».

    2 Responses to “Ο ικανότατος προπονητής του Ορφέα Ελευθ. Δημήτρης Μαγκαφίνης τονίζει στο www.kavalagoal.gr: «Κερδίζαμε πάντα παλικαρίσια τα ματς και στα ίσια, ποτέ με κλεφτοπόλεμο και αντιποδόσφαιρο και πετύχαμε έναν άθλο»”