Bookmarks

    Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα όλων όσων βρέθηκαν σήμερα (Σάββατο 10/5) στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι στην Α2 κατηγορία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με τον Φιλαθλητικό με την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να φτάνει στη νίκη με σκορ (69-59). Από τη μία η χαρά και η ικανοποίηση από την εντυπωσιακή πορεία της Καβαλιώτικης ΚΑΕ από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγσία ο Γιάννης Τζήμας και από την άλλη η πικρία για το γεγονός ότι η ομάδα, έφτασε μέχρι «τη βρύση», διεκδίκησε μέχρι το τέλος την άνοδο με πολλές αξιώσεις, αλλά τελικά οι προσπάθειες της δεν επιβραβεύτηκαν.

     

    Όμως οι καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα (Σάββατο 10/5) στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», επιβράβευσαν τους διοικούντες της ομάδας αλλά και τους μεγάλους πρωταγωνιστές, τεχνική ηγεσία και παίκτες για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, για την αξιοπρέπεια που επέδειξαν σε όλο το πρωτάθλημα κυρίως δε για το αγωνιστικό τους ήθος και για το ότι σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν του εαυτούς τους και τίμησαν την φανέλα της ομάδας με το πλέον ύψιστο τρόπο.

     

    Δίκαιη η επικράτηση επί του Φιλαθλητικού με σκορ (69-59)

    Στα αγωνιστικά η άδοξη ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στον Κόροιβο της Αμαλιάδας, μάλλον επηρέασε στον ψυχολογικό τομέα τους παίκτες του Γιάννη Τζήμα στην αναμέτρηση με το Φιλαθλητικό αλλά ωστόσο οι ίδιοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Έπαιξαν για την ιστορία του συλλόγου και για τον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας και παίζοντας μπάσκετ αξιώσεων και στις 4 περιόδους, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα για να αντιδράσει παρά το γεγονός ότι ο Φιλαθλητικός ήθελε περισσότερο το ροζ φύλλο αγώνα. Η ουσία είναι ότι η Ένωση νίκησε δίκαια, κατέκτησε την 3η θέση στον πίνακα της βαθμολογίας στην Α2 κατηγορία και αποζημίωσε τους φιλάθλους οι οποίοι στήριξαν ολόκληρη τη χρονιά την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε. Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα έψαχναν κίνητρο και τους το έδωσε ο κόσμος, που από το ξεκίνημα του αγώνα, έως το τέλος αποθέωνε παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Το «νάτοι, νάτοι, οι πρωταθλητές», που ακούστηκε από τον κόσμο μετά το τέλος του αγώνα, ήταν ο καλύτερος επίλογος μιας χρονιάς που ήταν πετυχημένη μέν, όμως έληξε τόσο άδοξα…

     

    Τα δεκάλεπτα:  23-21, 46-45, 59-53, 69-59

     

    ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΙΑΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑ Σ(Γιάννης Τζήμας): Κρστέβσκι 11, Μαρμαρινός, Τότσιος 4, Καλαμπάκας 7, Κατσαρές 2,  Καραποστόλου 15 (1), Αγγελακόπουλος 9 (3), Παπαρέγκας 3 (1),Γκέλιος, Καραθανάσης 6 (1), Βελισσαρίου 5 (1), Καλαϊτζίδης 7 (1).
    ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Τάκης Ζήβας): Πρέκας 2, Τσαρουχάς 20 (3),  Παπαδιονυσίου 6, Παπαδημητρίου, Τζώλος 4 (1), Χαλάρης 5 (1), Καμπερίδης, Μουρίκης 6, Χείλαρης 12 (2), Ντιαλό 4.

     

    Τα αποτελέσματα-26η αγωνιστική

    Αρκαδικός-Ίκαροι Σερρών 61-50

    Α.Ε.Κ.-Ψυχικό 81-68

    Ερμής Λαγκαδά-Λαύριο 85-77

    Αγία Παρασκευή-Κόροιβος Αμ. 82-92

    Ένωση Καβάλας-Φιλαθλητικός 69-59

    Παγκράτι-Ηρακλής Θεσ/νίκης 95-90

    ΟΦΗ-Φίλιππος Βέροιας 78-66

     

    Η τελική Βαθμολογία

    Α2 κατηγορία (Σε 2 αγώνες)

    Α.Ε.Κ. 49

    Κόροιβος Αμαλιάδας 48

    Ένωση Καβάλας 46

    Ψυχικό 42

    Παγκράτι 39

    Ηρακλής Θεσ/νίκης 38

    Λαύριο 38

    Φίλιππος Βέροιας 38

    Αρκαδικός 37

    Ο.Φ.Η. 37

    Ερμής Λαγκαδά 36

    Φιλαθλητικός 35

    Ίκαροι Σερρών 33

    Αγία Παρασκευή 28

     

     

     

     

    3 Responses to “Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα όλων όσων βρέθηκαν σήμερα (Σάββατο 10/5) στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι στην Α2 κατηγορία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης με τον Φιλαθλητικό με την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να φτάνει στη νίκη με σκορ (69-59)”