Bookmarks

    Το τεράστιο διπλό του Ορφέα Ελευθερούπολης στο εκτός έδρας παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού με (1-2) είναι το αποτέλεσμα το οποίο ανέτρεψε πολλά δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες οι οποίες διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία. Για την ίδια αγωνιστική το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Μακεδονικού (1-0) και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής ενώ στις νίκες επέστρεψε και ο Άρης Ακροποτάμου με το τελικό αποτέλεσμα (3-1) επί του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Αντίθετα ο Νέστος Χρυσούπολης δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα, παρά μόνο το βαθμό της ισοπαλίας στο Κιλκίς από τον Κιλκισιακό με (1-1).

     

    Νίκη παραμονής για τον Ορφέα Ελευθερούπολης

    Διάπλατα και δικαιολογημένα μάλιστα είναι τα χαμόγελα τα οποία επικρατούν στο στρατόπεδο του Δημήτρη Μαγκαφίνη μετά το εντυπωσιακό διπλό του Ορφέα μέσα στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού με σκορ (1-2). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά το σίγουρο είναι ότι με το σπουδαίο διπλό που πέτυχε ο Ορφέας, μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ήδη τα χαμόγελα είναι διάπλατα για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική. Ανάλογα χαμόγελα επικρατούν και στο στρατόπεδο του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος μετά την σπουδαία νίκη εντός έδρας επί του Μακεδονικού με σκορ (1-0). Μία νίκη η οποία οδηγεί σε μέγιστο βαθμό το Βυζάντιο στην παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα ο Νέστος Χρυσούπολης που αναδείχθηκε ισόπαλος στο Κιλκίς με τον τοπικό Κιλκισιακό (1-1) προβληματίζεται εντονότατα αφού τα πράγματα πλέον έχουν δυσκολέψει αρκετά γι’ αυτόν. Τέλος στις νίκες επέστρεψε και ο Άρης Ακροποτάμου ο οποίος μετά τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα, πρόσθεσε στο ενεργητικό του τους τρεις βαθμούς σε βάρος του Ηρακλή Αμπελοκήπων με σκορ (3-1).

     

    Τα αποτελέσματα – 1ος όμιλος

    29η αγωνιστική ημέρα

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την 29η αγωνιστική ημέρα στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ήταν τα εξής:

    ΠΑΟ Κοσμίου- Εθνικός Σιδηροκάστρου 1-2

    Κιλκισιακός- Νέστος Χρυσούπολης 1-1

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος- Μακεδονικός 1-0

    Αγροτικός Αστέρας- Μουδανιά 4-2

    Διγενής Λακκώματος- Δόξα Πετρούσας 5-2

    Πανσερραϊκός – Ορφέας Ελευθερούπολης 1-2

    Άρης Ακροποτάμου – Ηρακλής Αμπελοκήπων 3-1

    Έβρος Σουφλίου – Εθνικός Αγιονερίου 2-1

     

    H Βαθμολογία (29η αγωνιστική)

    Αγροτικός Αστέρας (47-13) 72

    Πανσερραϊκός (51-21) 64

    Άρης Ακροποτάμου (41-34) 49

    Εθνικός Αγιονερίου (30-29) 46

    Ηρακλής Αμπελοκήπων (36-26) 45

    Έβρος Σουφλίου (38-31) 45

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (23-22) 43

    Ορφέας Ελευθερούπολης (35-25) 41

    Κιλκισιακός (33-24) 41

    Νέστος Χρυσούπολης (48-38) 41

    Διγενής Λακκώματος (56-54) 38

    Δόξα Πετρούσας (26-31) 33

    Μουδανιά (37-54) 30

    Εθνικός Σιδηροκάστρου (31-43) 30

    Μακεδονικός (23-46) 24

    ΠΑΟ Κοσμίου (14-78) 3

     

    Η Επόμενη αγωνιστική (30η, 21/5, 17.00)

    Λόγω των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών μετατίθεται για την επόμενη Τετάρτη (21/5) η τελευταία-30η αγωνιστική για τον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Μία αγωνιστική η οποία αναμένεται με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τα αποτελέσματα των αγώνων που θα διεξαχθούν θα εξαρτηθούν πολλά για τις ομάδες οι οποίες τη νέα περίοδο θα αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων από όπου και προέρχονται. Μετά την εντυπωσιακή νίκη που πέτυχε ο Ορφέας Ελευθερούπολης στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού με σκορ (1-2) τα χαμόγελα είναι τεράστια στο στρατόπεδο της Ελευθερούπολης αφού πλέον η ομάδα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία. Έτσι την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη υποδέχεται στο γήπεδό της τον Έβρο Σουφλίου ο οποίος ήδη έχει σωθεί και με νίκη ο Ορφέας εξασφαλίζει σε όλα τα επίπεδα την παραμονή στη Γ΄ Εθνική. Το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που με τη νίκη του επί του Μακεδονικού (1-0) έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στο Σιδηρόκαστρο για να αντιμετωπίσει τον ήδη υποβιβασμένο Εθνικό. Το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί στόχο για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι με νίκη παραμένουν κι αυτοί στην κατηγορία. Την ίδια ώρα όμως τα περιθώρια για τον Νέστο Χρυσούπολης στένεψαν και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά την ισοπαλία στο Κιλκίς (1-1) με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο υποβιβασμού. Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Νέστου στο γήπεδό της υποδέχεται τον πρωταθλητή Αγροτικό Αστέρα ο οποίος ήδη έχει και μαθηματικά εξασφαλίσει την άνοδο στην Football League. Ωστόσο το μυαλό των ιθυνόντων του Νέστου, της τεχνικής ηγεσίας του αλλά και των ποδοσφαιριστών του θα είναι στραμμένο σε άλλα γήπεδα προκειμένου εάν υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων τελικά η ομάδα της Χρυσούπολης να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική. Ο τέταρτος της παρέας του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και πιο συγκεκριμένα ο Άρης Ακροποτάμου ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με το ταξίδι το οποίο θα πραγματοποιήσει στην Πετρούσα για να αντιμετωπίσει την ήδη υποβιβασμένη ομάδα της Δόξας. Για τον προπονητή Νίκο Καραμπετάκη και τους παίκτες του γόητρο αποτελεί η νίκη προκειμένου ο Άρης Ακροποτάμου να σταθεροποιηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

     

    Αναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις οι οποίες θα διεξαχθούν την τελευταία-30η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής είναι οι εξής:

    Κιλκισιακός – ΠΑΟ Κοσμίου

    Εθνικός Σιδηροκάστρου- Βυζάντιο Κοκκ.

    Νέστος Χρυσούπολης – Αγροτικός Αστέρας

    Μακεδονικός- Διγενής Λακκώματος

    Μουδανιά – Πανσερραϊκός

    Δόξα Πετρούσας – Άρης Ακροποτάμου

    Ορφέας Ελευθερούπολης- Έβρος Σουφλίου

    Ηρακλής Αμπελοκήπων – Εθνικός Αγιονερίου

    2 Responses to “Τεράστιο «διπλό» του Ορφέα Ελευθερούπολης στον Πανσερραϊκό με (1-2), νίκες για Βυζάντιο και Ακροπόταμο ενώ στο (1-1) έμεινε ο Νέστος Χρυσούπολης – Για την 29η αγωνιστική ημέρα στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας”