Bookmarks

    Τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς παίζει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το ερχόμενο Σάββατο (3/5) στο κλειστό της Αμαλιάδας με τον Κόροιβο, για την 25η αγωνιστική και προτελευταία στην Α2 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Είναι μία αναμέτρηση όπου το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο και με νίκη το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα ναι μεν θα ισοβαθμήσει με την ομάδα της Αμαλιάδας αλλά ωστόσο θα υπερτερεί με τις δύο νίκες σε βάρος του Κόροιβου.

     

    Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι το σύνθημα το οποίο επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια της Καβαλιώτικης ΚΑΕ, για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Αμαλιάδα είναι «νίκη και μόνο νίκη» με τον προπονητή Γιάννη Τζήμα να ρίχνει μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύσαμε τόσο, στο πως θα προετοιμάσει την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε θέματα ψυχολογίας. Άλλωστε οι συνεχόμενες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές, στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας που έχει πετύχει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχουν δημιουργήσει ένα άριστο κλίμα εντός των αποδυτηρίων της ΚΑΕ και το γεγονός αυτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του στόχου που είναι η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα στο καθοριστικό εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Αμαλιάδα. Σε αγωνιστικό επίπεδο λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει εξακολουθεί να «πονοκεφαλιάζει» την τεχνική ηγεσία της Ένωσης και από πλευράς του ιατρικού επιτελείου της ομάδας γίνονται τα αδύνατα δυνατά μήπως και τελικά προλάβει να αποθεραπευτεί για να αγωνιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι στην Αμαλιάδα.

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα

    Ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας στις δηλώσεις που έκανε για το παιχνίδι με τον Κόροιβο αλλά και για τη μέχρι τώρα παρουσία της Ένωσης στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας υπογράμμισε τα εξής:

    -«Άσχετα από το αποτέλεσμα που θα φέρουμε στον αγώνα με τον Κόροιβο, γιατί για μένα είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε δε θα αλλάξει τίποτα στην άποψη που έχω για την πόλη, για την ίδια την ομάδα, τη Διοίκηση και τους παίκτες της. Το σίγουρο είναι ότι δεν αρμόζει σ’ αυτήν την πόλη η ομάδα να βρίσκεται χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας, κάτι το οποίο συνέβαινε όταν πρωτοήρθα στην ομάδα. Έπρεπε να μάθουμε να κερδίζουμε κάτι το οποίο καταφέρουμε. Εμένα στόχος μου είναι να παίζουμε σωστό μπάσκετ, ποιοτικό, με αγωνιστική πειθαρχία, να διεκδικούμε όλα τα παιχνίδια και να μην αφήσουμε κανένα ματς χαλαρό. Νομίζω ότι και προς αυτή την κατεύθυνση ήμασταν αρκετά καλοί. Στόχος μας ήταν να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, να κερδίζουμε τους αντιπάλους μας και κυρίως να κάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο. Και βέβαια να δικαιώσουμε τον Πρόεδρο της ομάδας, τον Κώστα Παπακωνσταντίνου ο οποίος πραγματικά κοσμεί το άθλημα και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ. Δεν έπρεπε δηλαδή να τον αφήσουμε στεναχωρημένο και παράλληλα απογοητευμένο για την προσπάθειά του. Για όλα αυτά μπορώ να σας πω μετά από 20 αγωνιστικές ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στα όσα είχαμε σκεφτεί στην αρχή που ανέλαβα την ομάδα. Εμείς παλεύουμε για την επόμενη αγωνιστική, πρόκειται για ένα μεγάλο ματς, και κυρίως γνωρίζουμε τι σημαίνει Κόροιβος Αμαλιάδας. Η ομάδα του παρουσιάζεται ενισχυμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο, εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποδυναμωμένοι λόγω των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε, είναι η μοναδική αήττητη εντός έδρας ομάδα, έχει τον κόσμο στο πλευρό της και γενικότερα είναι μία ομάδα η οποία βρίσκει τους τρόπους να κερδίζει. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος και περήφανος που φτάσαμε μέχρι εδώ, η Ένωση μόνο κέρδος θα έχει από τη φετινή χρονιά και η αναμέτρηση με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, αποτελεί ένα παιχνίδι το οποίο θα πάμε να παίξουμε σκεπτόμενοι τα μικρά αβαντάζ που θα επιδιώξουμε να βρούμε ολόκληρη την εβδομάδα. Αν καταφέρουμε ένα ακόμη θαύμα και την επόμενη αγωνιστική τότε θα μπορούμε να δούμε το κάτι καλύτερο. Αν όχι εγώ θα εξακολουθώ να είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι με την Αμαλιάδα είναι ένα δύσκολο ματς, γνωρίζουμε ποιες είναι πραγματικά οι δυσκολίες του, και κυρίως θέλω να πω ότι οι πιθανότητές μας είναι λίγες. Όσο λίγες κι αν είναι αυτές θα τις παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

     

    Κινητοποίηση από πλευράς του κόσμου

    Έντονη τις τελευταίες ημέρες είναι η κινητοποίηση των Καβαλιωτών φιλάθλων για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στον Κόροιβο και αρκετοί από αυτούς αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αμαλιάδα για να βρεθούν στο πλευρό των παικτών του Γιάννη Τζήμα, σε ένα παιχνίδι καθοριστικό που θα κρίνει τα πάντα για την άνοδο.

     

    Η ανακοίνωση της Ένωσης για τα εισιτήρια με τον Κόροιβο

    Την ίδια ώρα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την εξυπηρέτηση των Καβαλιωτών φιλάθλων οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης περιλαμβάνει τα εξής:

    -«Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ανακοινώνει προς το φίλαθλο κοινό της πόλης, πως έως την Τρίτη 29 Απριλίου και ώρα 17.00′ θα δέχεται στα γραφεία της στο τηλέφωνο 2510-232.422, τις αιτήσεις για την κράτηση των εισιτηρίων του αγώνα με τον Κόροϊβο Αμαλιάδας. Προηγούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας».

     

    Η Ερχόμενη αγωνιστική (25η, 3/5):

    Ίκαροι Σερρών  – Ερμής Λαγκαδά
    Ψυχικό  – Αρκαδικός
    Λαύριο- Αγία Παρασκευή
    Κόροιβος Αμαλιάδας – Καβάλα
    Φιλαθλητικός – Παγκράτι
    Ηρακλής – ΟΦΗ
    Φίλιππος Βέροιας – ΑΕΚ

     

    Η Βαθμολογία (Σε 24 αγώνες)

    Α.Ε.Κ. 45

    Κόροιβος Αμαλιάδας 44

    Ένωση Καβάλας 43

    Ψυχικό 39

    Παγκράτι 36

    Ηρακλής 35

    Λαύριο 35

    Αρκαδικός 35

    Φίλιππος Βέροιας 36

    Ο.Φ.Η. 33

    Φιλαθλητικός 33

    Ίκαροι Σερρών 32

    Ερμής Λαγκαδά 32

    Αγία Παρασκευή 26

    7 Responses to “Τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς παίζει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Kαβάλας το ερχόμενο Σάββατο (3/5) στο κλειστό της Αμαλιάδας με τον Κόροιβο – Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί – Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από πλευράς του κόσμου”