Bookmarks

    Οριστικά στο γήπεδο της Ελευθερούπολης θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι του Νομού Καβάλας μεταξύ του Ορφέα και του Νέστου Χρυσούπολης την ερχόμενη Κυριακή (27/4) στις 5 το απόγευμα για την 26η αγωνιστική. Και αυτό γιατί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε ο Ορφέας Ελευθερούπολης για αλλαγή της έδρας και για φιλοξενία των υπολοίπων εντός έδρας αγώνων, μέχρι το τέλος της περιόδου, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Νέστο Χρυσούπολης.

     

    Έτσι το μεγάλο ντέρμπι στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας μεταξύ του Ορφέα και του Νέστου την ερχόμενη Κυριακή (27/4) θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο της Ελευθερούπολης.

     

    Μεγάλο ντέρμπι «ζωής ή θανάτου»

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η αναμέτρηση μεταξύ του Ορφέα και του Νέστου είναι ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καθόλου μα καθόλου ευχάριστη θέση από πλευράς βαθμολογικής σημασίας και με νίκη ο ένας εκ των δύο σίγουρα θα πάρει προβάδισμα παραμονής στη Γ΄ Εθνική. Την ίδια ώρα και στα δύο στρατόπεδα έχει «σημάνει συναγερμός» ενώ μεγάλη είναι και η κινητοποίηση η οποία υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων και των δύο ομάδων.

    Θέλει νίκη για να «ανασάνει»

    Την ίδια ώρα τεράστιο είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον που υπάρχει και από πλευράς του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος για το εκτός έδρας παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής στο Σουφλί κόντρα στον τοπικό Έβρο. Μία αναμέτρηση τεράστιου ενδιαφέροντος για το συγκρότημα του Στέλιου Κατρακυλάκη το οποίο βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας και κόντρα στην ομάδα του Σουφλίου θα επιδιώξει τους τρεις βαθμούς της νίκης για να πάρει βαθιά ανάσα εν όψει της συνέχειας που ακολουθεί.

     

    Με κίνητρο το γόητρο περιμένει τον πρωτοπόρο

    Και ενώ οι ομάδες του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, του Ορφέα Ελευθερούπολης και του Νέστου Χρυσούπολης καταβάλλουν τιτάνιο αγώνα για παραμονή στην κατηγορία, η μοναδική ομάδα σε επίπεδο Νομού Καβάλας που ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία τις περαιτέρω υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας είναι ο Άρης Ακροποτάμου. Το συγκρότημα του Νίκου Καραμπετάκη έχει εξασφαλίσει εδώ και αρκετές αγωνιστικές την παραμονή στην κατηγορία και στο εντός έδρας παιχνίδι που θα δώσει για την 26η αγωνιστική με αντίπαλο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Αγροτικό Αστέρα κίνητρο για τους παίκτες του Ακροποτάμου είναι το γόητρο. Η ομάδα του Άρη βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και στόχος στο ντέρμπι των πρωτοπόρων θα είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα προκειμένου το συγκρότημα του Νίκου Καραμπετάκη να σταθεροποιηθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας. Πρόκειται βέβαια για μία αναμέτρηση η οποία σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων είτε από πλευράς του Ακροποτάμου είτε και από την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από τη συμπρωτεύουσα.

     

    Η ερχόμενη αγωνιστική (26η, Κυριακή 27/4, 17.00)

    Πολύ σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν είναι τα εξής:

    Μουδανιά – ΠΑΟ Κοσμίου

    Δόξα Πετρούσας – Μακεδονικός

    Ορφέας Ελευθερούπολης- Νέστος

    Ηρακλής Αμπελοκήπων  – Εθνικός Σιδηροκάστρου

    Εθνικός Αγιονερίου – Κιλκισιακός

    Έβρος Σουφλίου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

    Άρης Ακροποτάμου – Αγροτικός Αστέρας

    Πανσερραϊκός – Διγενής Λακκώματος

     

    H Βαθμολογία (25η αγωνιστική)

    Αγροτικός Αστέρας (38-9) 62

    Πανσερραϊκός (45-16) 58

    Άρης Ακροποτάμου (36-26) 46

    Εθνικός Αγιονερίου (25-24) 42

    Ηρακλής Αμπελοκήπων (30-22) 39

    Έβρος Σουφλίου (31-25) 36

    Κιλκισιακός (26-19) 36

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (19-20) 34

    Ορφέας Ελευθερούπολης (30-24) 33

    Νέστος Χρυσούπολης (37-34) 33

    Διγενής Λακκώματος (46-45) 32

    Δόξα Πετρούσας (19-24) 29

    Μουδανιά (27-40) 27

    Εθνικός Σιδηροκάστρου (28-40) 23

    Μακεδονικός (20-38) 21

    ΠΑΟ Κοσμίου (10-63) 3

     

    10 Responses to “Οριστικά στο γήπεδο της Ελευθερούπολης θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι του Νομού Καβάλας μεταξύ του Ορφέα και του Νέστου Χρυσούπολης την ερχόμενη Κυριακή (27/4) στις 5 το απόγευμα για την 26η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής”