Bookmarks

    Εύκολο απόγευμα αποδείχθηκε αυτό του Σαββάτου (26/4) για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας«Αλεξάνδρα Δήμογλου» δεν αντιμετώπισε προβλήματα, επικράτησε δίκαια και κυρίως άνετα της ομάδας του Λαυρίου και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ (80-59). Μία νίκη η οποία πέραν της βαθμολογικής σημασίας που έχει για την ομάδα του Γιάννη Τζήμα αναμένεται να παίξει σημαντικότατο ρόλο σε επίπεδο ψυχολογικό ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί στην Αμαλιάδα με το Κόροιβο.

     

    Έτσι λοιπόν και διαξιολογημένα μάλιστα το ενδιαφέρον των παικτών του Γιάννη Τζήμα και γενικότερα όλων στο «στρατόπεδο» της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στρέφεται στον καθοριστικό εκτός έδρας αγώνα της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας, το αποτέλεσμα του οποίου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ορίσει και τη δεύτερη ομάδα η οποία θα «σφραγίσει» ένα από τα δύο εισιτήριοα της ανόδου στην Α1 Εθνική Κατηγορία, μπάσκετ ανδρών της χώρας μας..

     

    Προσπάθησε από νωρίς να «καθαρίσει» τον αγώνα

    Σε ότι έχει ν κάνει με την αναμέτρηση, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας προσπάθησε από χωρίς να «καθαρίσει» την αναμέτρηση, επιβάλλοντας το ρυθμό της, και τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο κόπο. «Όπλα», από τη μία η ευστοχία στο αντίπαλο καλάθι και από την άλλη η καλή άμυνα η οποία περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιθεσεις των παικτών του Λαυρίου. Έτσι από την πρώτη κιόλας περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα επέβαλαν το ρυθμό του και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να προηγείται στο σκορ με (24-14). Το σκηνικό δεν άλλαξε και στην δεύτερη περίοδο και αυτό γιατι οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα δεν έδειξαν εφησυχασμό καταφέρνοντας στη συγκεκριμένο 10λεπτο  περίοδο να διευρύνουν την διαφορά ακόμα και στους 15 πόντους (41-26). Το γεγονός αυτό μάλιστα  έδωσε την δυνατότητα στον προπονητή της Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννη Τζήμα να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του καλαθοσφαιριστές βάζοντας στο παρκέ, παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής όπως είναι οι Βελισσαρίου, Παπαρέγκας και Γκέλιος. Το σκηνικό και ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτοδεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να προβάλλουν ουσιαστική αντίσταση και τους παίκτες της Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να παραμένουν συγκεντρωμένοι, συνεχίζοντας να δείχνουν την ίδια σοβαρότητα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 20 πόντους (53-33), ενώ το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να προηγείται με 19 πόντους (64-45). Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους, όλα έδειχναν ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα έφτανε στην άνετη επικράτηση με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα. Μάλιστα λόγω της μεγάλης διαφοράς στο σκορ, οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα «άρπαξαν» την ευκαιρία για να προσφέρουν θέαμα στους καβαλιώτες φιλάθλους οι οποίοι σε ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκαν δίπλα στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και στήριξαν τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Έτσι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι κύλησε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για τους καβαλιώτες οι οποίοι ανετότατα έφτασαν στη νίκη με το ταμπλό να δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (80-59).

     

    Τα δεκάλεπτα: 24-14, 41-28, 64-45, 80-59

     

    ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Γιάννης Τζήμας): Κρστέφσκι 6, Καραποστόλου 7 (1), Τότσιος 12 (2), Καλαμπάκας 13 (3), Κατσαρές 6 (1), Αγγελακόπουλος 8, Παπαρέγκας, Γκέλιος 4, Καραθανάσης 10 (1), Βελισσαρίου 11 (2), Καλαϊτζίδης 3 (1).

    ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Μουμπάρακ 7 (2), Χασάπης, Τσίρος 8 (2), Μανούσος 16, Σακελλαρίου 5, Γιαννακόπουλος 7, Κεσκινίδης, Βανδώρος, Ψωμαδέρης 2, Χατζόπουλος 14 (4).

     

    Τα αποτελέσματα-24η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής ημέρας της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας ήταν τα εξής:

    Ερμής Λαγκαδά – Αρκαδικός 70-57

    Φίλιππος Βέροιας – Ψυχικό 82-79

    Ένωση Καβάλας – Λαύριο 80-59

    Παγκράτι – Κόροιβος Αμαλιάδας 64-86

    ΟΦΗ – Φιλαθλητικός 71-75

    ΑΕΚ – Ηρακλής 78-69

    Αγία Παρασκευή – Ίκαροι Σερρών 66-82

     

    Η Βαθμολογία (Σε 24 αγώνες):

    Α.Ε.Κ. 45

    Κόροιβος Αμαλιάδας 44

    Ένωση Καβάλας 43

    Ψυχικό 39

    Παγκράτι 36

    Ηρακλής 35

    Λαύριο 35

    Αρκαδικός 35

    Φίλιππος Βέροιας 36

    Ο.Φ.Η. 33

    Φιλαθλητικός 33

    Ίκαροι Σερρών 32

    Ερμής Λαγκαδά 32

    Αγία Παρασκευή 26

     

     

     

    One Response to “Εύκολο απόγευμα αποδείχθηκε αυτό του Σαββάτου (26/4) για την Ένωση Kαβάλας η οποία στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» δεν αντιμετώπισε προβλήματα, επικράτησε δίκαια και κυρίως άνετα της ομάδας του Λαυρίου με σκορ (80-59)”