Bookmarks

    Πλήθος επωνύμων αποχαιρέτησαν σήμερα Τρίτη (22/4) τον γνωστό συμπολίτη μας, επαγγελματία, πρώην παράγοντα του Α.Ο.Κ. αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπο, Πρόδρομο Καραμανώλη ο οποίος το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας που νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες. Συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες Καβαλιώτες συνόδευσαν τον Πρόδρομο Καραμανώλη στην τελευταία του κατοικία στο δημοτικό κοιμητήριο της Καβάλας και το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι είπαν το στερνό αντίο, μόνο καλές κουβέντες είχαν να πουν γι’ αυτόν.

     

    Στο ύστατο χαίρε το παρών τους έδωσαν πολλοί επώνυμοι από το χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού όπως ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο πρώην Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης, εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καβάλα, των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, του Συνδέσμου Φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» όπως και της Λέσχης Φιλάθλων και κυρίως εκατοντάδες απλοί συμπολίτες μας οι οποίοι καθημερινά έσπευδαν να πουν μια καλημέρα στον Πρόδρομο, στο γνωστό κατάστημα που διατηρούσε επί σειρά ετών στην οδό Φιλικής Εταιρίας στην Καβάλα. Ο Πρόδρομος Καραμανώλης σίγουρα με την απουσία του έκανε φτωχότερη την ποδοσφαιρική οικογένεια του Α.Ο.Κ. αφού επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος Διοικήσεων της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και όταν αποχώρησε από τα Διοικητικά Συμβούλια που έλαβε μέρος, η προσφορά του, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά ήταν σημαντική.

     

    Αγάπησε και προσέφερε στον Α.Ο.Κ. τα μέγιστα

    Ο Πρόδρομος Καραμανώλης που έφυγε σε ηλικία 60 ετών αγάπησε το καραβάκι και τον Α.Ο.Κ. όσο τίποτα άλλο και πάντοτε στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», στον χώρο των επισήμων τον περίμενε για πολλές δεκαετίες η γνώριμη γι’ αυτόν καρέκλα που συνηθίζαμε να τον βλέπουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Α.Ο.Κ.. Η απώλειά του τεράστια, πρώτα απ’ όλα για την οικογένειά του, τη σύζυγό του Δόμνα, τα δύο του παιδιά κυρίως δε για όλους εμάς οι οποίοι μόνο καλές κουβέντες είχαμε να πούμε για τον Πρόδρομο. Όμως η καρδιά του έσβησε και σταμάτησε να χτυπάει από το πρωί γύρω στις 8.30 της Δευτέρας του Πάσχα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης στο οποίο νοσηλεύονταν. Ο Πρόδρομος Καραμανώλης θα συνεχίσει να ζει ανάμεσά μας. Θα συνεχίσει να εκφράζει ακόμη και από εκεί ψηλά που βρίσκεται την τεράστια αγάπη του για τον Α.Ο.Κ. γιατί ως ένας απλός «Αργοναύτης» όπως έδωσε τη δική του προσωπική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έτσι μαχητής ήταν σε ότι καταπιάνονταν. Η οδός Φιλικής Εταιρίας μετά τον άδικο και πρόωρο χαμό του έγινε φτωχότερη. Αλλά ωστόσο το αγνό του χαμόγελο, η μεγάλη του ψυχή, η ευθύτητα αλλά και η ειλικρίνεια που τον διέκρινε θα συνεχίσει να αποτελεί «φάρο» για την τοπική μας κοινωνία. Πρόδρομε ας είναι ελαφρύ το χώμα της Καβάλας που σε σκεπάζει.

     

    Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ Καβάλα

    Με γραπτή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΠΑΕ Καβάλα εξέφρασε στην οικογένεια του εκλιπόντος Πρόδρομου Καραμανώλη τα θερμά της συλλυπητήρια ενώ κατέθεσε στεφάνι στην κηδεία του. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καβάλα αναφέρει τα εξής:

     

    -«Η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ θεωρεί υποχρέωση της, να εκφράσει δημόσια την βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην oικογένεια του εκλιπόντος Πρόδρομου Καραμανώλη ο οποίος τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Η ψυχή του μοναδική, όπως μοναδική ήταν και η τεράστια αγάπη του για το καραβάκι του Α.Ο.Κ. το οποίο στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του και εκ Θεού παρηγοριά οι συγγενείς του».

     

    Συλλυπητήρια από τους παλαίμαχους του Α.Ο.Κ.

    Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πρόδρομου Καραμανώλη εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Καβάλα. Αναλυτικά η ανακοίνωση περιλαμβάνει τα εξής:

     

    -«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων του Α.Ο. Καβάλα εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πρόδρομου Καραμανώλη ο οποίος τόσο αναπάντεχα αλλά και άδικα έφυγε από τη ζωή. Με βαθιά λύπη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την είδηση από τον απροσδόκητο θάνατο του καθ’ όλα αγαπητού Πρόδρομου του οποίου η προσφορά στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Α.Ο.Κ. ήταν τεράστια. Αντί στεφάνου ο Σύλλογος Παλαιμάχων του Α.Ο. Καβάλας θα καταθέσει ποσό στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Καβάλας)».

    14 Responses to “Πλήθος επωνύμων αποχαιρέτησαν σήμερα Τρίτη (22/4) τον γνωστό συμπολίτη μας, επαγγελματία, πρώην παράγοντα του Α.Ο.Κ. αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπο, Πρόδρομο Καραμανώλη ο οποίος το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας που νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες”