Bookmarks

   

  Με την ομάδα των κορασίδων (12-13χρ) κατέβηκε ο ΑΣΕΑ Καβάλας στην Αθήνα για τις 3 τελευταίες αγωνιστικες του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών. Λόγω της απουσίας των βασικών αθλητριών, Κανάρη και Χατζηλυγερούδη για  το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στη Γαλλία, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σταύρου έδωσε την ευκαιρία στις μικρές αθλήτριες του συλλόγου να δώσουν ορισμένα δυνατά παιχνίδια εν όψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος U15 που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

   

  Ο απολογισμός ήταν 2 νίκες και 1 ήττα και όλοι έβλεπαν ότι η Καβάλα έχει παρόν και μέλλον. Οι νίκες ήρθαν επί της Αθηνάς Μαγκουφάνας με 4-2 (από μία νίκη η Τζουνοπούλου, Ταουσάνη, Τουραμανίδου και το διπλό Τουραμανίδου/Ζήσου) και η άλλη με 4-3 επί της θυγατρικής ομάδας του Πέρα Αθηνών, Αετοί Πόλης με το σκορ 4-3 (2 νίκες η Τζουνοπούλου και 1 η Ζήσου και Ταουσάνη).

  Α1 γυναικών

  Η τελική βαθμολογία

  1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 28

  2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 26

  3. Δ.Α.Ο. Ταύρου 23

  4. Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας 22

  5. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 21

  6. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 18

  7. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 16

  8. Α.Σ. Αετοί Πόλης 14

   

  Η ομάδα της Καβάλας θα αγωνιστεί στους αγώνες μπαράζ για την παραμονή της στην κατηγορία μαζί με την Αθηνά, το ΠΚΔ Ταύρου και τα Ταταύλα.

  2 ήττες οι άνδρες για τα μπαράζ για άνοδο στην Α1

  Δεν τα κατάφερε η ανδρική ομάδα το Σαβ/κο που μας πέρασε, να διεκδικήσει κάτι καλό στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 κατηγορία ανδρών. Κατέκτησε την 3η θέση στον 2ο όμιλο (2 όμιλοι των 3ων) με 2 ήττες 3-4 από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης (2 νίκες ο Κώτσης και 1 ο Σταθουλόπουλος) και 2-4 από τον Απόλλων Καλαμαριάς (1 νίκη ο Κώτσης και 1 ο Σταθουλόπουλος) με οριακά παιχνίδια. Να σημειώσουμε ότι 1η κατετάγη η ομάδα του Αία Ευόσμου και 2η αυτή του Φάρου Αλεξανδρούπολης (ομάδα που η Καβάλα έχασε οριακά με 3-4). Την ομάδα συμπλήρωσε ο Σαράντης.

   

  ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ Η ΚΑΝΑΡΗ

  Δεκαέξι αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την ελληνική μαθητική κοινότητα στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα γίνει από αύριο έως την προσεχή Πέμπτη στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Στο προάστιο του Παρισιού θ’ αγωνιστούν όλα τα παιδιά, τα οποία είχαν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με βάση τις θέσεις, που κατέλαβαν στο ομαδικό και το ατομικό του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τον Μάρτιο. Ήτοι, η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Διόνυσου με τους Αναστάσιο Ασημακόπουλο, Νικόλαο Ασημακόπουλο, Γιώργο Καλογερόπουλο και Αναστάσιο Δουκέρη, η πρωταθλήτρια ομάδα των μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Βούλας με τις Θάλεια Κορδούτη, Στέλλα Πατεράκη, Ιφιγένεια-Κυριακή Παπαγεωργοπούλου και Χριστίνα-Ιωάννα Πιτσούλη και ως επίλεκτοι οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης (από την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής), Ανδρέας Τσόπελας (Γ΄Αθήνας), Νίκος  Σιάχος (Κορινθίας), Πέτρος Σιαπκαράς (Κορινθίας), Φιλία Εμίρη (Β΄Αθήνας), Χριστιάνα Κανάρη (Καβάλας), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Αχαΐας) και Νίκη Μπρισκόλα (Β΄Αθήνας). Τα παιδιά, που είναι στο Παγκόσμιο Σχολικό ως επίλεκτοι, είχαν κατακτήσει, με την ίδια σειρά που αναφέρονται, τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο απλό μαθητών και το απλό μαθητριών αντίστοιχα. Η μεγάλη ελληνική αποστολή αποτελείται από 24 άτομα συνολικά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ορίσει επικεφαλής τη διευθύντρια του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Β΄Αθήνας Βούλα Μιχαηλίδου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού και του απλού, αλλά σημειώνεται ότι στο πρώτο οι ομάδες των επιλέκτων μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες. Στο Κλερμόν Φεράν θα συνοδεύσουν τους μαθητές τέσσερις προπονητές. Η Διάνα Ζέρδιλα (που αναλαμβάνει το σχολείο της Βούλας), ο Λουίτζι Σκέμβρης (θα είναι υπεύθυνος για τους επίλεκτους), ο Χρήστος Βατσακλής (θα έχει τις επίλεκτες) και ο Αλέξανδρος Μπακόλας (σχολείο Διονύσου).

   

  «ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ» και «ΑΕΤΟΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»

  Την  Κυριακή  23-03-2014 έγινε στην Καβάλα  για τα ομαδικά του Π.Ο.Φ.Επ.Α.   Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο αγώνας μεταξύ των ομάδων «ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ» και «ΑΕΤΟΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ». Ο  αγώνας ήταν κρίσιμος, αφού η νικήτρια ομάδα θα ήταν και η πρωταθλήτρια της περιφέρειας.

  Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι το  4-4. Μέχρις εδώ ξεχώρισε η δύναμη και η αγωνιστικότητα του Σοφιανού Χρήστου της Καβάλας, ο οποίος ήταν αλάνθαστος κερδίζοντας και τα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ  την  έκπληξη  από πλευράς Κομοτηνής έκανε ο νεοεμφανιζόμενος παίκτης Κέκερης Φάνης, κερδίζοντας τα δύο από τα τρία παιχνίδια  που αγωνίστηκε. Στο κρίσιμο και τελευταίο παιχνίδι μεταξύ του Τσίγκα και του Τερζίδη,  ο παίχτης της Καβάλας έχοντας μεγαλύτερη αντοχή, κέρδισε  το παιχνίδι με 3-1 σετ. Η νίκη της ομάδας της Καβάλας με 5-4, αν και αγχωτική και αμφίρροπη μέχρι το τέλος, θεωρήθηκε δίκαιη. Λαμβάνοντας δε υπόψη την κατάκτηση του κυπέλλου στη Δράμα και τη νίκη μέσα στην Κομοτηνή, επάξια κατέκτησε και το πρωτάθλημα, επιτυγχάνοντας το νταμπλ για το 2013 – 14.

   

   

  4 Responses to “Με την ομάδα των κορασίδων (12-13χρ) κατέβηκε ο ΑΣΕΑ Καβάλας στην Αθήνα για τις 3 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών – Λόγω της απουσίας των βασικών αθλητριών, Κανάρη και Χατζηλυγερούδη στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα”