Bookmarks

    Με τον χείριστο τρόπο ο Α.Ο.Κ. σήμερα Σάββατο (29/3), ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Football League γνωρίζοντας στο γήπεδο του Αιγινίου οδυνηρή ήττα από τον Αιγινιακό με σκορ (5-0). Ένα σκορ ομολογουμένως βαρύ για το όνομα, την ιστορία και τους φιλάθλους της Καβάλας, με τους «Αργοναύτες» να μην μπορούν να ανταποκρίνονται στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και με την ήττα αυτή να τερματίζουν τις υποχρεώσεις τους στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο γήπεδο του Αιγινίου οι μεν γηπεδούχοι πανηγύρισαν την είσοδό τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, με το γλέντι που είχαν στήσει μετά το τέλος του αγώνα ενώ τα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» της Καβάλας ήταν εντελώς διαφορετικά.

     

    Κατήφεια, προβληματισμός και πλήρη απογοήτευση συνέθεσαν την εικόνα του βαρύ (5-0) που γνώρισε ο Α.Ο.Κ. με την ομάδα του Αιγινιακού στην κυριολεξία χωρίς… έλεος να «σφυροκοπεί» την εστία της Καβάλας. Για όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Αιγινίου σίγουρα το τελικό σκορ (5-0) ναι μεν μπορεί να είναι βαρύ για τον Α.Ο.Κ. και θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο βαρύ εάν οι Γιαννίκογλου, Ντουτσαρίδης και Γκαρακλίδης (μέχρι την ώρα που αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού) δεν ήταν καλή μέρα. Όπως και να το κάνουμε πάντως στο 90λεπτο του αγώνα ο Α.Ο.Κ. έχασε σημαντικές ευκαιρίες, οι παίκτες του, όσο μπορούσαν προσπαθούσαν για το καλύτερο αλλά το τελικό αποτέλεσμα (5-0) ήταν μία ακόμα μελανή «πινελιά» στο φετινό πρωτάθλημα για τον Α.Ο.Κ..

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Τον «χορό» των τερμάτων άνοιξε μόλις στο 2΄ ο Μανζάνο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απόκρουση του Ρεβυθόπουλου στο δοκάρι και από κοντά με πλασέ έγραψε το (1-0). Στο 11΄ ο Καρλόπουλος μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ και στο 18΄ μετά τη σέντρα ακριβείας του ίδιου ο Πάλλας με καρφωτή κεφαλιά υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Τόλιο σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 33΄ ο Μπελόν αφού εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος της άμυνας της Καβάλας από κοντά δε δυσκολεύτηκε να γράψει το (2-0). Στο 39΄ το δυνατό σουτ του Άρτσε έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στο 43΄ οι παίκτες της Καβάλας ζήτησαν γκολ θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος στο απευθείας φάουλ του Καρλόπουλου που ενστικτωδώς έδιωξε την μπάλα ο τερματοφύλακας Τόλιος. Το 5λεπτό από το 59 έως το 64 ήταν καταστροφικό για τον Α.Ο.Κ.. Στο 59΄ ο Μανζάνο και πάλι νίκησε από κοντά τον Γιαννίκογλου γράφοντας το (3-0) με τον Γκέσιο 2 λεπτά αργότερα να «ανοίγει περισσότερο την ψαλίδα» του σκορ και με πλασέ από κοντά να διαμορφώνει το (4-0). Το τελικό σκορ (5-0) διαμορφώθηκε στο 64΄ και πάλι με τον Μανζάνο να σημειώνει χατ τρικ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας. Στο 74΄ το δυνατό σουτ του Πάλλα με εντυπωσιακό τρόπο εξουδετέρωσε ο Τόλιος και στο 84΄ στο απευθείας φάουλ από τον ίδιο παίκτη εκ νέου ο Τόλιος «κατέβασε τα ρολά του», διατηρώντας ανέπαφη την εστία του Αιγινιακού.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Μπροστά στον διαιτητή Γεώργιο Παπαγεωργίου της Ε.Π.Σ. Άρτας και τους βοηθούς του Δημήτριο Γεωργάρα (ΕΠΣ Άρτας) και Λάμπρο Διαμαντή (ΕΠΣ Σάμου) και 4ο διαιτητή αγώνα τον Χρήστο Τσαλουχίδη της Ε.Π.Σ. Κιλκίς οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις

     

    Αιγινιακός (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Δήμου, Καρλάο, Κωνσταντινίδης, Αχαλινόπουλος Λ. (50′ Λιόλιος), Γεωργίου, Μπελόν (83′ Γιαζιτζόγλου), Ζούρκος, Αχαλινόπουλος Κ. (50′ Δεμηρτζόγλου), Μανζάνο, Γκέσιος.

    Καβάλα (Μιχάλης Ιορδανίδης): Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος, Βαλεριάνος, Γκαρακλίδης (76′ Δρίττας), Πόπτσης, Ντουτσαρίδης, Μαυρίδης, Καρλόπουλος, Πάλλας, Παπαργυρίου (89′ Αλεξανδρής), Άρτσε (72′ Σουαΐμπ).

     

    Οι δηλώσεις του Μιχάλη Ιορδανίδη

    Απογοητευμένος πέρα για πέρα εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης που δήλωσε τα εξής:

    -«Το τελικό σκορ για μας (5-0) από τον Αιγινιακό είναι ένα βαρύ σκορ αλλά θεωρώ ότι με βάση την έκβαση του αγώνα και με τις ευκαιρίες που χάσαμε μας αδικεί και δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του παιχνιδιού. Η ομάδα της Καβάλας θα πρέπει να κάνει επανεκκίνηση, να σηκωθεί γρήγορα στα πόδια της γιατί η ιστορία της Καβάλας είναι τεράστια».

    11 Responses to “Με τον χείριστο τρόπο ο Α.Ο.Κ. σήμερα Σάββατο (29/3) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Football League γνωρίζοντας στο γήπεδο του Αιγινίου οδυνηρή ήττα από τον Αιγινιακό με σκορ (5-0). Ένα σκορ ομολογουμένως βαρύ για το όνομα, την ιστορία και τους φιλάθλους της Καβάλας”