Bookmarks

    Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Α.Ο.Κ. παίζοντας για τελευταία φορά σήμερα Κυριακή (23/3) μπροστά στους φιλάθλους του και στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε για την 25η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Football League γνώρισε βαριά ήττα από τον Απόλλων Καλαμαριάς με σκορ (0-3). Ένα σκορ το οποίο μπορεί να χαρακτηρίζεται βαρύ για την ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη αλλά ωστόσο «καθρεφτίζει» σε μέγιστο βαθμό το αγωνιστικό τρόπο που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

     

    Κίνητρο πριν από την έναρξη του αγώνα ήταν το γόητρο για τους παίκτες της Καβάλας στο τελευταίο παιχνίδι μπροστά στους καβαλιώτες φιλάθλους αλλά το κίνητρο αυτό μάλλον έμεινε μέσα στα αποδυτήρια των «Αργοναυτών». Και αυτό γιατί οι παίκτες του Μιχάλη Ιορδανίδη δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στα απαιτήσεις της αναμέτρησης, δεν είχαν πάθος δύναμη, όρεξη και κυρίως τα ψυχικά αποθέματα. Έτσι απέναντι σε μία ομάδα που ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μπορούσε να απειλήσει τη εστία του Γιαννίκογλου σχεδόν όποτε ήθελε, ο Α.Ο.Κ. υποχρεώθηκε σε μία ταπεινωτική ήταν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα, διέθεταν αλληλοκάλυψη στον τρόπο ανάπτυξης τους, κουβαλούσαν την μπάλα πιο εύκολα και κυρίως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βέβαια είχαν ως βασικό τους «όπλο» την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος (0-3).

     

    Το φιλμ τη ς αναμέτρησης

    Στο13′ της αναμέτρησης είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για την Καβάλα όταν το δυνατό σουτ του Άρτσε από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Καρατζιοβαλής. Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ. Τότε ο Πέλκας επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Α.Ο.Κ. και ευστόχησε, με τον Γιαννίκογλου να μένει… άγαλμα, γράφοντας το (0-1). Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους. Τότε ο Πέλκας σε ρόλο δημιουργού, με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Τίκο Μεσίνα ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας για να γίνει το (0-2). Στο 38’ ο τερματοφύλακας της Καβάλας Γιαννίκογλου πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, στέλνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα σε κόρνερ στο απευθείας κτύπημα φάουλ από τον Προβατίδη. Στο 42′ Ο Ντομί έβγαλε κάθετη πάσα στον Άρτσε, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά αστόχησε ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου είχαμε δοκάρι για τον Απόλλωνα 1926, έπειτα από του σουτ του Μεσίνα. Η μπάλα βρήκε αρχικά τη δεξιά δοκό της Καβάλας και στην επαναφορά μπλόκαρε ο Γιαννίκογλου. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 46′ το σουτ του Άρτσε από καλή θέση έστειλε άουτ να φύγει άουτ μπάλα και στο αμέσως επόμενο λεπτό, στο διαγώνιο σουτ του Πάλλα, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Στο 63′ Ο Προβατίδης εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Γιαννίκογλου ενώ στο 68’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σημειώσουν ένα ακόμη γκολ. Τότε με κάθετη πάσα του Μωυσίδη στον Πόποβιτς, αυτός κουβάλησε πάνω από 25 μέτρα τη μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα Γιαννίκογλου και προ κενής εστίας βρήκε δίχτυα, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (0-3). Τέλος στο 84′ είχαμε το τρομερό σουτ του Αναστασίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Α.Ο.Κ. και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Καλός σε γενικές γραμμές ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Κυριαζίδης της Ε.Π.Σ. Έβρου ενώ βοηθοί του ήταν οι Μιχαήλ Χαρίτσης και Γεώργιος Μανάκης της Ε.Π.Σ. Θράκης με 4ο διαιτητή αγώνα τον Ενγκίν Κιγιτζή επίσης από την ίδια Ένωση και παρατηρητή διαιτησίας τον Κωνσταντίνο Τσιλογιάννη της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

     

    Μπροστά τους οι δύο ομάδες έπαιξαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Μιχάλης Ιορδανίδης): Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος, Ντουτσαρίδης, Γκαρακλίδης, Παπαργυρίου, Ντομί (61′ Καζαντζίδης), Μαυρίδης (71′ Σουαΐμπ), Κουρέλλας, Άρτσε (57′ Παπαδόπουλος), Καρλόπουλος, Πάλλας.

     

    ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (Αλέξης Αλεξίου): Καρατζιοβαλής, Τσερκέζος, Ποζατσίδης, Μπερτέν, Βέργος, Μωυσίδης (70′ Βέντζιος), Προβατίδης, Τίκο Μεσίνα (63′ Πιτσόκος), Πέλκας (77′ Αναστασίου), Πόποβιτς, Ναλμπάντης.

     

    Οι δηλώσεις του Μιχάλη Ιορδανίδη

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    -«Ξέρουμε πολύ καλά ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η ψυχολογία της ομάδας μας δεν είναι και η καλύτερη. Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο την ομάδα της Καλαμαριάς που γνωρίζαμε ότι διαθέτει ένα καλό σύνολο, με νέους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, και σίγουρα το έργο μας ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά οι παίκτες μου ανά διαστήματα δείξαμε πραγματικά ότι μπορούσαμε να κοιτάξουμε τον αντίπαλο στα μάτια. Κάναμε φάσεις, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά η Καλαμαριά ήταν καλύτερη σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Και αυτό γιατί οι παίκτες που διαθέτει, είναι παίκτες που έχουν στόχο για να παίξουν σε μεγαλύτερες ομάδες».

     

    Αλεξίου: «Αν δεν υπήρχε η διαιτησία θα ήμασταν πλέι οφ»

    Σε αρκετά παιχνίδια οι διαιτητές στέρησαν από τον Απόλλωνα 1926 τη νίκη, σύμφωνα με τον προπονητή του. Τα παράπονά του από τη συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στην ομάδα του εξέφρασε ο Αλέξης Αλεξίου μετά τη νίκη του Απόλλωνα 1926 επί της Καβάλας με 3-0. Ο τεχνικός των «Ποντίων» τόνισε ότι αν δεν υπήρχαν οι διαιτητικές αποφάσεις η ομάδα του θα ήταν στα πλέι οφ, ενώ επεσήμανε παράλληλα πως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος οι παίκτες του αδίκησαν τους εαυτούς τους.

    «Ήρθαμε στην Καβάλα για να παίξουμε ένα παιχνίδι ελεύθερα. Κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλά. Τα παιδιά στο δεύτερο γύρο παίζουν τέτοιο ποδόσφαιρο που είδατε. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τη μπάλα κάτω, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια. Το παιχνίδι δίκαια το κερδίσαμε» επεσήμανε αρχικά μετά το ματς με τους «αργοναύτες».

    Επίσης, συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχουμε αδικήσει πολύ τον εαυτό μας. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και αν δεν υπήρχε η διαιτησία σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε, ο Απόλλων θα ήταν στην τετράδα. Δυστυχώς σε πολλά παιχνίδια μας στέρησαν τη νίκη. Εμείς δημιουργούμε μια καινούρια ομάδα, προσπαθούμε να παίξουμε μπάλα».

    Κλείνοντας, μίλησε και για την Καβάλα: «Δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά της Καβάλας και είναι λυπηρό να βλέπω αυτή την ομάδα να βρίσκεται στα κάτω της. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία που έχει βγάλει πολλούς παίκτες. Δεν φταίει ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες. Δυστυχώς βλέπω την Καβάλα και είναι κρίμα να πέσει κατηγορία. Εύχομαι γρήγορα στην πόλη να δραστηριοποιηθούν και να φέρουν την ομάδα εκεί που πρέπει. Είναι κρίμα για το σύλλογο».

    2 Responses to “Με ταπεινωτική ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Α.Ο.Κ. παίζοντας για τελευταία φορά σήμερα Κυριακή (23/3) μπροστά στους φιλάθλους του και στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε για την 25η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Football League γνώρισε βαριά ήττα από τον Απόλλων Καλαμαριάς με σκορ (0-3)”