Bookmarks

    «Ταφόπλακα»  στις λιγοστές ελπίδες για παραμονή στο πρωτάθλημα της Football League έβαλε το απόγευμα της Κυριακής (9/3) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Τύρναβος στον Α.Ο.Κ. ο οποίος στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής πήρε τη νίκη με σκορ (1-3). Ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο «σβήνει» κάθε όνειρο στους «Αργοναύτες» για την παραμονή στην κατηγορία αφού 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος τα πάντα έχουν χαθεί. Κάτι το οποίο τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης ο οποίος επισήμανε ότι στο εξής ο Α.Ο.Κ. θα πρέπει να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια του.

     

    Σε αγωνιστικό επίπεδο τι κι αν πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, το παιχνίδι με τον Τύρναβο για τον Α.Ο.Κ. ήταν ένα ματς όπου το «τρίποντο» για την ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη αποτελούσε μονόδρομο. Όμως παρά την κρισιμότητα του, παρά το ότι ο Α.Ο.Κ. «καίγονταν» για τους βαθμούς για να εκμεταλλευτεί τυχόν «στραβοπατήματα» των υπολοίπων ομάδων που διεκδικούν την παραμονή στην κατηγορία, οι παίκτες του δεν είχαν καμιά ζωντάνια, δεν είχαν το απαιτούμενα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα και σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα, όλα έδειχναν ότι το μοιραίο θα έρχονταν, όπως και τελικά έγινε. Αντί αυτού, απέναντι στους «Αργοναύτες» παρατάχθηκε μία ομάδα καλοδουλεμένη, ένα σύνολο που ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που έκλεινε τους διαδρόμους προ της εστία του και με ποδοσφαιριστές οι οποίοι ναι μεν ήταν αδιάφοροι μιας και ο Τύρναβος είναι σωσμένος, αλλά ωστόσο έπαιξαν απλά μεθοδικά, χωρίς άγχος και πήραν με το «σπαθί» του δίκαια τη νίκη. Το σίγουρο είναι ότι η ήττα του Α.Ο.Κ. από τον Τύρναβο, έφερε την κατήφεια, τον προβληματικό, τις αποδοκιμασίες μετά τη λήξη του αγώνα και βέβαια άνοιξε την πόρτα της συμμετοχής του Α.Ο.Κ. τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Football League 2, εάν και εφόσον δεν γίνουν αναδιαρθρώσεις.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Μόλις στο 1’ της αναμέτρησης είχαμε τον «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο Πάλλας αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του Τυρνάβου, Πρίφτης, με εντυπωσιακό τρόπο «κατέβασε τα ρολά του», απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Το 13’ για το Α.Ο.Κ. αποδείχθηκε «φαρμακερό». Τότε ο Μπάρος εκτέλεσε φάουλ και ο Σαχινίδης που καραδοκούσε στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας με γυριστή κεφαλιά έγραψε το (0-1). Στο 21’ το δυνατό σουτ του Καζαντζίδη έστειλε την μπάλα να καταλήξει άουτ από τα δοκάρια του Τυρνάβου και στο 27’ από το κόρνερ του Κουρέλλα με κεφαλιά «ψαράκι» ο Χόρτσας αστόχησε από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση, για την ισοφάριση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Κορέλλας εκτέλεσε κόρνερ, ο Καρλόπουλος «τροφοδότησε» τον Γκαρακλίδη ο οποίος από κοντά με προβολή έγραψε το (1-1). Στο 52’ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή στην εστία της Καβάλας. Ο Φελίπε από τα δεξιά έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Σαχινίδης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από τα δοκάρια του Γιαννίκογλου. Ότι δεν έγινε στην προηγούμενη φάση, έγινε στην φάση του 56’. Ο Κουρτεσιώτης έβγαλε σέντρα, η άμυνα της Καβάλας πιάστηκε και πάλι «στον ύπνο» και ανενόχλητος με κεφαλιά ο Κανούλας έγραψε το (1-2).  Στο 58’ ο κεραυνός του Μαυρίδη από τα 35 μέτρα έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τυρνάβου ενώ την ίδια τύχη είχε για τους φιλοξενούμενους 82’ το δυνατό σουτ του Τσούκαλου. Η «ταφόπλακα» στις λιγοστές ελπίδες του Α.Ο.Κ. για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος μπήκε στο 90’ όταν ο Φελίπε με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-3).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός στα σφυρίγματα του ήταν ο διαιτητής Αθανάσιος Σέζος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς με βοηθούς του, τους Χρήστος Πεντζερεντζής (Ε.Π.Σ. Κιλκίς) και Νεκταρία Τσαγγάρη (Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) με 4ο διαιτητή αγώνα τον Κωνσταντίνο Μηλιάδη της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και παρατηρητή διαιτησίας τον Χρυσάφη Γκυρίνη της Ε.Π.Σ. Σερρών.

     

    Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Μιχάλης Ιορδανίδης): Γιαννίκογλου, Καζαντζίδης, Γκαρακλίδης, Χόρτσας (41′ Μαυρίδης), Παπαργυρίου, Πόπτσης, Αρτσε, Βαλεριάνος (63′ Παπαδόπουλος), Καρόλοπουλος, Κουρέλλας, Πάλλας

     

    ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Σκούπρας, Τέλλος, Γεωργίου (87′ Ποκόνγκ), Σαχινίδης (59′ Μάγγος), Κανούλας (78′ Τσούκαλος), Ντατίδης, Ομο, Ροντρίγκο Μπάρος, Κουρτεσιώτης, Κάρλος Αντρε

     

    Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

    Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Τύρναβου Άγγελος Διγκόζης δήλωσε τα εξής:

    – «Για το παιχνίδι δεν θέλω να μιλήσω, παρά μόνο να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και να τονίσω ότι αισθάνομαι μέλος αυτής της Πόλης, και σίγουρα είναι μία πολύ στενάχωρη ημέρα γι την ομάδα της Καβάλας και δεν θέλω να πω το παραμικρό άλλο. Μόνο να πω ότι από αυτήν την ομάδα και από αυτή την πόλη πήραν ώθηση για να ξεκινήσω την καριέρα μου ως προπονητής και αισθάνομαι πολύ στεναχωρημένος».

     

    Από την πλευρά του στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης τόνισε ότι στο εξής ο Α.Ο.Κ. θα πρέπει να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια του και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

    – «Σήμερα είναι μία δύσκολη ημέρα για την ομάδα μου, είναι βαρύ το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα χάσαμε και τις όποιες ελπίδες είχαμε έτσι ώστε η ομάδα να σωθεί. Υπάρχει μία απογοήτευση είτε σε επίπεδο βαθμολογικού ενδιαφέροντος είτε σε επίπεδο υλοποίησης του στόχου της παραμονής μας όταν έχουν απομείνει μόλις 3 παιχνίδια. Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια μας».

     

     

     

     

    9 Responses to “«Ταφόπλακα» στις λιγοστές ελπίδες για παραμονή στο πρωτάθλημα της Football League έβαλε το απόγευμα της Κυριακής (9/3) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Τύρναβος στον Α.Ο.Κ. ο οποίος στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής πήρε περα για πέρα δίκαια τη νίκη με σκορ (1-3)”