Bookmarks

     

    Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην Ακαδημία του, προκειμένου οι Καβαλιώτες να γνωρίσουν τον κόσμο της ιστιοπλοΐας και γενικότερα τον κόσμο της θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα η Ακαδημία του Ν. Ο. Καβάλας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους ολοκληρωμένη πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κυβερνήσουν με άνεση και ασφάλεια ένα ιστιοφόρο σκάφος έως 20 μέτρων και να ταξιδέψουν στην ανοιχτή θάλασσα. Οι εκπαιδευόμενοι μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας χειρισμό σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτική ορολογία, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, αγκυροβόλια, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας κ.λπ.

     

    Μετά την διενέργεια του προγράμματος εκπαίδευσης και την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων του, η Ακαδημία του Ν. Ο. Καβάλας απονέμει Δίπλωμα Κυβερνήτη Ανοιχτής Θάλασσας. Η απόκτηση του διπλώματος Κυβερνήτη από τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ν. Ο. Καβάλας είναι μόνο η αρχή. Οι εκπαιδευόμενοι γίνονται ταυτόχρονα μέλη του Ομίλου με την ευχέρεια να απολαμβάνουν προνόμια, όπως η συμμετοχή τους σε εκδρομές με ιστιοφόρα και σε σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ιστιοπλοΐας. Επίσης καθίσταται δυνατή η ένταξη τους σε κάποιο από τα πληρώματα των σκαφών του Ομίλου παίρνοντας μέρος στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας. Τμήματα της Ακαδημίας του Ομίλου θα λειτουργήσουν στην Καβάλα και στην Κεραμωτή. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας 2510-222.897 από τις 18.00 έως 20.00, στην επίσημη ιστοσελίδα του www.nokavalas.gr καθώς και στα τηλέφωνα των εκπαιδευτών:

    Λευτέρης Τζούμας κιν.6972-721.533 (απόφοιτος του Α.Π.Θ. με ειδικότητα Ιστιοπλοΐας και μέλος της πανελλήνιας ένωσης εκπαιδευτών Ελλάδος)

    Παναγιώτης Βαφίας κιν.6974-853.796

    Χριστόφορος Γκριτζελάκης κιν.6972-054.346

     

    Συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας στον αγώνα Ύδρα 2014

    Το Calypso του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής σεζόν συμμετέχοντας στον 41ο Αγώνα Ελληνικής Επαναστάσεως στην Ύδρα. Τον αγώνα διοργανώνει από το 1973 ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας και κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότερα από ογδόντα σκάφη που επανδρώνονται με τα καλύτερα πληρώματα της Ελλάδας. Η δημοφιλής αυτή διοργάνωση δίνει την δυνατότητα στα πληρώματα των αγωνιστικών σκαφών να ‘ξεμουδιάσουν’ από την ανάπαυλα του χειμώνα παίρνοντας μέρος ουσιαστικά στον πρώτο ιστιοπλοϊκό αγώνα της χρονιάς.

    Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας είναι την Παρασκευή 21/03 μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στις 16:00μ.μ. και η διαδρομή είναι Φάληρο – Ύδρα (36ναυτικά μίλια). Η 2η ιστιοδρομία ξεκινάει την Κυριακή 22/03 στις 10:30π.μ. με ανάποδη διαδρομή Ύδρα – Φάληρο.

    Όσοι φίλοι ιστιοπλόοι θέλουν να συμμετάσχουν και να εκμεταλλευτούν την αργία της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ζήσουν από κοντά έναν από τους σημαντικότερους αγώνες στην Ελλάδα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κυβερνήτη του σκάφους Γκριτζελάκη Χριστόφορο στο τηλέφωνο 6972054346 και στο e-mail gritzel1@otenet.gr ή με τον έφορo Ανοικτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας Θεοδωρίδη Δημήτρη στο τηλέφωνο 6948066969 και στο e-mail dimitris_theodoridis@hotmail.com.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ταξιδέψουν είτε με το σκάφος που θα φύγει την Τετάρτη στις 19/03 και θα επιστρέψει στις 25/03, είτε οδικός το πρωί της Παρασκευής 21/03 με επιστροφή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Τόσο ο αγώνας όσο και το ταξίδι είναι μεγάλου ενδιαφέροντος αφού ο υψηλός ανταγωνισμός αλλά και τα πλεύσιμα ύδατα υπόσχονται ανεπανάληπτες εμπειρίες.

    Το Calypso με πλήρωμα του ομίλου μας, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των ιστιοπλόων της περιοχής μας, κατετάγη 3ο στην συνολική κατάταξη της κατηγορίας του και 1ο στην κλάση του στον αγώνα Ύδρας 28ης Οκτωβρίου 2013. Καλή ιστιοπλοϊκή χρονιά και επιτυχίες σε σκάφη και πληρώματα.

    3 Responses to “Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές για τη σχολή ιστιοπλοΐας που θα λειτουργήσει και φέτος ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας”