Bookmarks

    Ο Αετός Ορφανού είναι από το απόγευμα της Τετάρτης (5/3) ο κυπελλούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο γήπεδο της Ελευθερούπολης απέναντι στον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης με σκορ (2-1). Ήταν μία αναμέτρηση σπουδαία από κάθε άποψη, με πολλές συγκινήσεις και την οποία παρακολούθησαν δεκάδες φίλαθλοι και των δύο ομάδων οι οποίοι κατέκλεισαν ασφυκτικά τη σκεπαστή κερκίδα του δημοτικού γηπέδου της Ελευθερούπολης.

     

    Η ομάδα του Αετού Ορφανού που αγωνίστηκε έξυπνα δημιούργησε από την αρχή τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση του τροπαίου αφού προηγήθηκε σχετικά νωρίς στο σκορ και οι παίκτες της στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκαν πιο ουσιαστικοί, περισσότερο αγωνιστικά πειθαρχημένοι, κατακτώντας το πολυπόθητο κύπελλο. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είναι άξιες συγχαρητηρίων αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού θεσμού οι παίκτες τους, υπερέβαλλαν εαυτούς και δίκαια έφτασαν στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Μόλις στο 2΄ μετά το σουτ του Καμπερίδη και μετά το διώξιμο από το σουτ του Μιχαλή η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια της Νέας Καρβάλης. Η απάντηση για τους τυπικά γηπεδούχους ήρθε στο 6΄ όταν από την πάσα του Κερίδη, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Καρακεΐσογλου ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Αετού Ορφανού έπιασε σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας Ζέρβας απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 15΄ η ομάδα του Αετού Ορφανού πανηγύρισε την επίτευξη του πρώτου τέρματός της. Τότε και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Πεχλιβάνη ο οποίος με σουτ από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καζέλογλου, έγραψε το (0-1). Όμως οι πανηγυρισμοί για το συγκρότημα του Αετού Ορφανού κράτησαν μόνο κάποια δευτερόλεπτα. Και αυτό γιατί στο 16΄ και μετά το σουτ που εξαπέλυσε ο Καρακεΐσογλου, η μπάλα έσκασε αρχικά στο στήθος του τερματοφύλακα Ζέρβα και στην εξέλιξη της φάσης ο Βασίλης Χατζηβασιλειάδης από κοντά δε δυσκολεύτηκε να γράψει το (1-1). Από κει και πέρα στην κυριολεξία το παιχνίδι «πήρε φωτιά». Στο 22΄ είχαμε το σουτ του Β. Χατζηβασιλειάδη με τον τερματοφύλακα του Αετού Ορφανού Ζέρβα να απομακρύνει σωτήρια την μπάλα ενώ στο 25΄ ο Μανάφης από καλή θέση έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 27΄ το μακρινό φάουλ από τον Φοργιάρη βρήκε τον Πεχλιβανίδη ο οποίος τροφοδότησε τον Αραδούλη το σουτ του οποίου όμως εξουδετέρωσε ο Καζέλογλου. Στο 50΄ της αναμέτρησης οι παίκτες του Αετού Ορφανού πέτυχαν το δεύτερό τους τέρμα το οποίο ήταν αρκετό για να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο. Ο Χιζανασβίλι από το ύψος της περιοχής της Νέας Καρβάλης έπιασε σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα Καζέλογλου και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-2). Στο 82΄ είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μακαρίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αετού Ορφανού. Όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης Δ. Κωνσταντινίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον Μακαρίδη για «θέατρο».

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης της Ε.Π.Σ. Καβάλας με βοηθούς του τους Β. Καραβασίλη και Γ. Λάζαρη με 4ο διαιτητή αγώνα τον Δ. Βερνέζη από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Ναζιανζός Νέας Καρβάλης (Νίκος Καρακεΐσογλου): Καζέλογλου, Γοριδάρης (46 Πουρτουλίδης), Γκορόγιας, Μακαρίδης, Φουρκαλάς (53 Τρυποσπίτης), Παντελόπουλος, Παυλίδης, Χατζηβασιλειάδης Ν., Καρακεϊσόγλου, Κερίδης (72 Παπαγιαννίδης), Χατζηβασιλειάδης Β.

     

    Αετός Ορφανού (Γιώργος Τίττης): Ζέρβας, Καμπερίδης, Μιχαλής, Κούτρας, Φοργιάρης, Αραδούλης, Πεχλιβανίδης, Χιζανασβίλι, Μανάφης (58 Γούναρης), Ελέζη (91 Αλεπίδης), Πεχλιβάνης (77 Καθάργιος).

     

    Οι απονομές

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς έκανε την απονομή του κυπέλλου αλλά και των μεταλλίων στην αποστολή του φιναλίστ του φετινού κυπέλλου, ομάδα της Νέας Καρβάλης.

    Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παγγαίου Λάκης Τζιτζιός πραγματοποίησε την απονομή παραδίδοντας πλακέτες στους 4 διαιτητές του φετινού τελικού.

    Ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης έκανε την απονομή στον Αετό Ορφανού ενώ τα χαμόγελά του δικαιολογημένα ήταν διάπλατα καθώς το τρόπαιο έμεινε για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Παγγαίου. Να θυμίσουμε ότι την περίοδο 2012-13 το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καβάλας κατέκτησε ο Άρης Ακροποτάμου. Σε όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι απονεμήθηκαν πλακέτες τόσο στον προπονητή του Αετού Ορφανού Γιώργο Τίττη όσο και στον αντίστοιχο του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης Νίκο Καρακεϊσογλου ενώ παρόντες στον μεγάλο τελικό του γηπέδου της Ελευθερούπολης ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, διαιτητές, παράγοντες και δεκάδες ποδοσφαιριστές άλλων ερασιτεχνικών σωματείων.

    5 Responses to “Ο Αετός Ορφανού είναι από το απόγευμα της Τετάρτης (5/3) ο κυπελλούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο γήπεδο της Ελευθερούπολης απέναντι στον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης με σκορ (2-1)”