Bookmarks

     

    Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν σήμερα Τετάρτη (19/3), βρίσκονται άπαντες στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Καβάλα μετά την προσφυγή-αίτηση που κατέθεσε η Καβαλιώτικη ΠΑΕ για αποβολή ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ οι οποίες δεν έχουν καλύψει το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιό τους. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη (19/3) το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι ως είθισται, αυθημερόν βγαίνουν οι εκάστοτε αποφάσεις, αυτό εντούτοις δεν έγινε μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Κατά συνέπεια η απόφαση της Ε.Ε.Α. αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη (20/3).

     

    Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τέθηκε υπόψη των μελών της το έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ Καβάλα και το οποίο κοινοποιήθηκε μάλιστα και στο Υπουργείο Εμπορίου, προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων οι οποίοι δεν έχουν τον σύμφωνα με το νόμο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Το όλο θέμα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τους Αργοναύτες και πλέον είναι θέμα χρόνου η έκδοση της απόφασης. Την ίδια ώρα βέβαια στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Καβάλα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για δικαίωση.

    Η ΠΑΕ Καβάλα επικαλείται συγκεκριμένα άρθρα

    Στο σχετικό έγγραφό της η ΠΑΕ Καβάλα επικαλείται τα άρθρα 64, 68 του νόμου 2527/99 όπως αυτός ισχύει, για να δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ), οφείλουν μεταξύ των άλλων υποχρεώσεών τους, να έχουν το ελάχιστο απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Καβάλα στο συγκεκριμένο έγγραφό της τονίζει ταυτόχρονα ότι η παραβίαση συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου που προαναφέραμε, συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας-εταιρίας από το πρωτάθλημα και του υποβιβασμού της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου από την προκήρυξη του πρωταθλήματος αριθμού των αγωνιζόμενων ομάδων. Με απλά λόγια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι η Καβαλιώτικη ΠΑΕ έχοντας στα χέρια της εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται ζητάει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αποβάλλει εκείνη ή εκείνες τις ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του β΄ ομίλου της Football League και οι οποίες έχουν καταστρατηγήσει τους νόμους και κατά συνέπεια να υποβιβαστούν.

     

    Το όλο θέμα θα παραμεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League

    Τέλος σε όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι στην περίπτωση που η Ε.Ε.Α. κάνει δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Καβάλα και δικαιώσει τον ΑΟΚ, θα ανακοινώσει ανάκληση αδειών των ομάδων που δεν έχουν καλύψει το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιό τους και το όλο θέμα θα παραμεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League. Εκτιμάται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δε θα τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι η διοργανώτρια αρχή καίγεται να επικυρώσει τους βαθμολογικούς πίνακες των δύο ομίλων της Football League, εν όψει της έναρξης των πλέι οφ.

    9 Responses to “Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν σήμερα Τετάρτη (19/3), βρίσκονται άπαντες στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Καβάλα μετά την προσφυγή-αίτηση που κατέθεσε η Καβαλιώτικη ΠΑΕ – Η απόφαση της Ε.Ε.Α. αναμένεται να εκδοθεί αύριο Πέμπτη (20/3) και στον Α.Ο.Κ. υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία”