Bookmarks

    «Αγκαλιά» με τον υποβιβασμό τουλάχιστον σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής βρίσκονται οι «Αργοναύτες» μετά την ήττα στο «Ανθή Καραγιάννη» από τον Τύρναβο (1-3) η οποία αποτέλεσε ταυτόχρονα «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για τη σωτηρία της ομάδας. Από κει και πέρα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καβάλα κάνουν «τιτάνιο αγώνα» προκειμένου η Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά να εξασφαλίσει την παραμονή της στα «χαρτιά», είτε μέσω της διοργανώτριας αρχής είτε μέσω αποβολής κάποιων ομάδων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

     

    Κίνητρο το γόητρο για τον Α.Ο.Κ. στην Κέρκυρα

    Τα περιθώρια για τον Α.Ο.Κ. έχουν στενέψει σε μέγιστο βαθμό και οι ελπίδες για τη σωτηρία σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής είναι ελάχιστες. Και αυτό γιατί οι «Αργοναύτες» μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Τύρναβο και την ήττα που γνώρισαν με σκορ (1-3) εκμηδένισαν τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία και πλέον η αναμέτρηση με την Κασσιόπη την ερχόμενη Κυριακή, στο νησί των Φαιάκων, αλλά και οι επόμενες δύο που θα ακολουθήσουν με τον Απόλλων Καλαμαριάς στο «Ανθή Καραγιάννη» και την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του Αιγινιακού, όπως μπορεί ο κάθε ένας να αντιληφθεί έχουν τυπικό χαρακτήρα. Ο Α.Ο.Κ. δεν υπάρχει περιθώριο να σωθεί ακόμη και να κατακτήσει τις 3 νίκες απέναντι στις συγκεκριμένες ομάδες και πλέον οι ιθύνοντες της Καβαλιώτικης ΠΑΕ, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ανάδειξη τρόπων προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να σωθεί, διεκδικώντας την παραμονή του στα «χαρτιά». Και αυτό γιατί ως γνωστών η ΠΑΕ Καβάλα κατέθεσε πρόταση στη διοργανώτρια αρχή Football League και Football League 2 προκειμένου να συσταθεί άμεσα η γενική συνέλευση και εκεί να αποφασιστεί ο υποβιβασμός λιγότερων ομάδων από τις 3 που προβλέπονται στην προκήρυξη, των δύο ομίλων του φετινού πρωταθλήματος της Football League. Η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Football League ενδεχομένως να γίνει την εβδομάδα που διανύουμε, πιθανότατα δε την ερχόμενη εβδομάδα. Από κει και πέρα είναι γνωστή η προσφυγή την οποία κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα πρόσφατα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μέσα από τη συγκεκριμένη προσφυγή-αίτηση η ΠΑΕ Καβάλα ζητάει από την Ε.Ε.Α. ώστε να προχωρήσει στο νόμιμο και υποχρεωτικό έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ οι οποίες συμμετέχουν στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα των δύο ομίλων της Football League. Μάλιστα η ΠΑΕ Καβάλα ζητάει την αποβολή εκείνων των ΠΑΕ οι οποίες δεν έχουν κατά νόμο συμπληρώσει το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο. Με βάση όλα τα παραπάνω το σίγουρο είναι ότι αναμένονται κατευθύνσεις είτε προς την πρώτη είτε προς την δεύτερη περίπτωση με την ελπίδα ότι στο τέλος ο Α.Ο.Κ. θα δικαιωθεί.

     

    Επιστρέφουν την Τετάρτη (12/3) στις προπονήσεις οι «Αργοναύτες»

    Ρεπό έδωσε σήμερα Τρίτη (11/3) ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης στους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να ξεκουραστούν και από αύριο Τετάρτη (12/3) μπαίνει στην αφετηρία η προετοιμασία του Α.Ο.Κ. για το εκτός έδρας παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων, κόντρα στην Κασσιόπη. Ένα παιχνίδι όπου κίνητρο για τους παίκτες του Μιχάλη Ιορδανίδη είναι το γόητρο αφού ως γνωστών οι παίκτες της Καβάλας, στην αναμέτρηση της Κέρκυρας αλλά και στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια θα πρέπει να προασπίσουν τα συμφέροντα αλλά και την αξιοπρέπεια της ομάδας με τις καλές εμφανίσεις που οφείλουν να κάνουν. Από την άλλη, ο τεχνικός της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης και στο συγκεκριμένο παιχνίδι αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα είτε λόγω τραυματισμών κάποιων παικτών είτε λόγω του ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες. Πιο συγκεκριμένα το στάδιο της αποθεραπείας διανύουν οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Χόρτσας και Γιώργος Βαλεριάνος οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Τύρναβο και ως γνωστών οδηγήθηκαν σε αναγκαστικές αλλαγές. Εκτός πλάνων του Μιχάλη Ιορδανίδη είναι και ο ποδοσφαιριστής Αντώνης Καπνίδης ο οποίος έχει τοποθετήσει νάρθηκα στο δεξί του χέρι και ενδεχομένως το υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League για τον ίδιο να έχει ολοκληρωθεί πρόωρα. Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας θεωρείται και ο ποδοσφαιριστής Κύδων Καρλόπουλος ο οποίος έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και από την ΠΑΕ Καβάλα δηλώθηκε για να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής της τιμωρίας του στο παιχνίδι με την Κασσιόπη. Αντίθετα ο Παντελής Ντουτσαρίδης εξέτισε τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του αφού είχε συμπληρώσει 7 κίτρινες κάρτες και θα δώσει κανονικά το παρών του στο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Κέρκυρα. Ωστόσο να σημειωθεί ότι στα επόμενα δύο παιχνίδια πλην αυτό της Κέρκυρας που έχουν απομείνει ο Μιχάλης Ιορδανίδης αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα προβλήματα. Και αυτό γιατί 4 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν οι Νίκος Κουρέλας και Αργύρης Παπαργυρίου και την μία αγωνιστική της τιμωρίας τους θα πρέπει να την εκτίσουν είτε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είτε στην αναμέτρηση με τον Αιγινιακό την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

    One Response to “«Αγκαλιά» με τον υποβιβασμό βρίσκονται οι «Αργοναύτες» μετά την ήττα στο «Ανθή Καραγιάννη» από τον Τύρναβο (1-3) αλλά οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καβάλα κάνουν «τιτάνιο αγώνα» προκειμένου η Ελαφρά Ταξιαρχία του Βορρά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Football League στα «χαρτιά»”