Bookmarks

     

    Στο τελευταίο στάδιό της έχει μπει η προετοιμασία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εν όψει της εντός έδρας, καθοριστικής αναμέτρησης που θα δώσει το ερχόμενο Σάββατο (22/3) στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή. Ένα παιχνίδι όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα το οποίο, μετά την παλικαρίσια νίκη στο Ψυχικό (70-77) έκανε αναμφισβήτητα το πλέον σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην Α1.

    Χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι η εντός έδρας αναμέτρηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης με την Αγία Παρασκευή το ερχόμενο Σάββατο (22/3) είναι ένα παιχνίδι το οποίο χρειάζεται τεράστια προσοχή και το γεγονός ότι η ομάδα της ΚΑΠ βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, δε θα πρέπει να ξεγελάει κανέναν εντός των αποδυτηρίων της ομάδας του Γιάννη Τζήμα. Και αυτό γιατί είναι γνωστό πως καμία ομάδα στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, δεν πρόκειται να παραδώσει «τα όπλα αμαχητί» και αυτό σίγουρα ισχύει και για την περίπτωση της Αγίας Παρασκευής στο εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

     

    Άριστο το κλίμα στα αποδυτήρια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι μετά την εκτός έδρας νίκη που πέτυχε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σε βάρος του Ψυχικού στο «σπίτι» του, το κλίμα είναι άριστο στα αποδυτήρια της ομάδας και το γεγονός αυτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στην έκβαση του αγώνα με την Αγία Παρασκευή όσο και στις επόμενες δύσκολες αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν. Η προετοιμασία της ομάδας εξελίσσεται ομαλότατα, η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ και το σίγουρο είναι ότι με τη συμπαράσταση των Καβαλιωτών φιλάθλων η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μπορεί να ξεπεράσει με επιτυχία και το εμπόδιο της ΚΑΠ και να προσθέσει στο ενεργητικό της το 13ο ροζ φύλλο αγώνα, στις 15 αναμετρήσεις που προηγήθηκαν.

     

    Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καλαμπάκα

    Xαμηλά τους τόνους κράτησε ο MVP του αγώνα στο Ψυχικό, παίκτης της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Δημήτρης Καλαμπάκας ο οποίος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του, τόνισε πως το διπλό στο Ψυχικό μπορεί να ήταν μεγάλη νίκη, όμως αυτό δε σημαίνει πως επετεύχθη ο στόχος της ομάδας. Ο Δημήτρης Καλαμπάκας ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό.

     

    -Δημήτρη πόσο σημαντική θεωρείς πως ήταν για την ομάδα σου η νίκη στο Ψυχικό;
    -«Σίγουρα ήταν πολύ μεγάλη, γιατί παίζαμε απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως αυτό από μόνο του δε σημαίνει και τίποτα. Ακόμη ήμαστε στην 3η θέση και αυτό σημαίνει πως απλά κάνουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγύρια».

     

    -Που κρίθηκε το παιχνίδι στο Ψυχικό;
    -«Καταρχήν στο ότι εμείς διψούσαμε για τη νίκη και ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και βρεθήκαμε με αρκετούς πόντους μπροστά, όμως πιστεύω το σημείο όπου κρίθηκε ήταν, όταν το Ψυχικό μας ισοφάρισε, πέρασε μπροστά και εμείς με δύο τρίποντα καταφέραμε και περάσαμε και πάλι μπροστά στο σκόρ. Δείξαμε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα!»

     

    -Ο φετινός Καλαμπάκας πετάει… φωτιές, πως έγινε αυτή η μεταμόρφωση;
    -«Κοιτάξτε, η απόδοση ενός παίκτη, όχι μόνο η δική μου, είναι πάντα αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και δουλειάς. Απλά ο κύριος Τζήμας βρήκε τα «κουμπιά« μου και μου ζητάει να κάνω συγκεκριμένα πράγματα».

     

    -Να φανταστώ πως το παιχνίδι της Αγίας Παρασκευής έχει άλλες δυσκολίες;
    -«Το ότι παίζουμε με την τελευταία ομάδα, για εμάς δε λέει τίποτα. Είτε με την ΑΕΚ παίζαμε, είτε με την Αγία Παρασκευή, το ίδιο προσοχή θέλει, όλες οι ομάδες είναι αξιόμαχες στην κατηγορία. Εμείς πρέπει και θα ήμαστε σοβαροί από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

     

    -Το ότι οι οργανωμένοι οπαδοί ετοιμάζουν εκδρομή για το παιχνίδι στο Λαγκαδά, πως το σχολιάζεις;
    -«Να με συγχωρείτε, αλλά αυτά θα τα δούμε από την επόμενη εβδομάδα, τώρα μας νοιάζει μόνο το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή το Σάββατο. Κάθε μάτς ξεχωριστά».

    Η επόμενη αγωνιστική (20η, Σάββατο 22/3)

    Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν το ερχόμενο Σάββατο (22/3) για την 20η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας είναι τα εξής:

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης – Κ.Α.Π.

    ΑΕΚ – Ίκαροι Σερρών

    ΟΦΗ – Αρκαδικός

    Παγκράτι – Ερμής Λαγκαδά

    Φιλαθλητικός – Ψυχικό

    Φίλιππος Βέροιας – Λαύριο

    Ηρακλής – Κόροιβος Αμαλιάδας

     

    Η βαθμολογία

    1. ΑΕΚ 36

    2. Κόροιβος 34

    3 Ένωση Καλαθοσφαίρισης 33

    4. Ψυχικό 31

    5. Ηρακλής 29

    6. Παγκράτι 29

    7. Αρκαδικός 28

    8. Λαύριο 28

    9. Φίλιππος Βέροιας 28

    10. ΟΦΗ 27

    11. Φιλαθλητικός 26

    12. Ίκαροι Σερρών 25

    13. Ερμής Λαγκαδά 24

    14. ΚΑΠ 21

    One Response to “Άριστο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μετά το διπλό στο Ψυχικό – Σε εξέλιξη η προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι (Σάββατο 22/3) με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή – Δημήτρης Καλαμπάκας: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγύρια»”