Bookmarks

     

    Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα το Σάββατο (22/2) το οποίο διεξήχθη μπροστά σε μία «εκρηκτική» ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Ζωφριάς και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας «έφτασε στη βρύση» αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα, αφού γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με σκορ (64-63). Πραγματικά έγινε ένα δραματικό παιχνίδι σε μία αναμέτρηση η οποία «έσπασε καρδιές» με το ενδιαφέρον της να είναι αμείωτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

     

    Δυστυχώς η ομάδα του Γιάννη Τζήμα και παρά το γεγονός ότι έπαιξε καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι παρά την ήττα της, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας παρέμεινε σε τροχιά τίτλου.

     

    Πολλά τα θετικά παρά την ήττα που γνώρισε η Ένωση

    Παρά την ήττα την οποία γνώρισε η Ένωση Καβάλας το προηγούμενο Σάββατο στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ζωφριάς με (64-63) το σίγουρο είναι ότι το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα κοίταξε τον αντίπαλο κατάματα, έδειξε πολλές αρετές και στη λεπτομέρεια έχασε το παιχνίδι. Οι παίκτες της Καβαλιώτικης ΚΑΕ που εντυπωσίασαν και αυτό το είδε ολόκληρη η Ελλάδα λόγω του ότι το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση και μάλιστα μπροστά σε ένα ιδιαίτερα φανατισμένο κοινό, ήξερε τι ζητούσε και στις 4 περιόδους, έπαιξε μπάσκετ αξιώσεων, σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα δε φοβήθηκε την ΑΕΚ και γενικότερα το πάλεψε μέχρι το τέλος. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις δηλώσεις τις οποίες έκανε ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι οι Καβαλιώτες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για το ότι υπάρχει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Την ίδια ώρα το μυαλό όλων στο «στρατόπεδο» της Καβαλιώτικης ΚΑΕ είναι στραμμένο στη δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» κόντρα στον επικίνδυνο ΟΦΗ, το ερχόμενο Σάββατο στις 5 το απόγευμα για την 17η αγωνιστική της Α2. Η νίκη για το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα είναι μονόδρομος στην προσπάθεια που θα καταβληθεί μέχρι το τέλος προκειμένου η Καβαλιώτικη ΚΑΕ να πετύχει στο στόχο της που είναι η επιστροφή της στην Α1 κατηγορία.

     

    ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παναγιωταράς, Φαλέκας 4, Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 4, Τσιότρας 3, Γκιζόγιαννης 24, Παπαντωνάκος 1, Παπαδιονυσίου 3, Τσιάκος 12, Δέσπος 4, Νίκολιτς 5.
     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Τζήμας): Κρστέφσκι 9, Μαρμαρινός 5, Τότσιος 7, Καλαμπάκας 12, Κατσαρές 11, Αγγελακόπουλος 13, Καραποστόλου 5, Καραθανάσης, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 1.

    Η 16η αγωνιστική για την Α2 κατηγορία

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και ειδικότερα για την 16η αγωνιστική έχουν ως εξής:

    ΑΕΚ-Ένωση Καλαθοσφαίρισης 64-63

    Κόροιβος Αμαλιάδας – Ίκαροι Σερρών 92-70

    Φιλαθλητικός – Αρκαδικός 84-78

    Ηρακλής – Ερμής Λαγκαδά 62-56

    Φίλιππος Βέροιας – ΚΑΠ 92-70

    ΟΦΗ – Παγκράτι 88-89

    Λαύριο – Ψυχικό 89-87

     

    Η βαθμολογία

    1. ΑΕΚ 30

    2. Ψυχικό 28

    3. Κόροιβος Αμαλιάδας 28

    4. Ένωση Καλαθοσφαίρισης 27

    5. Ηρακλής 25

    6. Λαύριο 24

    7. Παγκράτι 24

    8. Αρκαδικός 23

    9. ΟΦΗ 23

    10. Φίλιππος Βέροιας 23

    11. Φιλαθλητικός 22

    12. Ίκαροι Σερρών 21

    13. Ερμής Λαγκαδά 20

    14. ΚΑΠ 17

     

    Η επόμενη αγωνιστική

    Πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το Σάββατο (1/3) το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας και αναλυτικά τα ζευγάρια τα οποία θα συναντηθούν είναι τα εξής:

     

    Ίκαροι Σερρών – Φιλαθλητικός

    Αρκαδικός – Ηρακλής Ερμής

    Λαγκαδά – Φίλιππος Βέροιας

    ΚΑΠ – ΑΕΚ

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης – ΟΦΗ

    Ψυχικό – Παγκράτι

    Λαύριο – Κόροιβος Αμαλιάδας

     

    One Response to “Το πάλεψε το Σάββατο (22/2) μέχρι το τέλος η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο κατάμεστο κλειστό της Ζωφριάς κόντρα στην ΑΕΚ αλλά στο τέλος υπέκυψε και γνώρισε την ήττα με (64-63)”