Bookmarks

     

    Πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών, που διοργάνωσαν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας, στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας του Ολυμπιακού Αντωνίας Σπανού. Η διοργάνωση, που οργανώθηκε άψογα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», συγκέντρωσε 207 αθλητές κι αθλήτριες (από τους 232 που είχαν δηλώσει συμμετοχή) κι αυτό είναι το υψηλότερο νούμερο γενικά στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. H ομάδα του ΑΣΕΑ Καβάλας συμμετείχε με 13 αθλητές και αθλήτριες και είχε πολύ καλή εμφάνιση με απολογισμό 1 χάλκινο (Χατζηλυγερούδη), δύο 5ες θέσεις (Γκαβαλιά και Ταουσάνη) και 1 9η (Πασχαλέρης).

     

    Να σημειωθεί ότι οι αθλητές της Καβάλας είχαν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές σε αρκετούς αγώνες και το πιο σημαντικό είναι ότι έδωσε το πιο βροντερό παρών της επαρχίας σε αναπτυξιακά τουρνουά. Σημαντικό είναι επίσης τα συγχαρητήρια που δέχτηκε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σταύρου για το επίπεδο των αθλητών καθώς επίσης και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα (δημιουργούσαν κερκίδα όπου αγωνιζόταν αθλητής ή αθλήτρια της Καβάλας), τόσο μεταξύ των παιδιών όσο και μεταξύ των γονιών που ακολούθησαν και βοήθησαν για ακόμα μια φορά. Η κούραση ήταν αρκετή από το ταξίδι σε σχέση με τα παιδιά της Νότιας Ελλάδας (πάντα η Καβάλα και οι ομάδες της Βορ. Ελλάδας έχουν αυτό το μεγάλο μειονέκτημα) αλλά και στο τουρνουά των χαμένων (consolation-αυτοί που δεν προκρίθηκαν απο τους προκριματικούς ομίλους) ο ΑΣΕΑΚ, στους παίδες κατέκτησε τις 3 πρώτες θέσεις (Μιχαηλίδης, Αλαρούπι και Τζουνόπουλος), στους έφηβους τη 2η (Ζήσου) και στις κορασίδες 3ες οι Τουραμανίδου, Τζουνοπούλου. Διοργανωτές, συμμετέχοντες και συνοδοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το συνολικό αποτέλεσμα, μάλιστα σε παιδιά και γονείς προκάλεσε ξεχωριστή χαρά η πρωτόγνωρη εικόνα της ζωντανής μετάδοσης αγώνων  στο διαδίκτυο. Τοποθέτησε κάμερα και μετέδωσε απευθείας όσα παιχνίδια γίνονταν στα τραπέζια 2 ή 3 από το πρωί έως το απόγευμα! Προκειμένου δε, να καλυφθούν και οι δύο τελικοί της ημέρας οι διοργανωτές άλλαξαν το αρχικό πρόγραμμα και δεν τους έβαλαν ταυτόχρονα αλλά σε διαφορετικά ωράρια. Σήμερα αγωνίστηκαν οι παίδες και οι παμπαίδες, οι συμμετοχές ήταν 52 και 50 αντίστοιχα και την 1η θέση κατέκτησαν ο Δημήτρης Κορδούτης στους παίδες και ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παμπαίδες.

     

    Στους παίδες καταγράφηκε και μίνι έκπληξη με τον Γιάννη Ράμμο ν’ αποκλείει στην 8άδα το πρώτο φαβορί του αγωνίσματος Γιώργο Σταματούρο. Ο αθλητής του Καρέα έφτασε αργότερα και στον τελικό, αλλά εκεί ο Δημήτρης Κοροδύτης ήταν καλύτερος κι επικράτησε με 3-0 σετ. Αμφίρροπος ήταν ο τελικός των παμπαίδων και κρίθηκε στα πέντε σετ. Ο Αλκιβιάδης Σταματούρος χρειάστηκε να κάνει ανατροπή από 1-2 για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νίκου Κορδαλή από την Κορινθία με 3-2 σετ. Τις απονομές έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους παίδες και ο έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ολυμπιακού Αλέξανδρος Αγάθος στους παμπαίδες.

     

    Οι νικητές:

    Παίδες:

    1. Δημήτρης Κορδούτης  (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

    2. Ιωάννης Ράμμος (Α.Ο. Καρέα)

    3. Ιωάννης Μπόσκοβιτς (Α.Ο. Ταταύλα), Βασίλης Αντωνιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

     

    Παμπαίδες:

    1. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

    2. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

    3. Χαράλαμπος Βαϊακόπουλος (Λέων Κορινθίας), Θεμιστοκλής Ανδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

     

    Στους νέους πρώτευσε ο Ανδρέας Τσόπελας. Στον τελικό κατέβαλλε τον Πάρι Ζώνιο με 3-0 σετ (16-14, 12-10, 11-3). Στις νεάνιδες (η κατηγορία των οποίων κατέστη δυνατό να γίνει για δεύτερη φορά στα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά) αναδείχτηκε νικήτρια η Θάλεια Κορδούτη δίνοντας συγκλονιστικό τελικό με τη συμπαίκτριά της στον Φοίνικα Πειραιά Κωνσταντίνα Παρίδη. Το 5ο σετ έληξε με σκορ 17-15 (11-5, 9-11, 8-11, 11-6, 17-15). Στο φινάλε κρίθηκε και ο τελικός των κορασίδων. Την πρωτιά κατέκτησε η Αλεξάνδρα Τουντακώβα λυγίζοντας με 3-2 την Παναγιώτα Ανδριανού (11-9, 6-11, 8-11, 11-7, 11-8). Να σημειωθεί οτι η Ταουσάνη αποκλείστηκε απο την Ανδριανού στην 8άδα με 3-2(11-9 το 5ο σέτ).Ίδιο το σκηνικό και στις παγκορασίδες όπου η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου βγήκε νικήτρια με 3-2 από τη συναρπαστική αναμέτρηση με τη Δέσποινα Μυτακίδου (11-9, 11-13, 6-11, 11-2, 11-6). Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αναμνηστικά μπλουζάκια, που αναγράφουν «1ο Τουρνουά Τόνια Σπανού Φεβρουάριος 2014». Τέλος, να προστεθεί ότι ο Δημήτρης Κατής, υπεύθυνος του ηλεκτρονικού συστήματος κληρώσεων και αποτελεσμάτων είναι στη γραμματεία, ενώ στην καλή οργάνωση συμβάλλουν καθοριστικά και οι τέσσερις διαιτητές Ηλίας Ζαχαρόπουλος, Αλίκη Στακιά, Ζαφείρης Πορφύρης και Ανδρέας Σιώκος, που βρίσκονται κοντά σε μία ακόμα διοργάνωση.

     

    Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

    Νέοι:

    1. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός)

    2. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

    3. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα), Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

     

    Νεανίδες:

    1. Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

    2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

    3. Στέλλα Πατεράκη (Α.Ο. Άρης 2006), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

     

    Κορασίδες:

    1.Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

    2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

    3. Ιωάννα Γερασιμάτου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας), Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

     

    Παγκορασίδες:

    1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

    2. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

    3. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγέννηση Πατρών),  Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

     

    Comments are closed.