Bookmarks

    Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε πίσω του στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στη Football League ο Α.Ο.Κ. ο οποίος παραχώρησε σήμερα Παρασκευή (14/2) στο «Ανθή Καραγιάννη» τη λευκή ισοπαλία (0-0) με αντίπαλο τον Βατανιακό. Ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο αν μη τι άλλο αδικεί πέρα για πέρα το συγκρότημα του Μιχάλη Ιορδανίδη το οποίο έχασε τόσες πολλές ευκαιρίες, με το «τσουβάλι» δηλαδή για να πάρει όχι απλά μία νίκη απέναντι στον Βατανιακό αλλά μία νίκη με ευρύ σκορ.

     

    Έτσι οι «Αργοναύτες» που στραβοπάτησαν στο γήπεδό τους και άφησαν πίσω τους δύο υπερπολύτιμους βαθμούς, το σίγουρο είναι ότι στις επόμενες 6 αγωνιστικές που απομένουν θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους, γιατί τα πράγματα μετά το ισόπαλο (0-0) με τον Βατανιακό έχουν δυσκολέψει αρκετά. Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα του Βατανιακού πλην το δοκάρι που είχε με τον Αλεξίου, σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα δεν απείλησε την εστία του Γιαννίκογλου. Αντίθετα ο Α.Ο.Κ. κυρίαρχος του παιχνιδιού είχε ένα εντυπωσιακό 2ο ημίχρονο, απείλησε πάρα πολλές φορές την εστία του Κουδουνά ο οποίος αποδείχθηκε «φύλακας άγγελος» για την ομάδα του. Στο δεύτερο 45λεπτο ο Α.Ο.Κ. ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, οι παίκτες του Μιχάλη Ιορδανίδη έδειξαν όρεξη, πάθος, δύναμη αλλά τους έλειψε το γκολ που θα χάριζε στην ομάδα της Καβάλας το πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Από την αρχή του αγώνα οι γηπεδούχοι «ξετύλιξαν» τις επιθετικές τους αρετές και στο 14΄ ο Καρλόπουλος έπιασε δυνατό σουτ για να στείλει την μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο 19΄ η Καβάλα εκ νέου απείλησε την εστία του Βατανιακού όταν ο Μαυρίδης έπιασε ευθύβολο δυνατό σουτ και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτυα των φιλοξενούμενων αμυντικός τους, ως «απομηχανής Θεός» απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη έχασε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 20΄ ο Πάλλας έβγαλε σέντρα και ο Άρτσε από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση έπιασε καρφωτή κεφαλιά για να στείλει την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από τα αντίπαλα δοκάρια. Στο 27΄ πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν και πάλι ο Άρτσε ο οποίος από καλή θέση έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του Βατανιακού Κουδουνάς παραχώρησε νέο κόρνερ. Στο 28΄ ο Βουτσιάς επιχείρησε εντυπωσιακό μπάσιμο από τα αριστερά, πλασαρίστηκε στη μεγάλη περιοχή της Καβάλς και ενώ δύο συμπαίκτες του ήταν αφύλακτοι προτίμησε να πιάσει σουτ για να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 40΄ λίγο έλειψε να έχουμε ψυχρολουσία για τους «Αργοναύτες». Τότε και σε μία οργανωμένη αντεπίθεση των παικτών του Βατανιακού, ο Αλεξίου στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας έπιασε προβολή αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της Καβάλας. Στο 2ο ημίχρονο το σκηνικό ήταν το ίδιο, οι παίκτες της Καβάλας ανέβασαν ακόμα περισσότερο ρυθμούς, έκλεισαν την ομάδα του Βατανιακού στα καρέ της, έχασαν πολλές σημαντικές ευκαιρίες αλλά το γκολ δυστυχώς δεν ήρθε για το συγκρότημα του Μιχάλη Ιορδανίδη. Στο 51΄ ο Καρλόπουλος έξω από τη μεγάλη περιοχή έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στο 56΄ ο Πάλλας μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Βατανιακού έπιασε διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ. Σημαντική ευκαιρία για τους «Αργοναύτες» ήταν η φάση του 58΄ όταν ο Καπνίδης με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Βατανιακού Κουδουνά να διώξει σε κόρνερ. Μία ακόμη στιγμή για την ομάδα της Καβάλας καταγράφεται στο 68΄ όταν ο Κουρέλας έπιασε ευθύβολο δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο Κουδουνάς με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο που διαγράφονταν στην εστία του. Ο τερματοφύλακας του Βατανιακού Κουδουνάς που ήταν ομολογουμένως σε πολύ καλή μέρα επενέβη αποτελεσματικά και με εξαιρετικό τρόπο στο 78΄ εξουδετερώνοντας το σουτ του Καρλόπουλου ενώ ένα λεπτό πριν οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή της αναμέτρησης για πέναλτι. Πιο συγκεκριμένα στο 77΄ η μπάλα κόλλησε στο χέρι του Ποτουρίδη, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιάννης Αγγελακόπουλος είχε διαφορετική άποψη και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιωάννης Αγγελακόπουλος της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας ο οποίος ελέγχεται για τη φάση του 77΄ όταν η Καβάλα ζήτησε πέναλτι και διαμαρτυρήθηκε έντονα στο χέρι του Ποτουρίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή του Βατανιακού. Βοηθοί του ήταν οι συμπατριώτες του Δημήτριος Βαφειάδης και Αντώνης Διπλαρής με 4ο διαιτητή αγώνα τον Κωνσταντίνο Κοτσάνη της Ε.Π.Σ. Δράμας.

     

    Κίτρινη κάρτα από πλευράς Καβάλας αντίκρισε ο Βαλεριάνος ενώ από την ομάδα του Βατανιακού κιτρινίστηκαν οι Γιαπιτζής, Τροΐρης, Εμμανουήλ, Γκουτσιάς και Χαρίσης. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Μιχάλης Ιορδανίδης): Γιαννίκογλου, Παπαργυρίου, Πάλλας (74′ Παπαδόπουλος), Ντουτσαρίδης, Καρλόπουλος, Βαλεριάνος, Άρτσε, Καπνίδης, Κουρέλας, Γκαρακλίδης, Μαυρίδης (86′ Σουαϊμπ).

     

    Βατανιακός (Σάκης Παπαβασιλείου): Κουδουνάς, Λαζαρίδης, Εμμανουήλ, Γιαλαμίδης, Στούμπος, Τροΐρης, Εμβούε (57′ Γιαπιτζής), Βουτσιάς (74′ Χαρίσης), Αλεξίου, Ποτουρίδης, Μπάστατζιτς (82′ Γιαξής).

     

    Οι δηλώσεις των προπονητών

    Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Βατανιακού Σάκης Παπαβασιλείου μιλώντας στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ δήλωσε:

    -«Έγινε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων οι οποίες διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία και στην κυριολεξία καίγονταν για βαθμούς. Έγινε ένα παιχνίδι καλό και δυνατό σε γενικές γραμμές. Εμείς στο πρώτο είχαμε μία δύο καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Αλεξίου αλλά έχω παράπονα από την εικόνα του 2ου ημιχρόνου όπου η Καβάλα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου 45λεπτου».

     

    Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης δήλωσε τα εξής:

    -«Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι από δύο ομάδες οι οποίες έχουν τους ίδιους στόχους, δηλαδή την παραμονή τους στην κατηγορία. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου οι οποίοι έδωσαν και την ψυχή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για γκολ, κάναμε αρκετές φάσεις, με 16 τελικές και 10 κόρνερ αλλά για άλλη μία φορά διαπιστώσαμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Εγώ πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και πάλι στους ποδοσφαιριστές μου και να πω ότι η ομάδα της Καβάλας θα σωθεί, παρά το ατυχές αποτέλεσμα που είχαμε. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ποιοτικό ποδόσφαιρο άσχετα αν δεν ήρθε το γκολ το οποίο θα έρθει. Εκείνο το οποίο πιστεύω ακράδαντα είναι ότι στα παιχνίδια που απομένουν θα καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία».

     

    Comments are closed.