Bookmarks

    Οι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Α.Ο.Κ. είτε προέρχονταν λόγω τραυματισμών είτε λόγω τιμωρίας κάποιων ποδοσφαιριστών του μάλλον αποδείχθηκαν καθοριστικές κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης των «Αργοναυτών» με την Αναγέννηση Γιαννιτσών αλλά παρ’ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα (1-0) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κυρίως δε δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική παρουσία και των δύο ομάδων. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών που κατά πολλούς αναπάντεχα πρόσθεσε στο ενεργητικό της τους τρεις βαθμούς της νίκης και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της παραμονής σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερη του Α.Ο.Κ..

     

    Ωστόσο οι παίκτες της καλά διαβασμένοι και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές στην κυριολεξία «αναστήθηκαν» παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όμως κάποια πράγματα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δεν επέτρεψαν στον Α.Ο.Κ. όχι μόνο να ισοφαρίσει το παιχνίδι αλλά και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν με το γκολ του Χατζηστεφάνου στο 6΄ αλλά από κει και πέρα η ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη ήταν εκείνη η οποία είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στην επανάληψη οι παίκτες του Α.Ο.Κ. ανέβασαν σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή τους, δημιούργησαν προϋποθέσεις όχι μόνο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αλλά και να πάρουν το τρίποντο, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες αλλά οι γηπεδούχοι μάλλον «έπαιζαν με τα νεύρα» των Καβαλιωτών. Εσκεμμένα έκαναν χρήση της καθυστέρησης, ο ένας μετά τον άλλον ανά 5λεπτο έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο επικαλούμενοι τραυματισμό, «ροκάνισαν» το χρόνο όπως έπρεπε και από κει και πέρα οι παίκτες της Καβάλας όσο και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν έστω να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας. Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι οι απουσίες των Χόρτσα και Πόπτση λόγω των τραυματισμών τους αλλά και εκείνες των Καζαντζίδη και Βαλεριάνου λόγω της τιμωρίας τους έδειξαν ότι επηρέασαν σε γενικές γραμμές το γενικότερα αγωνιστικό πρόσωπο του Α.Ο.Κ..

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για το συγκρότημα της Αναγέννησης Γιαννιτσών είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχία του μοναδικού τέρματος που έκρινε και τον αγώνα. Πιο συγκεκριμένα ήταν το 6ο λεπτό όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ και την αδράνεια των αμυντικών της Καβάλας ο Χατζηστεφάνου δε δυσκολεύτηκε από το ύψος της περιοχής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των «Αργοναυτών» γράφοντας το (1-0). Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 11΄ ο Καρλόπουλος έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από τα αντίπαλα δοκάρια ενώ στο 22΄ ο Χατζηστεφάνου υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Καβάλας Γιαννίκογλου να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 27΄ ο Α.Ο.Κ. άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Πάλλας έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας των Γιαννιτσών Χατζιλάρι απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ με τα πόδια αποσωβώντας βέβαιη παραβίαση για την ομάδα του. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και μετά την πάσα του Μπαξεβάνου ο Χατζηστεφάνου έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 40΄ ο Κουρέλας εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαργυρίου που πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έκλεψε την μπάλα από τα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα αλλά με την κεφαλιά που έπιασε έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο 55΄ ο Μπονγκ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε το αμυντικό τείχος των παικτών της Καβάλας αλλά την τελευταία στιγμή με τα ακροδάχτυλά του και με υπερένταση ο Γιαννίκογλου έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 62΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κριμίτσας ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε νέα καλή ευκαιρία για την Καβάλα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Τότε ο Καρλόπουλος από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση έπιασε σουτ στέλνοντας την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη ήταν στο 63΄ όταν το σουτ του Άρτσε έφυγε λίγο άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε στο 68΄ το δυνατό σουτ του Μαυρίδη. Στο 77΄ το δυνατό σουτ του Άρτσε εξουδετέρωσε με εκπληκτικό τρόπο ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Γιαννιτσών Χατζιλιάρι ενώ στο 80΄ είχαμε τη μεγάλη φάση του αγώνα. Ο Κουρέλας εκτέλεσε κόρνερ και ο Άρτσε που πλασαρίστηκε έξυπνα στο ύψος της μεγάλης περιοχής των Γιαννιτσών έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά και πάλι σε ετοιμότητα, και αυτή τη φορά με εντυπωσιακό τρόπο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Χατζιλιάρι «κατέβασε τα ρολά του» διατηρώντας το (1-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων που έδειξε στον 4ο διαιτητή, ο ρέφερι Ισαάκ Τσακαλίδης από την Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με την ολοκλήρωση του 2ου ημιχρόνου σίγουρα δεν ανταποκρίνονται περισσότερο λόγω των πάμπολλων περιπτώσεων που οι παίκτες της Αναγέννησης Γιαννιτσών, που επικαλούμενοι ότι είναι τραυματίες διέκοπταν το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα είτε να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο οι τραυματιοφορείς είτε ο γιατρός. Σε γενικές γραμμές πάντως ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν αρκετά καλός στα σφυρίγματά του ενώ με καλές υποδείξεις οι βοηθοί του κ.κ. Κελάζογλου και Αθ. Διαμαντής της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με 4ο διαιτητή τον Δ. Μαλούτα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

     

    Από την ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών κιτρινίστηκαν οι Σιδηρόπουλος, Σάρρος, Χατζηστεφάνου, Παλάσκας, Τσιάμης, Μπονγκ και από την Καβάλα οι Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης και Κουρέλας.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Αναγέννηση Γιαννιτσών (Θ. Δημόπουλος): Χατζιλάρι, Λαμπάκης, Καρτάλ, Κρινίτσας, Μπονγκ (64’ Αγγελίδης), Μπαξεβάνος, Σιδηρόπουλος (87’ Ιορδανίδης), Σάρρος, Χατζηστεφάνου (90’ Ανδρεάκος), Παλάσκας, Τσιάμης
    Καβάλα (Μ. Ιορδανίδης): Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης, Παπαργυρίου, Ντομι (60’Μαυρίδης), Κουρέλλας, Καρλόπουλος, Άρτσε, Πάλλας (77’ Παπαδόπουλος), Καπνίδης

     

    Οι δηλώσεις των προπονητών

    Απόλυτα ικανοποιημένος για τη νίκη της ομάδας του παρουσιάστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών Θανάσης Δημόπουλος ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του ενώ ταυτόχρονα ομολόγησε ότι ο Α.Ο.Κ. ήταν καλύτερος κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

     

    Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Καβάλας Μιχάλης Ιορδανίδης μιλώντας στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ τόνισε τα εξής:

    -«Ήμασταν καλύτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, κάναμε ευκαιρίες, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ, αγωνιστήκαμε με έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο με μας για την παραμονή στην κατηγορία αλλά ωστόσο γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν αλλά ταυτόχρονα θέλω να εκφράσω και τα παράπονά μου για τις πάμπολλες φορές που έπεφταν οι παίκτες των Γιαννιτσών στον αγωνιστικό χώρο επικαλούμενοι τραυματισμούς και τα λεπτά των καθυστερήσεων να είναι μόνο 4».

     

    Συγχαρητήρια αξίζουν στον κόσμο της Καβάλας

    Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι αισθητή έκαναν πέρα για πέρα την παρουσία τους οι Καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι έδωσαν το παρών τους στις κερκίδες του δημοτικού γηπέδου των Γιαννιτσών. Περισσότεροι από 120 Καβαλιώτες εκ των οποίων οι πλειοψηφία τους μέλη του ΣΦΑΟΚ ταξίδεψαν οδικός για την πόλη των Γιαννιτσών, ήταν διαρκώς από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό στο πλευρό των παικτών της Καβάλας και στο τέλος επιβράβευσαν τις προσπάθειές τους με το αυθόρμητο χειροκρότημά τους.

    Comments are closed.