Bookmarks

     

    Το τελικό σκορ (3-0) και η ήττα την οποία γνώρισε την Κυριακή (23/2) ο ΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο από τη Νίκη Βόλου για την 21η αγωνιστική, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι δύο ομάδες. Και αυτό γιατί μπορεί η ήττα για την ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη να χαρακτηρίζεται ως βαριά αλλά ωστόσο για περισσότερο από 60 λεπτά η ομάδα της Καβάλας το πάλεψε και κοίταξε το συγκρότημα της Νίκης Βόλου κατάματα.

     

    Για περισσότερη από μία ώρα ο ΑΟΚ ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του είχαν πειθαρχία και αλληλοκάλυψη, απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Αποστολίδη αλλά μετά την επίτευξη του 2ου τέρματος των γηπεδούχων ο ΑΟΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να δεχτεί και 3ο τέρμα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι και στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου η ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη έδειξε πολλές αρετές και αν λίγο ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε αποσπάσει τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Μόλις στο 9΄ του αγώνα ο Ρεβυθόπουλος επιχείρησε με κεφαλιά πάσα να γυρίσει την μπάλα πίσω στον τερματοφύλακα Γιαννίκογλου αλλά σαν σφήνα μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Τζιώρας ο οποίος δε δυσκολεύτηκε από κοντά να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία για να γράψει το (1-0). Στο 18΄ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τους Αργοναύτες στην αντίπαλη εστία. Ο Παπαδόπουλος έβγαλε με κάθετη πάσα μόνο του τον Καπνίδη απέναντι στον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου, αλλά ο Αποστολίδης επενέβη έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 16΄ ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Καπνίδης πολλά μέτρα έξω από την περιοχή της Νίκης Βόλου έπιασε ένα σουτ κεραυνό αλλά στην κυριολεξία ο Αποστολίδης κατέβασε τα ρολά του διώχνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα σε κόρνερ. Στο 32΄ υπήρξε αντίδραση από πλευράς των γηπεδούχων όταν το δυνατό σου του Ισαάκ με εκπληκτικό τρόπο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Καβάλας Γιαννίκογλου. Στο 52΄ η Καβάλα κέρδισε φάουλ ένα περίπου μέτρο έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, το εκτέλεσε απευθείας ο Καρλόπουλος ο οποίος έστειλε τη μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο 54΄ το δυνατό σουτ του Ανιέτε από το ύψος της  μεγάλης περιοχής της Καβάλας εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου. Σαν «χάρτινος πύργος» τα όνειρα της ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη κατέρρευσαν στο 57΄ όταν οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα τέρματά τους. Ο Ζουλιώτης από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας έπιασε διαγώνιο σουτ, η μπάλα αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Γιαννίκογλου και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το (2-0). Στο 65΄ και μετά τη σέντρα του Καρλόπουλου, ο Καπνίδης από καλή θέση έπιασε σουτ για να φύγει η μπάλα μόλις άουτ. Στο 78΄ ο Γιαννίκογλου λειτούργησε αποτελεσματικά σε μία ακόμα φάση, αυτή τη φορά εξουδετερώνοντας τη μπάλα στο δυνατό σουτ του Ζουλιώτη. Τέλος στο 81΄ και μετά τη σέντρα από τα αριστερά από τον Σοϊλέδη, ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής της Καβάλας, με κεφαλιά ο Τζιώρας διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Καλός στα σφυρίγματά του ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Ιωάννης Σωσώνης της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Από την Νίκη Βόλου κίτρινη κάρτα είδε ο Μπιτσάκος ενώ από την Καβάλα κιτρινίστηκαν οι Μαυρίδης και Καρλόπουλος. Βοηθοί ήταν οι Ανέστης Δουδούμης και Χρήστος Δόσκορης της ΕΠΣ Φθιώτιδας με 4ο διαιτητή αγώνα τον Γεώργιο Μιχαηλίδη της ΕΠΣ Βοιωτίας. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

    Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Γιώτας, Γκότοβος, Μπιτσάκος, Ισαάκ (57 Ρονκάτο), Μανουσάκης (72 Σουλίδης), Γέσιτς (84 Τσουκάνης), Ανιέτε, Τζιώρας.

    Καβάλα: Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος, Χόρτσας, Βαλεριάνος, Παπαργυρίου (46 Πάλλας), Μαυρίδης, Κουρέλας, Καρλόπουλος, Καζαντζίδης, Παπαδόπουλος, Καπνίδης.

     

    One Response to “Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ο ΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό την Κυριακή (23/2) με τη Νίκη Βόλου και το τελικό (3-0) της ήττας που γνώρισε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”