Bookmarks

     

    Με την αναμέτρηση που θα δώσει στην έδρα του Φιλαθλητικού, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το ερχόμενο Σάββατο (25/1) ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για τον α΄ γύρο του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ και με τον προπονητή της Γιάννη Τζήμα να σχεδιάζει τα πλάνα του εν όψει του συγκεκριμένου κρίσιμου και ιδιαίτερα δύσκολου αγώνα. Πρόκειται για μία αναμέτρηση με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον με τον Γιάννη Τζήμα να έχει συνηθίσει πλέον να ζει με προβλήματα τραυματισμών παικτών του όπως είναι αυτό του Γιάννη Καραθανάση ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει το παρόν του στο δύσκολο ματς με τον Φιλαθλητικό.

     

    Κατά τα άλλα ο Γιάννης Τζήμας δεν αντιμετωπίζει επιπρόσθετα αγωνιστικά προβλήματα για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα του Φιλαθλητικού υπολογίζοντας σε όλους τους παίκτες οι οποίοι ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας. Εκείνο πάντως το οποίο θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο είναι το γεγονός ότι η ψυχολογία όλων όσων βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια της Καβαλιώτικης ΚΑΕ είναι σε πολύ καλό επίπεδο μετά την άνετη επικράτηση σε βάρος του Κόροιβου Αμαλιάδας και το γεγονός αυτό αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο στην έκβαση του αγώνα με τον Φιλαθλητικό.

     

    Οι δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα στο www.kavalagoal.gr

    Ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας έχει μόνο νίκες αναφέρθηκε μιλώντας στο www.kavalagoal.gr για το δύσκολο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό υποστηρίζοντας τα εξής:

     

    -«Με το εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα του Φιλαθλητικού ολοκληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας για τον πρώτο γύρο και όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και στο συγκεκριμένο, αυτοσκοπός είναι η νίκη και τίποτα άλλο. Ο Φιλαθλητικός είναι μία ομάδα που διαθέτει ένα ποιοτικό υλικό, έχει μία πεπατημένη πορεία στην Α1 κατηγορία για πολλά χρόνια, διαθέτει μία άριστη Διοίκηση η οποία χωρίς φαμφαρότητες βρίσκεται κοντά στην ομάδα και σίγουρα ο στόχος και η διάθεση της συγκεκριμένης ομάδας είναι να κερδίζει. Αυτό όμως ήθελα να πω ότι έχει να κάνει καθαρά με το βαθμολογικό μέρος ένα τυπικό θέμα δηλαδή, δεδομένου του ότι η ομάδα θέλει να παίζει καλό μπάσκετ, θέλει να έχει αγωνιστικές αρχές, θέλει να έχει ρόλους, θέλει παράλληλα να κερδίζει νέα παιδιά σιγά σιγά και όλα αυτά συνδυάζονται μεταξύ τους. Μέσα από όλα αυτά θέλουμε και να κερδίζουμε».

     

    -Κατά την εκτίμησή σας κ. Τζήμα οι παίκτες σας στο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό τι θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

    -«Νομίζω ότι ο Φιλαθλητικός είναι μία ομάδα η οποία δεν ακολουθεί συγκεκριμένες μπασκετικές αρχές. Δυσκολευόμαστε στο να πούμε ότι θα σταματήσουμε αυτή την ομάδα κάνοντας φάουλ ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Και αυτό γιατί ο Φιλαθλητικός είναι μία ομάδα η οποία παίζει ελεύθερο μπάσκετ, γρήγορο μπάσκετ, με πάρα πολλά νεαρά παιδιά που διαθέτει στο ρόστερ με ενθουσιασμό και αν δε βρεις εσύ εκείνους τους τρόπους για να ανακόψεις τόσο τον ενθουσιασμό όσο και τον φανατισμό που βάζουν, τότε όσο κυλάει ο χρόνος εκείνοι θα είναι αυτοί που θα έχουν το πλεονέκτημα του αγώνα. Μόνο και μόνο που έχουν κερδίσει στην έδρα τους τον Κόροιβο που όλοι διαπιστώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα πόσο καλή ομάδα είναι αλλά και τις ομάδες ΟΦΗ και Φίλιππο Βέροιας από τις οποίες εμείς χάσαμε από αυτά αποδεικνύεται ότι διαθέτουν μία δύσκολη έδρα και χρειάζεται οι παίκτες μας να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες».

     

    -Κύριε Τζήμα η 13η αγωνιστική κρύβει και ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στο Ψυχικό και την ΑΕΚ. Μπορείτε να κάνετε κάποια πρόβλεψη για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

    -«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο σίγουρα δεν μπορείς να προδικάσεις κάποιο αποτέλεσμα. Το Ψυχικό είναι μία ποιοτική ομάδα διαθέτει ένα σύνολο πολύ προπονημένο με αγωνιστικά παιδιά και σίγουρα διαθέτει μία 5άδα η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραγκωνιστεί. Πιστεύω πως όποιος βρεθεί στην καλύτερη μέρα θα κερδίσει. Η ΑΕΚ πέρασε από το κλειστό της Καλαμίτσας, έχασε στην έδρα του Κόροιβου και το σίγουρο είναι ότι οι ομάδες είναι καλές αλλά εξαρτάται σε ποια κατάσταση θα βρεθούν. Ζωντανό παράδειγμα ο Κόροιβος Αμαλιάδας με πλούσιο ρόστερ που πραγματικά ξέρει τι ζητάει στο παρκέ».

     

    Ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Γιάννης Τζήμας βάζει κάποιο θέλω σε ότι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα;

    -«Δεν είναι θέμα Γιάννη Τζήμα είναι θέμα όλης της ομάδας. Από τη στιγμή που έχεις χάσει από την ΑΕΚ στο γήπεδό σου το σίγουρο είναι ότι δε θα ήθελες να έχεις την ΑΕΚ κοντά σου στη βαθμολογία. Θέλεις να βρίσκεται ψηλά και αυτό γιατί εάν σε κερδίσει και στο δεύτερο παιχνίδι τότε θα είναι η μία ομάδα που θα ανέβει κατηγορία. Σίγουρα η Καβάλα θα ήθελε την ΑΕΚ να ξεχωρίσει αλλά το σίγουρο είναι ότι σ’ αυτό το πρωτάθλημα έχουν δει πολλά τα μάτια μας και αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν ασχολούμαστε με τις άλλες ομάδες. Προσπαθούμε εμείς να κερδίσουμε το επόμενο ματς, να είμαστε κοντά στο στόχο μας. Όταν ήρθα μάλιστα στην ομάδα με την Ένωση σε 4 αγώνες να έχει 3 ήττες τότε εκείνο το οποίο σε ενδιαφέρει άμεσα και σκέφτεσαι είναι το πώς εσύ θα επιβιώσεις, πως θα είσαι καλός και ανταγωνιστικός και πως θα καταφέρεις να δημιουργήσεις βάθος αλλά και να κερδίσεις τον κόσμο σου. Εμείς σιγά σιγά το καταφέραμε αυτό, είμαι χαρούμενος από την προσέλευση των φιλάθλων στο κλειστό της Καλαμίτσας, είμαι χαρούμενος για το πώς αντιμετωπίστηκε η ομάδα από τον κόσμο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την καθημερινότητά μας στην Καβάλα και το σίγουρο είναι ότι έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε να είμαστε ενεργητικοί συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

    Comments are closed.