Bookmarks

    Αν κάτσουμε και μετρήσουμε σε πόσα παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος της Football  League o A.O.K. βλέπει την τύχη να τον γυρίζει την πλάτη στο τελευταίο 10λεπτο της κάθε αναμέτρησης τότε το σίγουρο είναι ότι «θα χάσουμε τον λογαριασμό» Και αυτό γιατί ούτε σε μία, ούτε σε δύο αλλά πάμπολλες φορές οι «Αργοναύτες», στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Football  League έχασαν  σημαντικότατους βαθμούς είτε εντός είτε και εκτός έδρας. Το «κερασάκι» στην τούρτα η οποία να σημειώσουμε ότι έχει πικρή γεύση ήρθε να προστεθεί το απόγευμα της Κυριακής (5/1) στο Καυτατζόγλειο στάδιο με τον Α.Ο.Κ. να δέχεται γκολ στο 81’ από τον Ηρακλή και ταυτόχρονα να χάνει την ευκαιρία να προσθέσει στο ενεργητικό του ένα υπέρ πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

     

    Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν εκείνοι οι οποίοι διατηρούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για να πετύχει πρώτο κάποιο γκολ. Οι «Αργοναύτες» που ήταν καλά διαβασμένοι ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους για να ασκήσουν κάποια πίεση και η οποία «καρποφόρησε» στο 81’ Το σίγουρο είναι ότι ο Α.Ο.Κ. άξιζε το βαθμό της ισοπαλίας λόγω της πολύ καλής εμφάνισης που έκαναν οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά ωστόσο σε ένα ακόμη παιχνίδι είδαν την «τύχη να τους γυρίζει την πλάτη» στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Στο 5′ του αγώνα είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή όταν ο Κοντοδήμος έκανε την σέντρα και ο Τσιλιανίδης έπιασε μια κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον Γιαννίκογλου. Στο 30′ ο Τάι έστειλε την μπάλα, με δυνατό σουτ, στην εξωτερική πλευρά της εστίας των δυχτίων της Καβάλας. Στο 35′ ο Τσιλιανίδης προσπάθησε να βρει τον Ματσούκα αλλά ο Γιαννίκογλου βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 61′ ο Ονουάτσι βρέθηκε στο έδαφος, μετά από μαρκάρισμα του Γκαρακλίδη, ωστόσο παρά τις έντονες οι διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τον πάγκο του Ηρακλή για πέναλτι (διαμαρτυρίες που προκάλεσαν την αποβολή του Κώστα Τσαλίκη από τον πάγκο του Ηρακλή) ο διαιτητής του αγώνα Μαλούτας υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πέντε λεπτά αργότερα και ειδικότερα στο 66’ ο Κοντοδήμος έκανε σέντρα με στόχο τον Μπουκουβάλα, που έστρωσε στον Τάι. Αυτός έπιασε σουτ, όμως ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε την μπάλα. Στο 72’ ο Α.Ο.Κ. έχασε τρομερή ευκαρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση της Καβάλας κάτοχος της μπάλας έινε μέσα στην περιοχή του Ηρακλή ο Καπνίδης ο οποίος έστρωσε στον Κουρέλα την κατάλληλη στιγμή και αυτός απέναντι στο τερματοφύλακα Χουάντερσον έπιασε δυνατό σουτ για να στείλει την μπάλα να φύγει άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.  Ότι δεν κατάφεραν, όμως, οι βασικοί της ομάδας του Ηρακλή κατάφερε να πετύχει ο νεοεισελθών (3 λεπτά νωρίτερα) Ντάριο Ζάχορα, ο οποίος στο 80′ με κεφαλιά ψαράκι, μετά από σέντρα του Σιατραβάνη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννίκογλου παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο γκολκίπερ της Καβάλας για να γράψει το (1-0). Στο 84′ ο Πουρτουλίδης, μετά από ατομική ενέργεια έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στο 86′ ο Ονουάτσι πλάσαρε τον Γιαννίκογλου όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της Καβάλας Στο 87′ ο Τσιλιανίδης πήρε την μπάλα, μετά από γύρισμα του Μπουκουβάλα, ωστόσο παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 89′ ο Τσιλιανίδης προσπάθησε ξανά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο. Τέλος στο 93′ ο Σιατραβάνης βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννίκογλου, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

     

    ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣ. (Γκιγιέρμο Ογιος): Χουάντερσον, Τσιλιανίδης, Μπουκουβάλας, Παπαστεριανός (Λίμα 22′ λ.τ.), Πουρτουλίδης, Κοντοδήμος, Μπάμπα, Τάι (Ζαχόρα 77′), Ονουάτσι, Σαββίδης, Ματσούκας (Σιατραβάνης 55′).

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Γιαννικόγλου, Ρεβυθόπουλος (Παπαργυρίου 69′), Πόπτσης (Αλεξίου 87′), Καρλόπουλος, Χόρτσας, Ντομί, Κουρέλας (Άρτσε 75′), Γκαρακλίδης, Βαλεριάνος, Πάλλας, Καπνίδης.

     

    Oι δηλώσεις των προπονητών

    Στην ποιότητα του Ηρακλή στάθηκε ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς, μετά το τέλος του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί, καθώς αφήνει την ομάδα του χαμηλά στη βαθμολογία. Χαρακτηριστικά ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς δήλωσε τα εξής:

    – «Σήμερα είχαμε ένα δύσκολο αντίπαλο, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του προπονητή. Το κάναμε πιο εύκολο κατά κάποιο τρόπο, καθώς είχαμε καλή αμυντική και επιθετική τακτική. Δεν είμαστε ψηλά στη βαθμολογία κι έπρεπε να παίξουμε έτσι. Αποδώσαμε καλά, ο αντίπαλος όμως έχει ικανότητα και το γκολ που πέτυχε οφείλεται σε αυτή την ικανότητα. Στα τελευταία λεπτά ρισκάραμε, αλλά όπως και να έχει, το αποτέλεσμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους, καθώς είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία. Να μην έχουμε τραυματισμούς. Περαστικά στον παίκτη του Ηρακλή που τραυματίστηκε (Σ.Σ. τον Παπαστεριανό)».

     

    Από την άλλη, συγχαρητήρια στους παίκτες του, που δεν παραιτήθηκαν από την προσπάθεια να παίξουν ποδόσφαιρο, έδωσε ο Γκιγιέρμο Όγιος. Αναλυτικά όσα είπε: «Δεν θα σταματήσω να συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κάνουν συνέχεια ώστε να ανακάμψουμε. Στο αμυντικό κομμάτι, ξεκινήσαμε πολύ καλά, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είχαμε αντίπαλο έναν δύσκολο αντίπαλο, που τοποθετήθηκε σωστά, άβολα για εμάς. Έκοψε το βάθος του γηπέδου και δεν μας άφησε να βρούμε κενούς χώρους. Γνωρίζαμε ότι αν η αντίπαλη ομάδα έρθει με αμυντικούς προσανατολισμούς, θα μας κάνει δύσκολη τη ζωή. Εκεί χρειάζεται ταχύτητα σωματική, αλλά και στη μπάλα, για να σπάσουμε την άμυνα. Μπράβο στους παίκτες μου γιατί δεν παραιτήθηκαν από την προσπάθεια να παίξουν ποδόσφαιρο. Στο β” μέρος βρήκαμε περισσότερους χώρους, αυτό έχει να κάνει και με την ταχύτητά μας. Τρέξαμε πιο πολύ τον αντίπαλο, τον επιβαρύναμε και δεν μπορούσε να κλείσει τόσο καλά τους χώρους όσο στο πρώτο μέρος. Μετά το γκολ, άνοιξε το παιχνίδι, η ομάδα μου έκανε σημαντικές ευκαιρίες. Εγώ κρατάω πως φτάσαμε στη νίκη και οι παίκτες μου δεν έχασαν την ηρεμία τους και προσπάθησαν αν περάσουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις».

     

    14η αγωνιστική – Τα αποτελέσματα

    Αιγινιακός-Εθνικός Γαζώρου 1-1

    Ζάκυνθος-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

    Νίκη Βόλου-Δόξα Δράμας 1-0

    Απόλλων 1926-Πιερικός 2-0

    Βατανιακός-Τύρναβος 0-0

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Κέρκυρα 4-1

    Ηρακλής Θεσ. – Καβάλα 1-0

     

    Η βαθμολογία

    1. Κασσιόπη 36

    2. Νίκη Βόλου 30

    3. Εθνικός Γαζώρου 25

    4. Ηρακλής Θεσ. 24

    5. Αναγέννηση Καρδίτσας 24

    6. Τύρναβος 21

    7. Αιγινιακός 19

    8. Ζάκυνθος 19

    9. Απόλλων Καλαμαριά 19

    10. Δόξα Δράμας 16

    11. Πιερικός 13

    12. Βατανιακός 9

    13. Καβάλα 9

    14. Αναγέννηση Γιαννιτσών 9

     

    Η επόμενη αγωνιστική

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας

    Καβάλα-Ζάκυνθος

    Κασσιόπη-Βατανιακός

    Πιερικός-Αιγινιακός

    Απόλλων 1926-Αναγέννηση Γιαννιτσών

    Τύρναβος-Νίκη Βόλου

    Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής Θεσ.

    2 Responses to “Ούτε και στο Καυτατζόγλειο στάδιο ο Α.Ο.Κ. το απόγευμα της Κυριακής (5/1) είχε την τύχη με το μέρος του να δέχεται γκολ στο 81’ από τον Ηρακλή και να χάνει με (1-0) – Αν κάτσουμε και μετρήσουμε σε πόσα παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος της Football League o A.O.K. βλέπει την τύχη να τον γυρίζει την πλάτη στο τελευταίο 10λεπτο της κάθε αναμέτρησης τότε το σίγουρο είναι ότι «θα χάσουμε τον λογαριασμό»”