Bookmarks

     

    Η ψυχή των παικτών του Α.Ο.Κ. μέτρησε και οι «Αργοναύτες» σήμερα Κυριακή (12/1) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» κατάφεραν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους ένα υπερπολύτιμο τρίποντο σε βάρος της Ζακύνθου (1-0) και να πάρουν βαθιές ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια που θα ακολουθήσει. Ομολογουμένος οι τρεις βαθμοί της νίκης για το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά κρίνονται ως υπερπολύτιμοι στην προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να παραμείνει στην κατηγορία.

     

    Ήταν μία νίκη την οποία χρειάζονταν πάση θυσία ο Α.Ο.Κ. ο οποίος τα κατάφερε, έφτασε στην 3η νίκη του στο πρωτάθλημα και με βάση τα υπόλοιπα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων για την 15η αγωνιστική, σίγουρα και δικαιολογημένα έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Το άγχος ωστόσο για άλλη μία φορά και λογικό ήταν να κυριεύσει τους παίκτες του Γιώργου Μαραντά οι οποίοι ωστόσο με την επιμονή αλλά και την υπομονή την οποία έδειξαν, έφτασαν στο πολυπόθητο νικηφόρο αποτέλεσμα και έκαναν ένα σημαντικό ίσως βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα, χρειάζεται ακόμη πιο σκληρή δουλειά για τη συνέχεια και το σίγουρο είναι ότι ο Α.Ο.Κ. χρειάζεται νίκη και μία εβδομάδα αργότερα στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Ουσιαστικά η πρώτη αξιόλογη παρουσία των επιθετικών της Καβάλας στα καρέ της Ζακύνθου συνοδεύτηκε όχι μόνο με την απειλητική στιγμή των «Αργοναυτών» αλλά και με την επίτευξη του τέρματος που κρίθηκε ο αγώνας. Στο 10΄ λοιπόν ο Καρλόπουλος που ταλαιπώρησε την αριστερή αμυντική πλευρά των φιλοξενούμενων, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φωτιά ο οποίος στην κυριολεξία «άναψε φωτιές» στην ομάδα του Τζιανλούκα Κολονέλο. Το πεντακάθαρο πέναλτι υπέδειξε αμέσως ο διαιτητής Στ. Μολιχιτούδης και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο παθών. Ο Καρλόπουλος από τα 11 βήματα ευστόχησε, και με το γκολ που πέτυχε άνοιξε διάπλατα τη νίκη για τον ΑΟΚ γράφοντας το (1-0). Στο 14΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Οικονόμου, στέλνοντας την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννίκογλου. Στο 16΄ ο Όττα βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε δυνατό σουτ αλλά ενστικτωδώς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου. Στο 42΄ οι φιλοξενούμενοι εκ νέου απείλησαν την εστία της Καβάλας αλλά η βολίδα του Κυριακίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή των «Αργοναυτών» έστειλε την μπάλα να φύγει αρκετά άουτ. Στο 59΄ ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να είχε ζευγαρώσει τα τέρματά του όταν από την σέντρα ακριβείας του Καπνίδη, ο Πάλλας από ευνοϊκή θέση έπιασε καρφωτή κεφαλιά για να στείλει την μπάλα να φύγει μόλις άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Α.Ο.Κ. απέκτησε αριθμητική υπεροχή. Πιο συγκεκριμένα στο 60΄ ο Κουνσόλο εκτός φάσης χτύπησε τον Χόρτσα και ο διαιτητής Σταμάτης Μολιχιτούδης αφού συμβουλεύτηκε τον α΄ βοηθό του Δ. Νατσιόπουλο με απευθείας κόκκινη κάρτα απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου. Στο 72΄ οι αποβολές ζευγαρώθηκαν για τους φιλοξενούμενους όταν αυτή τη φορά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φωτιάς που αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για την ομάδα της Ζακύνθου, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στο 72΄ του δυνατό σουτ του Μπίρη έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου ενώ στο 82΄ είχαμε καλή στιγμή για τους «Αργοναύτες» όταν το δυνατό σουτ του Πάλλα εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου Ξενοδόχοφ. Στο 87΄ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Μαραντά να «καθαρίσει το παιχνίδι». Ο Παπαδόπουλος με μία έξοχη πάσα έβγαλε τον Κουρέλα μόνο του απέναντι στον τερματοφύλακα Ξενοδόχοφ ο οποίος έπιασε αδύναμο σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός στα σφυρίγματά του ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Σταμάτης Μολιχιτούδης και οι βοηθοί του Δημήτρης Νατσιόπουλος και Κώστας Νικολαΐδης της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας. Πέραν των αποβολών των Κουνσόλο και Φωτιά, κίτρινες κάρτες από την Καβάλα αντίκρισαν οι Βαλεριάνος, Ρεβυθόπουλος, Καπνίδης και Καρλόπουλος ενώ από την ομάδα της Ζακύνθου «κιτρινίστηκαν» οι Ξενοδόχοφ και Σολφερίνο. 4ος διαιτητής αγώνα ήταν ο Γιώργος Κυριαζίδης της Ε.Π.Σ. Έβρου ενώ μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Γιαννίκογλου, Βαλεριάνος, Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Χόρτσας, Ντουτσαρίδης, Πόπτσης, Πάλλας (84 Ντομί), Καζαντζίδης (71 Παπαδόπουλος), Καπνίδης (77 Κουρέλας).

     

    Ζάκυνθος (Τζιανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοφ, Οικονόμου, Σολφερίνο (58 Πέττας), Κυριακίδης, Στασινόπουλος (80 Βυθούλκας), Φωτιάς, Τορεσάνι (58 Ουνσόλο), Μπίρης, Όττα, Σκαθαρούδης, Αποστόλου.

     

    Τα λόγια του πάγκου

    Μετά το τέλος του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Ζακύνθου Τζιανλούκα Κολονέλο στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ακούστηκε να λέει:

    -«Το να ξεκινάει το παιχνίδι με ένα πέναλτι εις βάρος μας δεν είναι ότι το καλύτερο για μας αλλά όταν παίζουμε εκτός έδρας συμβαίνει το ίδιο πράγμα για μας. Δηλαδή είχαμε την αποβολή του Κουνσόλο ενώ ακολούθησε και η αποβολή του Φωτιά. Η Καβάλα έχει μία νεανική ομάδα, έφτασε στη νίκη και οι τρεις βαθμοί που κατέκτησε της δίνουν δύναμη για τη συνέχεια».

     

    Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Καβάλας Γιώργος Μαραντάς υπογράμμισε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου:

    -«Πιστέψαμε στη νίκη και με ένα πεντακάθαρο πέναλτι το οποίο δικαίως δόθηκε, προηγηθήκαμε στο σκορ και πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Από κει και πέρα μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην αμυντική μας τακτική κάτι το οποίο γίνεται στα τελευταία παιχνίδια, δε δώσαμε χώρο στον αντίπαλό μας και δε θυμάμαι η ομάδα της Ζακύνθου να είχε κάποια καλή φάση. Εμείς παίξαμε με αντεπιθέσεις αλλά η προσπάθειά μας αυτή έμεινε μισή. Στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος θα έμπαινε δυνατά, γνωρίζαμε ότι θα ρισκάρει και θα αφήσει ελεύθερους χώρους. Αυτό φάνηκε πριν αλλά και μετά τις δύο κόκκινες κάρτες. Θεωρώ ότι αν είχαμε πιο ποιοτική την τελική μας πάσα τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα είχαμε την πιθανότητα να πετύχουμε κι άλλα γκολ».

    One Response to “Μέτρησε η ψυχή των παικτών και ο Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (12/1) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» πήρε πανάξιο και πολύ σπουδαίο «τρίποντο» σε βάρος της Ζακύνθου (1-0) με το εύστοχο πέναλτι του Καρλόπουλου – Με 9 παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής των Κουνσόλο και Φωτιά”