Bookmarks

     

    Σε ένα ακόμη παιχνίδι, αυτό με την Κασσιόπης, σήμερα Κυριακή (8/12) ο Α.Ο.Κ. στο «Ανθή Καραγιάννη» να έφτασε στη «βρύση» αλλά ούτε νερό ήπιε αλλά ούτε καν έναν βαθμό δεν κατάφερα να πάρει για την για την 11η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Football League, γνωρίζοντας την ήττα με (0-1). Άλλωστε όποιος βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου πολύ δύσκολα θα διέκρινε πια ομάδα βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας και πια είναι ουραγός.

     

    Είναι «ένα έργο» που το είδαμε…!!!

    Έτσι η ιστορία με το νόμο του ποδοσφαίρου είναι «ένα έργο» που το είδαμε, το ξαναείδαμε και δεν ξέρουμε ακόμη πόσες ακόμη φορές θα το ξαναδούμε στις αγωνιστικές που θα ακολουθήσουν στον 1ο όμιλο της Football League και σε βάρος του Α.Ο.Κ. Και αυτό γιατί η ομάδα της Κασσιόπης στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψης της στα καρε του Γιαννίκογλου και μάλιστα στο 74’ κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Καβάλας και χωρίς την παραμικρή απειλή μέχρι εκείνο το σημείο, να πάρει το «τρίποντο». Ένα νικηφόρο αποτέλεσμα το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν άξιζε να πάρει γιατι τουλάχιστον μέχρι εκείνο το σημείο κυρίαρχος της αναμέτρησης ήταν ο Α.Ο.Κ.. Ο Γιώργος Μαραντάς κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Καβάλας και όπως παραδέχθηκε ο αντίπαλος προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου μετά το τέλος του ματς οι Καβαλιώτες ήταν πολύ «διαβασμένοι». Κατά συνέπεια οι παίκτες της Καβάλας, περιόρισαν στο μέγιστο βαθμό τις απειλητικές αρετές της Κασσιόπης και ταυτόχρονα στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι κυρίαρχοι του χλοοτάπητα του σταδίου. Με πειθαρχία. αλληλοκάλυψη, δύναμη, πάθος και παρά το ότι ο Α.Ο.Κ. έπαιζε με την «πλάτη στο τοίχο» οι παίκτες του πίστεψαν περισσότερο στη νίκη από τους αντιπάλους, δημιούργησαν τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δοκάρι……… αλλά η μπάλα και στο συγκριμένο παιχνίδι δεν έμπαινε..!!! Έτσι μοιραία και με βάση το γκολ της Κασσιόπης στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοi πήραν τη νίκη και οι Καβαλιώτες έμειναν μόνο με την πολύ καλή εμφάνιση τους.

     

    Τα φιλμ της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στον Α.Ο.Κ. όταν στο 15’ και μετά την πάσα φάουλ από τον Άρτσε ο Κουρέλας έπιασε ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Βρονταρά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ατυχία «χτύπησε» του Αργοναύτες όταν ο Πάλλας με σουτ κεραυνό έστειλε την μπάλα αρχικά να βρει το οριζόντιο δοκάρι της Κασσιόπης και στην συνέχεια να φύγει άουτ. Στο 25’ είχαμε νέα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Γιώργου Μαραντά. Τότε από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Άρτσε, ο Χόρτσας έπιασε καρφωτή κεφαλιά και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτα του Βρονταρά, «ως από μηχανής Θεός» ο Ραπτάκης την έδιωξε αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση. Πριν από την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. έφτασε και πάλι ε αξιωσεις και με απειλητικές διαθέσεις στην αντίπαλη εστία. Τότε ο Άρτσε εκτέλεσε φάουλ και ο Ντουτσαρίδης που προωθήθηκε στην περιοχής της Κασσιόπης έστειλε με κεφαλιά να καταλήξει άουτ. Στο 68’ και λίγο μετά την είσοδο του στο αγωνιστικό χώρο ο Καζαντζίδης έχασε τεράστια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Από την έξοχη κάθετη πάσα του Κουρέλα βρέθηκε σε θέση πλάγια και μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα Βρονταρά. Όμως άνοιξε περισσότερο από ότι έπρεπε την μπάλα δίνοντας το δικαίωμα στον τερματοφύλακα Βρονταρά να την μπλοκάρει με αυτοθυσία. Όμως η «κατάρα» που κυνηγάει τον Α.Ο.Κ. να δέχεται γκολ στο τέλος κάθε αναμέτρησης, αυτήν την φορά χτύπησε στο 74’. Ήταν η πρώτη και μοναδική έως τότε απειλητική στιγμή των φιλοξενούμενων όταν στο κόρνερ του Κουτσόπουλου, με κεφαλιά ο Καραδέμητρος έγραψε το (0-1). Στο 81’ λίγο έλειψε να «ζευγαρώσουν». Ο Μπαλντομπαλίεβ βρέθηκε απέναντι στον Γιαννίκογλου και πιεζόμενος από τον Γκαρακλίδης έπιασε δυνατό σουτ για να στείλει την μπάλα να φύγει ψηλά άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας.

     

    Με λάθη ο διαιτητής Α. Καραλιόλιος

    Τα λάθη του διαιτητή της αναμέτρησης Ανδρέα Καραλιόλου από την Ε.Π.Σ. Γρεβενών σε γενικές γραμμές αδίκησαν τους γηπεδούχους οι οποίοι δικαιολογημένα είχαν παράπονα. Κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο για περιπτώσεις που έπρεπε να δείξει την κίτρινη κάρτα σε παίκτες της Κασσιόπης και δεν εφάρμοσε τον κανονισμό. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καβάλα εξέφρασαν προς το πρόσωπο τους την έντονη διαμαρτυρία τους. Βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Τζιαμπάζης- Ξενακίδης (Ε.Π.Σ. Κοζάνης) με 4ο διαιτητή αγώνα τον Δ. Ζούγρα από την ίδια Ένωση. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από την Καβάλα οι Ντουτσαρίδης, Άρτσε, Ρεβυθόπουλος και Βαλεριάνος και από τους φιλοξενούμενους οι Βλάχος, Ανδρεόπουλος, Παρασκευαϊδης.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ(Γιώργος Μαραντάς): Γιαννίκογλου, Πόπτσης (77′ Πρίττας), Ντουτσαρίδης, Άρτσε (62′ Καζαντζίδης), Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Χόρτσας, Κουρέλλας, Πάλλας (77′ Αλεξίου), Βαλεριάνος, Καπνίδης.

     

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου(: Βρονταράς, Βλάχος, Ζορμπάς, Σουάνης, Καραδέμητρος, Παρασκευαΐδης, Ραπτάκης (46′ Βενέτης), Μπαλντοβαλίεφ (88′ Καραγιαννίδης), Ανδρεόπουλος, Γυφτοκώστας (46′ Σίμιτς), Κουτσόπουλος.

     

    Τα λόγια του πάγκου

    Μετά τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Κασσιόπης Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια την εμφάνιση της Καβάλας λέγοντας ότι ήταν πολύ καλά «διαβασμένη» και το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Στην επανάληψη ο Μιχάλης Γρηγορίου υπογράμμισε ότι η ομάδα του ανέβασε την απόδοση της, πίεσε περισσότερο και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

     

    Από την πλευρά του ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Γιώργος Μαραντάς είπε τα εξής: -«Παρά το ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο δεν μας αρέσεις γιατί δεν πήραμε ούτε έναν βαθμό. Ξέραμε περίπου πως θα πάει το παιχνίδι, πως θα αγωνιστεί η Κασσιόπη, και πιστεύω κυρίως στο α’ μέρος του αγώνα ότι δουλέψαμε στην προπόνηση είτε αμυντικά, είτε επιθετικά οι παίκτες μας ανταποκριθήκαν σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς δεν πετύχαμε κάποιο γκολ για να πάρουμε έστω και την ισοπαλία.»

     

    Φραστική επίθεση του Βλάση Τσάκα στη διαιτησία

    Μετά το τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις στην αίθουσα τύπου του «Ανθή Καραγιάννη» και ο Βλάσης Τσάκας ο οποίος τόνισε τα εξής: – «Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι του πρωτοπόρου με τον τελευταίο της βαθμολογίας. Είδαμε ποιος είναι πρώτος και ποιος είναι ο τελευταίος. Εμείς πιστεύουμε ότι η βαθμολογική θέση στην οποία βρισκόμαστε αδικεί  την ομάδα κα μάλιστα κατάφορα. Αυτό είναι άλλο. Ο κ. Γρηγορίου είπε καλά λόγια για την ομάδα μας και τον ευχαριστούμε και τόνισε ότι στο 2ο ημίχρονο φρόντισε ως προπονητής της Κασσιόπης να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Όμως θέλω να πω ότι κάποιος άλλος φρόντισε πριν να βάλει τα πράγματα στην τάξη και να προφυλάξει την ομάδα της Κέρκυρας. Και αυτός είναι ο άνθρωπος που φορούσε τα μαύρα. Μέσα στο γήπεδο. Είναι ο ίδιος ο άνθρωπος ο οποίος ήταν 4ος διαιτητής στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου. Εκεί ήταν άλλο παρεάκι σήμερα ήταν άλλο παρεάκι. Έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος και εμείς θα ψάξουμε από πού προέρχεται και μέχρι που θα πάει με στόχο να δώσουν την χαριστική βολή στην Καβάλα. Να είναι σίγουροι ότι αυτό δεν θα το καταφέρουν».

     

    ΣΦΑΟΚ: «Μετά την αθώωση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ

    Στ. Ψωμιάδη ζητούμε πλέον την επαναφορά της ομάδας στην Super League»

    Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεντρικού Συνδέσμου Φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» μετά την αθωωτική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Καβάλα Σταύρου Ψωμιάδη και στην οποία σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας και την ασέβεια στην ιστορία του Α.Ο.Κ..

     

    Το δελτίο τύπου του ΣΦΑΟΚ

    Αναλυτικά το περιεχόμενο του δελτίου τύπου το οποίο εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλάθλων «Γαλάζιοι Αργοναύτες» αναφέρει τα εξής:

    -«Ο Κεντρικός Σύνδεσμος Φιλάθλων Καβάλας “Γαλάζιοι Αργοναύτες” μετά την αθωωτική απόφαση που πάρθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη και αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ, Σταύρο Ψωμιάδη, αποφάσισε κατόπιν έκτακτης γενικής συνέλευσης τα εξής:

    α) Την λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της τεράστιας αδικίας και ασέβειας προς την ιστορία της ομάδας μας που έλαβε χώρα και το διασυρμό της στην Δ’ εθνική κατηγορία με αποτέλεσμα τα παραπάνω.

    β) Να κοινοποιήσει σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα την απαίτηση των φιλάθλων της πόλης που ζητά πλέον την επαναφορά της ομάδας στην κατηγορία που βρισκόταν αφού ο υποβιβασμός της δεν προήλθε από την αγωνιστική της κατάσταση και ήταν πολιτική απόφαση, καταργώντας στην ουσία το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. γ) Συσπείρωση του φίλαθλου κόσμου της και την δυναμική παρουσία του σε οποιαδήποτε κίνηση αποφασιστεί από κοινού με σκοπό την αποστολή ηχηρού μηνύματος στους αρμόδιους αθλητικούς οργανισμούς και παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου ζητώντας την άμεση δικαίωση. Η απαίτηση όλων είναι η αγαπημένη ομάδα της πόλης μας να συνεχίσει την πορεία της γνωρίζοντας την δικαίωση και την ισονομία απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες».

    «ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

     

    One Response to “Σε ένα ακόμη παιχνίδι, αυτό με την Κασσιόπη σήμερα Κυριακή (8/12) ο Α.Ο.Κ. στο «Ανθή Καραγιάννη» να έφτασε στη «βρύση» αλλά ούτε νερό ήπιε αλλά ούτε καν έναν βαθμό δεν κατάφερα να πάρει για την για την 11η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Football League, γνωρίζοντας την ήττα με (0-1). Άλλωστε όποιος βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου πολύ δύσκολα θα διέκρινε πια ομάδα βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας και πια είναι ουραγός”