Bookmarks

     

    Στην 4η συνεχόμενη νίκη της, την 3η υπό την καθοδήγηση του προπονητή Γιάννη Τζήμα, έφτασε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σήμερα Σάββατο (7/12) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» αυτή τη φορά σε βάρος της αδύναμης ομάδας του Ερμή Λαγκαδά με σκορ (91-59). Ήταν μία νίκη η οποία ήρθε πλήρως φυσιολογικά για την Καβαλιώτικη ΚΑΕ η οποία παίζοντας αξιόλογο μπάσκετ και στις 4 περιόδους δεν άφησε ούτε το ελάχιστο περιθώριο στους φιλοξενούμενους προκειμένου να αντιδράσουν.

     

    Έτσι λοιπόν μετά τη νίκη σε βάρος του Ερμή Λαγκαδά με σκορ (91-59) η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πρόσθεσε στο ενεργητικό της ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα το τέταρτο κατά σειρά με αποτέλεσμα τα χαμόγελα τόσο εντός των αποδυτηρίων της ομάδας όσο και στις τάξεις της φίλαθλης κοινής γνώμης να είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Άλλωστε εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυχαίο πολύ περισσότερο δε το ότι η παρουσία του Γιάννη Τζήμα στην τεχνική ηγεσία της Καβαλιώτικης ΚΑΕ, άλλαξε άρδην το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, πριν την άφιξή του.

     

    Δυνατή άμυνα και ευστοχία στα σουτ

    Για να φτάσει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη, οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό έπαιξαν δυνατή άμυνα περιορίζοντας τους διαδρόμους που οδηγούσαν στο καλάθι της Καβαλιώτικης ΚΑΕ. Με καλό πρέσινγκ και κυρίως με ανεβασμένη την ψυχολογία οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην αναμέτρηση με τον Ερμή Λαγκαδά δεν έδειξαν αρετές μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ κάτω και από τα δύο καλάθια ενώ με την ευστοχία και με την αποτελεσματικότητα που τους διέκρινε έφτασαν στην άνετη επικράτηση με το επιβλητικό σκορ (91-59). Και στις 4 περιόδους οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα έδειξαν πλήρη αποφασιστικότητα και το ανάλογο πάθος με αποτέλεσμα όλα αυτά τα στοιχεία να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα να φτάσει στην 4η συνεχόμενη νίκη του. έτσι λοιπόν η αναρρίχηση προς τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζεται με τη Διοίκηση του Κώστα Παπακωνσταντίνου να δείχνει πέρα για πέρα ικανοποιημένη για την επιλογή η οποία έγινε προς το πρόσωπο του Γιάννη Τζήμα και με την αισιοδοξία να δίνει και να παίρνει εν όψει των υποχρεώσεων που θα ακολουθήσουν. Έτσι το μυαλό όλων είναι στην επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση και στο εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει πριν εκπνεύσει το 2013 για την 9η αγωνιστική στην έδρα του Αρκαδικού.

    Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Τζήμας είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, χωρίς ούτε έναν από αυτούς να παραμένει άποντος. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η καθολική υπεροχή στα ριμπάουντ (36 έναντι 27), οι 19 τελικές πάσες και τα 9 κλεψίματα, καθώς και η πολύ καλή εμφάνιση του Παπαρέγκα (ο οποίος σε 15 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 10 πόντους με 2 τρίποντα). Από τον Ερμή Λαγκαδά ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο «γερόλυκος» (37 χρονών) Παντελής Παπαϊωακείμ -πρώην παίκτης της Καβάλας-, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους. Ο έτερος πρώην παίκτης της Καβάλας Σάββας Ηλιάδης πέτυχε μόλις 7 πόντους.

     

    Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Τζήμας): Κρστέφσκι 9, Μαρμαρινός 6, Τότσιος 4 (αποχώρησε τραυματισμένος από τον αγώνα), Καλαμπάκας 2, Κατσαρές 8, Καραποστόλου 25 (5/5 βολές, 4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα), Αγγελακόπουλος 9 (2/2 τρίποντα), Παπαρέγκας 10, Γκέλιος 4, Καραθανάσης 5, Βελισσαρίου 6, Καλαϊτζίδης 3

     

    Ερμής Λαγκαδά (Γεροφώτης): Καϊκλής 4, Μίτροβιτς, Ιωακειμίδης 8, Τσιόγκας 3, Καμαριώτης 4, Καλογιαννίδης 8, Ηλιάδης 7, Πιλκούδης, Τρτιτς 9, Σικαλίδης 4, Παρίτσης 1, Παπαϊωακείμ 11

     

    Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

    1. ΑΕΚ 16

    2. Ψυχικό 15

    3. Φίλιππος Βέροιας 14

    4. Καβάλα 13

    5. Κόροιβος Αμαλιάδας 13

    6. ΟΦΗ 13

    7. Ηρακλής 12

    8. Παγκράτι 11

    9. Λαύριο 11

    10. Ίκαροι Σερρών 10

    11. Φιλαθλητικός 10

    12. Αρκαδικός 10

    13. ΚΑΠ 9

    14. Ερμής Λαγκαδά 9

    9η Αγωνιστική (14/12/13)

    Ίκαροι Σερρών – Παγκράτι
    Αρκαδικός – Ένωση Καβάλας
    Ερμής Λαγκαδά – ΚΑΠ
    Ψυχικό – Ηρακλής Θεσσαλονίκης
    Λαύριο – ΟΦΗ
    Κόροιβος Αμαλιάδας – ΑΕΚ
    Φιλαθλητικός – Φίλιππος Βέροιας

     

    Η 8η αγωνιστική για την Α2

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα τα οποία σημειώθηκαν Σάββατο (7/12) για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας είναι τα εξής:

     

    8η Αγωνιστική (07/12/13)

    ΟΦΗ – Ίκαροι Σερρών

    86-53

    Παγκράτι – Αρκαδικός

     68-71

    Ένωση Καβάλας – Ερμής Λαγκαδά

    91-59

    ΚΑΠ – Ψυχικό

    70-95

    ΑΕΚ – Λαύριο

    80-68

    Φίλιππος Βέροιας – Κόροιβος Αμαλ.

    84-77

    Ηρακλής – Φιλαθλητικός

    106-92

    Comments are closed.