Bookmarks

    Όταν οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, όποιον αντίπαλο κι αν έχουν απέναντι τους, τότε η επιτυχία σε πολύ μεγάλο βαθμό θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη. Αυτό λοιπόν έγινε και σήμερα Σάββατο (9/11), στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με τους παίκτες του Θωμά Νίκου να παρουσιάζονται αποφασισμένοι στο έπακρο στην αναμέτρηση με το Παγκράτι, για την 5η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας και να φτάνουν δικαιότατα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με σκορ (96-82). Μία νίκη ουσίας για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, μετά τις 3 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

     

    Ωστόσο οι ήττες αυτές, στο παιχνίδι με το Παγκράτι, όπως αποδείχθηκε πολύ λίγο επηρέασαν τους παίκτες του Θωμά Νίκου οι έδειχναν «τυφλωμένοι» για τη νίκη και με «όπλα» αφενός την αποφασιστικότητα, αφετέρου δε την καλή κυκλοφορία και την ευστοχία στο τέλος φυσιολογικά ήρθε για την Καβαλιώτικη ΚΑΕ η 2η νίκη στο πρωτάθλημα. Βέβαια η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας του Παγκρατίου που έδειξε ότι διαθέτει ένα πολύ «ώριμο» και ανταγωνιστικό σύνολο χρειάστηκε μεγάλη μαχητικότητα από τους παίκτες της Ένωσης, παλικαριά ψυχής και βέβαια η πολύ σημαντική βοήθεια ων φιλάθλων οι οπαίοι έδωσαν δυναμικό παρών στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Άλλωστε σε όλους ήταν γνωστό ότι οι συνεχόμενες ήττες ήταν τρεις (3) και δεν υπήρχε κανέναν απολύτως περιθώριο για νέα βαθμολογική απώλεια και μάλιστα εντός έδρας. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε και να σταθούμε στην εξαιρετική αγωνιστική παρουσία του Σωτήρη Καραποστόλου ο οποίος ήταν ηγέτης στην κυριολεξία (22 πόντοι) και σε συνάρτηση με την καλή εμφάνιση των Τότσιου, Αγγελακόπουλο και Κατσαρέ να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην ομάδα του Παγκρατίου η οποία αποδείχθηκε τελικά «σκληρό καρύδι».

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι 2 ομάδες έδειξα διάθεση για να παίξουν καλό μπάσκετ και όσο κυλούσε ο χρόνος αυτό το ξετύλιγαν περισσότερο, ανεβάζοντας διάθεση αλλά και ρυθμό. Με βάση την εικόνα, μάλιστα ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά ικανοποιητικός, με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και το Παγκράτι να εναλλάσσονται στο σκορ. Ωστόσο ‘έστω και οριακά οι παίκτες του Θωμά Νίκου ήταν εκείνοι που έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με (23-20). Με την έναρξη της 2ης περιόδου ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα του Γιώργου Κατσαρέ, με 6 συνεχόμενους πόντους που πέτυχε, ήταν αρκετό προκειμένου η  Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να «χτίσει» μια διαφορά 11 πόντων, στην αρχή της δεύτερης περιόδου (31-20 στο 12′). Το Παγκράτι προσπάθησε να παραμείνει κοντά στο σκορ, με την διαφορά ωστόσο να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 12 πόντων (43-31 στο 18′). Έτσι λοιπόν οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Καβάλα να προηγείται προηγείται με διαφορά 7 πόντων και ειδικότερα με (46-39). Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να διατηρεί, αρχικά, χωρίς κόπο μια διαφορά ασφαλείας προσπαθώντας να βάλει τις καλύτερες βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλου αγώνα. Λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου, το Παγκράτι πέρασε στην αντεπίθεση, μειώνοντας την διαφορά στον πόντο (62-61) και με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να χάνει σταδιακά την αυτοσυγκέντρωσή της και την διαφορά των όπνων που είχε «χτίσει». Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Καβάλα να προηγείται με (64-61). Το σκηνικό παρέμεινε ακριβώς το ίδιο και στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν πολλές δεύτερες επιθέσεις χάρη σε συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και να παραμένουν κοντά στο σκορ, παρά την προσπάθεια της Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να ανοίξει την «ψαλίδα». Ωστόσο οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους μέχρι το τέλος του αγώνα,  έδειξαν πιο αποφασισμένοι και σε μερικά κρίσιμα σουτ πιο εύστοχοι και η τελευταία κόρνα της γραμματείας βρήκε την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να πανηγυρίζει την κατάκτηση της νίκης με σκορ (96-82)

     

    Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-39, 64-61, 96-82

     

    Ένωση Καβάλας (Θωμάς Νίκου): Κρστέφσκι 4, Μαρμαρινός 7, Τότσιος 16 (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Καλαμπάκας, Κατσαρές 12 (3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 10 ασίστ), Αγγελακόπουλος 14 (16 ριμπάουντ), Καραθανάσης 8, Βελισσαρίου 6 (2/2 τρίποντα), Καλαϊτζίδης 7, Καραποστόλου 22 (2/3 δίποντα, 5/12 τρίποντα)

    Παγκράτι (Ντίνος Καλαμπάκος): Νικολακόπουλος 3, Κακαργιάς 2, Δέδες 15 (5/10 τρίποντα), Βασιλόπουλος 14 (9 ασίστ), Ψαρόπουλος 9, Δερμιτζάκης, Μπουραζάνης 3, Κουτρούλιας 14 (12 ριμπάουντ), Αγγελόπουλος, Μιχαλόγλου 15, Πετρόπουλος 2, Ράπτης 5


    Α2 Κατηγορία – 5η αγωνιστική – Τα αποτελέσματα

     Γηπεδούχος

    5η αγωνιστική

    Φιλοξενούμενος

    Ίκαροι Σερρών

    72-69

      Ηρακλής Θες.
    Αρκαδικός

    80-64

      Φίλιππος Βέροιας
    Ερμής Λαγκαδά

    57-69

      ΑΕΚ
    ΚΑΠ

    75-76

      ΟΦΗ
    Ένωση Καβάλας

    96-82

      Παγκράτι
    Ψυχικό

    76-71

      Κόροιβος Αμαλ.
    Λαύριο

    63-56

      Φιλαθλητικός

    Comments are closed.