Bookmarks

     

    Καλύτερο αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Καβάλα σε πανελλήνιας εμβέλειας τουρνουά μικρών ηλικιών. Το 4ο αναπτυξιακό όπεν του φετινού προγράμματος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην ακριτική πόλη της Δράμας, κάλυψε και με το παραπάνω τις προσδοκίες: Μεγάλη συμμετοχή, καλό αγωνιστικό επίπεδο, πολύωρη δράση σε ωραίο γυμναστήριο, ζωηρό ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία, θαυμάσια φιλοξενία και φυσικά άψογη (γι’ άλλη μία φορά) διοργάνωση από την Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία συνεργάστηκε αρμονικά με τον Δήμο Δράμας και το σωματείο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας.

     

    Ο ΑΣΕΑ Καβάλας έλαβε μέρος με 21 αθλητές και αθλήτριες και πήρε 3 χρυσά (από τα 5), 1 ασημένιο και 3 χάλκινα και ήταν η πιο πετυχημένη αποστολή με συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες, από 7 έως 18 ετών! Αγωνίστηκαν 150 αθλητές κι αθλήτριες, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός με δεδομένη κυρίως τη μακρινή απόσταση για πόλεις εκτός Βόρειας Ελλάδας. Οι συμμετοχές χωρίζονταν σε 54 παμπαίδες, 45 παίδες, 23 παγκορασίδες, 19 νέους και 9 κορασίδες και προέρχονταν από δέκα διαφορετικές περιοχές: Τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Αθήνα και φυσικά τη Δράμα. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για πολλά ματς, καθώς υπήρχε και διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ. Η δεύτερη νοκ άουτ ματς με τα κύρια ταμπλό ν’ αρχίζουν από τον γύρο των «32» σε παμπαίδες και παίδες, από των «16» στους νέους και τις παγκορασίδες και από των «8» στις κορασίδες. Έγινε επίσης σε όλες τις κατηγορίες «μικρός» τελικός. Στους εφήβους πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Κώτσης του ΑΣΕΑ Καβάλας. Στον τελικό επιβλήθηκε του Ευάγγελου Τσιαλτζούδη με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-9). Στους παίδες πήρε το χρυσό μετάλλιο ο Ξάνθος Παναγόπουλος. Στον τελικό συνάντησε τον συμπαίκτη του στον Άρη 2006 Φώτη Αρβανίτη και τον κατέβαλλε με 3-1 σετ (9-11, 11-5, 11-3, 11-7). Ο Πασχαλέρης, για τον ΑΣΕΑ Καβάλας,ενώ ανήκει στην κατηγορία των παμπαίδων (κάτω των 12 ετών), ο προπονητής του ΑΣΕΑ Καβάλας Γιάννης Σταύρου επέλεξε να τον δηλώσει στη μεγαλύτερη κατηγορία αυτή των παίδων για να δώσει πιο δυνατά μάτς και κατέλαβε την 3η θέση! Ο πιο συναρπαστικός τελικός έγινε στις κορασίδες με τις συμπαίκτριες στον Α.Σ.Ε.Α Καβάλας Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου και Χριστίνα Ταουσάνη. Τη νίκη πήρε τελικά η πρώτη σε ματς των πέντε σετ που κρίθηκε με οριακή διαφορά (11-5, 11-3, 6-11, 8-11, 11-9). Στους παμπαίδες αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος-Φώτιος Παπαδάκης. Στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του Αλέξανδρου Αμοιρίδη με 3-1 σετ (11-6, 3-11, 11-4, 11-7). Στους παμπαίδες την υψηλότερη θέση για τον ΑΣΕΑ Καβάλας κατέλαβε ο Δημοσθενόπουλος και αυτή ηταν η 7η! Στις παγκορασίδες κατέκτησε την 1η θέση η Καλλιόπη Τζουνοπούλου του ΑΣΕΑ Καβάλας. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Δανάης Χριστοδούλου με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 11-9). Εξάλλου, λίγες ώρες μετά το τέλος του όπεν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην αγωνιστική πρόοδο των σωματείων της περιφέρειας. «Πέρα από την πολύ καλή οργάνωση προσωπικά διαπίστωσα και καλό αγωνιστικό επίπεδο παρότι έλειπαν πρωτοκλασάτα ονόματα από τις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες. Μου άρεσε και με ενθουσιάζει η τεχνική άνοδος που διέκρινα από τη Φλώρινα, τη Δράμα, την Καβάλα, την Κοζάνη και τη Βέροια. Είδα πρόοδο από σωματεία της δυτικής, της ανατολικής και της κεντρικής Μακεδονίας, όπως διέκρινα πρόοδο και από τα Ιωάννινα. Βλέπω τα παιδιά να έχουν εξελιχθεί, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω ότι η καλή δουλειά θα δώσει καρπούς σύντομα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

     

    Αναλυτικά οι πρώτες 4άδες σε κάθε κατηγορία:

    ΝΕΟΙ:

    1. Κωνσταντίνος Κώτσης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    2. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

    3. Μάριος Ελέζογλου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

    -. Ελευθέριος Σβαρνάς (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)

     

    ΠΑΙΔΕΣ:

    1. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Άρης 2006)

    2. Φώτης Αρβανίτης (Α.Ο. Άρης 2006)

    3. Γεώργιος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    -.Ανδρέας Μίντσης (Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς)

     

    ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

    1. Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    2. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    3. Αργυρή Τουραμανίδου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    -. Κυριακή Κουλιούρη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

     

    ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

    1. Κωνσταντίνος-Φώτιος Παπαδάκης (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

    2. Αλέξανδρος Αμοιρίδης (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

    3. Αδάμ Ανανιάδης (Α.Φ. Άδωνις Θεσσαλονίκης)

    -. Μιχαήλ-Άγγελος Συμεωνίδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

     

    ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

    1. Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    2. Δανάη Χριστοδούλου (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

    3. Χριστίνα Καμπορούδη (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

    -. Χριστίνα Κουλίκα (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

    35 Responses to “Εξαιρετική εμφάνιση του ΑΣΕΑ Καβάλας στο πανελλήνιας εμβέλειας τουρνουά μικρών ηλικιών που πραγματοποιήθηκε στην Δράμα”