Bookmarks

    Και το όνομα αυτού Σίμος Ανθουλάκης. Έτσι λοιπόν ο πρώην ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ. επί σειρά ετών, Πρόεδρος των παλαιμάχων της Καβάλας και πρώην προπονητής της Καβάλας, αποτελεί το νέο «αφεντικό» στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας της, αφού ως γνωστών εργάστηκε στον Α.Ο.Κ. από το 2001 μέχρι και το 2006. Την περίοδο 2006-2007 ο Σίμος Ανθουλάκης βρέθηκε στον πάγκο της Δόξας Γρατινής, μία ομάδα η οποία αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο Σίμος Ανθουλάκης αντικατέστησε τον Απόστολο Χαραλαμπίδη και ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη (26/11) επίσημα από την ΠΑΕ Καβάλα με μία λιτή και ταυτόχρονα απλή ανακοίνωση.

     

    Τo δελτίο τύπου της ΠΑΕ Καβαλα

    Πιο συγκεκριμένα στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την ΠΑΕ Καβάλα αναφέρονται τα εξής:

    -«Η ΠΑΕ Καβάλα ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Συμεών Ανθουλάκη».

     

    Ο Σίμος Ανθουλάκης λοιπόν είναι το νέο «αφεντικό» στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας των «Αργοναυτών» και δύο περίπου ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Καβάλα, ο νέος προπονητής των «Αργοναυτών» είχε την πρώτη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ, στην αίθουσα τύπου του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» εκεί όπου έκανε τις πρώτες δηλώσεις του και ταυτόχρονα απάντησε σε ερωτήσεις των αθλητικογράφων. Ο Σίμος Ανθουλάκης φάνηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η ομάδα θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και ο ίδιος θα ρίξει μεγάλο βάρος στα θέματα της τακτικής ενώ κάλεσε τους Καβαλιώτες φιλάθλους να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να τα πάει καλύτερα, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League. Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τύπου του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» μαζί με τον Σίμο Ανθουλάκη βρέθηκε ο άμεσος συνεργάτης και βοηθός του Γιώργος Παπανδρέου και ο υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Καβάλα Πέτρος Πετρόπουλος.  

     

    Οι δηλώσεις του Σίμου Ανθουλάκη

    Αναλυτικά ο νέος προπονητής των «Αργοναυτών» Σίμος Ανθουλάκης στην πρώτη συνάντηση την οποία είχε με τους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για την παρουσίασή του δήλωσε τα εξής:

    -«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τόσο εμείς όσο και εσείς σε τι δύσκολη στιγμή βρίσκεται η ομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω στα δύσκολα, είναι η τέταρτη θα έλεγα και τις προηγούμενες τρεις φορές τα κατάφερα και τα έβγαλα εις πέρας. Θεωρώ ότι και τώρα θα τα καταφέρουμε με τη βοήθειά σας, με τη βοήθεια του κόσμου και πάνω απ’ όλα θα έχω συμπαραστάτες τους συνεργάτες μου. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι δεν είναι για πολλά λόγια, είναι η ώρα για δουλειά και θα ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος στον ψυχολογικό τομέα. Έχω παρακολουθήσει την ομάδα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της, υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ευελπιστούμε να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούν να μας δώσουν τα παιδιά. Θα στραφούμε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι από τώρα και στο εξής δεν απομένει, το να γίνουν πράξη όλα όσα έχω αναφέρει πριν».

     

    -Σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε για το τι είναι αυτό που θα ρίξει ιδιαίτερα μεγάλο βάρος ο Σίμος Ανθουλάκης πλην της ψυχολογίας ως νέος προπονητής της Καβάλας, ο ίδιος τόνισε τα εξής:

    -«Πρώτα απ’ όλα όπως προανέφερα θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στο θέμα της τακτικής. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρώ ότι θα πρέπει να ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος».

     

    -Ο Σίμος Ανθουλάκης ρωτήθηκε για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, στο χρονικό σημείο που βρίσκεται το υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League και για το θέμα αυτό ο ίδιος τόνισε τα εξής:

    -«Μπορούμε να μιλάμε αυτή τη στιγμή για άνοδο; Ο στόχος της ομάδας νομίζω είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι που έρχεται. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά και αυτός είναι ο στόχος μας».

     

    -Σε άλλη ερώτηση που τέθηκε για το αν ο ίδιος ρισκάρει επιστρέφοντας στον πάγκο της Καβάλας μετά από 7 περίπου χρόνια ο Σίμος Ανθουλάκης δήλωσε τα εξής:

    -«Το σίγουρο είναι ότι δεν είχα μείνει έξω από το χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι γνωστό ότι εργαζόμουν τα τελευταία χρόνια σε ακαδημίες ποδοσφαίρου έχοντας υπό την ευθύνη μου τις ακαδημίες του Α.Ο. Καβάλα. Φυσικά για μένα είναι ένα ρίσκο και όπως ανέφερα είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνω παρόμοιο ρίσκο. Τις προηγούμενες φορές το έφερα εις πέρας και πιστεύω ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε».

     

    -Για το εάν ο Σίμος Ανθουλάκης έχει σχηματίσει κάποια εικόνα γύρω από το υπάρχον ρόστερ της ΠΑΕ Καβάλα έχοντας δει τον Α.Ο.Κ. να αγωνίζεται στα εντός έδρας παιχνίδια του, προκειμένου στη συνέχεια να καταθέσει τις εισηγήσεις του για την ενίσχυση του Α.Ο.Κ., ο ίδιος είπε τα εξής:

    -«Το σίγουρο είναι ότι έχω μία εικόνα παρακολουθώντας τις αναμετρήσεις που έδωσε η ομάδα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» αλλά για να έχω πλήρη εικόνα σχετικά με το έμψυχο δυναμικό αυτή θα τη σχηματίσω μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις. Θα πρέπει δηλαδή να δω τους παίκτες μέσα από τη δουλειά που θα γίνει σε καθημερινή βάση έτσι ώστε να έχω άποψη για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Με τη βοήθεια βέβαια του Γιώργου Παπανδρέου θα προσπαθήσουμε και μέσα από την καθημερινή δουλειά να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

     

    -Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε στον Σίμο Ανθουλάκη για τον χρονικό ορίζοντα που συμφώνησε με την ΠΑΕ Καβάλα για να συνεργαστεί μαζί της, ο ίδιος υπογράμμισε:

    -«Η συμφωνία με την ΠΑΕ Καβάλα είναι το πώς η ομάδα θα πάει καλά».

     

    -Από τον Σίμο Ανθουλάκη στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο της Καβάλας και ο ίδιος το έπραξε λέγοντας χαρακτηριστικά:

    -«Θεωρώ ότι ο κόσμος της Καβάλας δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι ανέλαβα το πόστο της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. και πιστεύω ότι για την επιλογή που έγινε εμείς οφείλουμε να μη διαψεύσουμε κανένα. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσω είναι ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου και αυτό θα πρέπει ο κόσμος της Καβάλας να το κάνει πράξη με όσο μεγαλύτερη δύναμη γίνεται. Πρέπει να έχουμε τη βοήθεια του κόσμου διότι όπως γνωρίζετε όταν ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό μιας ομάδας τότε μπορούν να έρχονται καλύτερα αποτελέσματα. Βέβαια εκείνο το οποίο θέλω να σημειώσω είναι το γεγονός ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο κοντά στην ομάδα και αυτό οφείλεται στην πορεία που έχει γίνει μέχρι τώρα. Εμείς από την πλευρά μας καλούμαστε τώρα να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο διαφορετικό έτσι ώστε να μπορέσουμε να τραβήξουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με την απόδοσή μας αλλά και με τα αποτελέσματα που πρέπει. Και αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

     

    -Στην τελευταία ερώτηση που τέθηκε σχετικά με το πώς ο Σίμος Ανθουλάκης σχεδιάζει να παρατάξει την ομάδα στους επίσημους αγώνες της Football League, ο νέος προπονητής των «Αργοναυτών» υπογράμμισε:

    -«Αυτή είναι μία καλή ερώτηση και αυτό θα το δείτε μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να έχω μία ολοκληρωμένη άποψη για τους παίκτες οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ. σήμερα και θα δούμε ποιο σύστημα θα ακολουθήσει η ομάδα. Θεωρώ όμως ότι θα γίνουμε πολύ επιθετικοί».

     

    Ακολούθησε η πρώτη προπόνηση

    Τόσο πριν όσο και μετά τη συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε ο νέος προπονητής των «Αργοναυτών» Σίμος Ανθουλάκης στους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ, ο ίδιος είχε συνεργασία με τον άμεσο συνεργάτη του στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας και βοηθό του Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα τα οποία αφορούν στο αγωνιστικό μέρος του Α.Ο.Κ.. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/11) με τον Βλάσση Τσάκα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε όλα και να δίνουν τα χέρια προκειμένου να συνεργαστούν ενώ λίγο αργότερα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σίμος Ανθουλάκης συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Γύρω στις 11.30 σήμερα Τρίτη (26/11) κατέφτασε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Βλάσσης Τσάκας και λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τους Σίμο Ανθουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου ακολούθως στα αποδυτήρια των παικτών παρουσίασε τον νέο προπονητή. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Σίμος Ανθουλάκης ζήτησε από τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να ανατραπεί το υπάρχον κλίμα στην ομάδα τονίζοντάς τους ότι μέσα από τη δουλειά και τη συνεχή προσπάθεια θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Λόγω των δυσμενών καιρικών που επικρατούσαν και λόγω της έντονης βροχόπτωσης η πρώτη προπόνηση του Σίμου Ανθουλάκη με τους ποδοσφαιριστές πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας με το βάρος να πέφτει κυρίως σε θέματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης.

     

    Φωτορεπορτάζ: Λάσκαρης Τσούτσας

    18 Responses to “Παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη (26/11) το νέο «αφεντικό» στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας των «Αργοναυτών» και το όνομα αυτού Σίμος Ανθουλάκης που επίσημα ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Καβάλα – Σ. Ανθουλάκης: «Θέλω να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο ρίχνοντας μεγάλο βάρος στην τακτική» – «Η συμφωνία μου με την ΠΑΕ Καβάλα είναι το πώς ο Α.Ο.Κ. θα πάει καλά» – «Στόχος είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με την καλή απόδοσή μας και με τα αποτελέσματα που πρέπει»”