Bookmarks

     

    Μετά τον Ηρακλή Μυρτυφύτου και τον Μακεδονικό Αμισιανών 6 ομάδες ακόμη «σφράγισαν» σήμερα Τετάρτη (13/11) τα υπόλοιπα εισιτήρια της πρόκρισης για τη γ΄ φάση του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας με τις αναμετρήσεις οι οποίες διεξήχθησαν σε διάφορα γήπεδα του Νομού Καβάλας. Πρόκειται για τον Μ.Α. Αντιφιλίππων, τους Μυρμιδόνες Καβάλας, τον Αετό Ορφανού, το Ναζιανζό Ν. Καρβάλης και τέλος την Δόξα Θεολόγου.

     

    Στη σημαντικότερη αναμέτρηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερούλειο γήπεδο ο Ηρακλής Καβάλας έπεσε «θύμα» έκπληξης κατά κάποιο τρόπο και έχασε από τη Δόξα Θεολόγου, στο ντέρμπι της γ΄ φάσης του κυπέλλου με σκορ (0-1) και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ με το οποίο κρίθηκε η συνάντηση πέτυχε στο 43΄ ο Χριστοφορίδης ο οποίος χάρισε τη νίκη πρόκριση στην ομάδα της Δόξας Θεολόγου. Στο γήπεδο της Νέας Καρβάλης ο τοπικός Ναζιανζός που υποδέχθηκε την Ασπίδα Πολυστύλου, πήρε άνετα τη νίκη πρόκριση με σκορ (3-1). Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Κερίδης, Οκταρίδης (2 τέρματα) ενώ το μοναδικό γκολ της Ασπίδας Πολυστύλου πέτυχε ο Καφαλής. Σε μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Χρυσοχωρίου ο τοπικός Απόλλων υποδέχθηκε τον Μ.Α. Αντιφιλίππων αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που τη νίκη πρόκριση με σκορ (0-2). Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χρήστος Λίτσας και Παληκαράς, στην αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο του Αγιάσματος με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τελικά παλικαρίσια νίκη πρόκριση σε βάρος του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου. Στο γήπεδο του Αμυγδαλεώνα, σαν σίφουνας πέρασαν οι Μυρμιδόνες Καβάλας οι οποίοι με το εντυπωσιακό σκορ (1-4) εξασφάλισαν πανηγυρικά την πρόκρισή τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι οι Μυρμιδόνες Καβάλας έφτασαν για πρώτη φορά στην 7ετή τους ιστορία στα ημιτελικά του κυπέλλου, παρά το γεγονός ότι στην αναμέτρηση με τη Δόξα Αμυγδαλεώνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Αρβανιτίδη αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 3 ακόμη γκολ με τους Παπαδόπουλο, Μπακαλόπουλο και Λίτση, έκαναν την ολική ανατροπή και στο τέλος δίκαια πανηγύρισαν την πρόκριση με το εντυπωσιακό σκορ (1-4). Στο γήπεδο της Νέας Καρυάς ο Αετός Ορφανού με γκολ των Ελέζη και Καθάριο πήρε τη νίκη πρόκριση με σκορ (0-2) σε βάρος του τοπικού Εθνικού και τέλος στην Ποταμιά η τοπική ομάδα έκαμψε την αντίσταση του Αετού Ερατεινού με σκορ (2-1) και πανηγύρισε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του φετινού θεσμού του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Μεταξά, «ζευγάρωσαν» τα τέρματά τους με τον Στεφανόπουλο με τους παίκτες του Αετού Ερατεινού να μειώνουν (2-1) με γκολ του Μιχαηλίδη. Μάλιστα στο 87΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Λαδάκης, ο οποίος ωστόσο ήταν άστοχος, στέλνοντας την μπάλα να καταλήξει άουτ.

     

     Τα αποτελέσματα του κυπέλλου

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 6 αναμετρήσεων που διεξήχθησαν σήμερα Τετάρτη (13/11) για τη γ΄ φάση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας έχουν ως εξής:

    Απόλλων Χρυσοχωρίου-Μ.Α. Αντιφιλίππων 0-2

    Δόξα Αμυγδαλεώνα-Μυρμιδόνες Καβάλας 1-4

    Εθνικός Ν. Καρυάς-Αετός Ορφανού 0-2

    Ναζιανζός Ν. Καρβάλης-Ασπίς Πολυστύλου 3-1

    Α.Ο. Ποταμιάς-Αετός Ερατεινού 2-1

    Ηρακλής Καβάλας-Δόξα Θεολόγου 0-1

     

     

    One Response to “Μετά τον Ηρακλή Μυρτυφύτου και τον Μακεδονικό Αμισιανών 6 ομάδες ακόμη «σφράγισαν» σήμερα Τετάρτη (13/11) τα υπόλοιπα εισιτήρια της πρόκρισης για τη γ΄ φάση του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. Πρόκειται για τον Μ.Α. Αντιφιλίππων, τους Μυρμιδόνες Καβάλας, τον Αετό Ορφανού, το Ναζιανζό Ν. Καρβάλης και τέλος την Δόξα Θεολόγου”