Bookmarks

    Τεράστια νίκη από κάθε πλευρά πήρε το απόγευμα, ο Α.Ο.Κ. στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι πήρε σπουδαίο «τρίποντο» σε βάρος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ (3-2). Μία νίκη πεντακάθαρη και παλικαρίσια για το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη που έπαιξε ψυχωμένα, με πάθος και δύναμη σε ολόκληρο το 90λεπτο και με «όπλο» τους Καβαλιώτες φιλάθλους ο Α.Ο.Κ. με τρεις ροπαλιές μπήκε με το «δεξί» στο νέο πρωτάθλημα.

     

    Μία νίκη η οποία ήταν αποτέλεσμα εκτός των άλλων και της πίστης που διέκρινε τους παίκτες της Καβάλας οι οποίοι τα έδωσαν όλα και πήρε μία μεγάλη νίκη από πολλές πλευρές.

     

    Το φιλμ της αναμέτρησης

    Μόλις το 9’ στο φάουλ του Κυριάκου, ο Ζάχορα έπιασε με τη μία το σουτ και τον γκολκήπερ της Καβάλας, Γιαννίκογλου να διώχνει ενστικτωδώς με το στήθος. Στο 11’ σέντρα Πουρτουλίδης από δεξιά, κεφαλιά Ζάχορα μπλόκαρε σταθερά ο Γιαννίκογλου. Στο 18’ από βολέ του Γιαννίκογλου και κακή συνεννόηση των Μπουκουβάλα και Χουάντερσον, η μπάλα στρώθηκε στον Παπαργυρίου κι αυτός με ξερό σουτ στην κενή εστία άνοιξε το σκορ για να γραψει το (1-0), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 31’ φάουλ του Κυριάκου, μπλοκάρει στη γωνιά του ο Γιαννίκογλου. Στο 29’ πάσα του Κυριάκου στον Ζάχορα, πέφτει σωτήρια στα πόδια του ο Γιαννίκογλου και παραχωρεί το κόρνερ. Στο 43’ ατομική προσπάθεια και σουτ του Καπνίδη από πλάγια δεξιά, η μπάλα άουτ. Στο 44’ είχαμε το διώξιμο Ντουτσαρίδη, που μετατρέπεται σε μπαλιά 30 μέτρων, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Καπνίδης ο οποίος με πλασέ κρέμασε τον Χουάντερσον για να γράψει το (2-0). Στο 53’ έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή υπέρ του Ηρακλή επειδή σήκωσε το πόδι του ο Γκαρακλίδης μπροστά στον Ζάχορα. Στην εκτέλεση, πάσα του Κυριάκου, ο Κροάτης επιθετικός του Ηρακλή μειώνει την διαφορά σε (2-1). Στο 74’ από το πείσμα του Ντόμι στη γωνιά της μεγάλης περιοχής και κλέψιμο από τον Μπουκουβάλα, τροφοδότησε άψογα τον Καπνίδη, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο ανενόχλητος Καρλόπουλος νίκησε για τρίτη φορά τον Χουάντερσον διαμορφώνοντας το (3-1). Στο 87’ ο Ηρακλής μειώνει ακόμη περισσότερο το σκορ με σουτ του Μπριλάκη (κόντραρε στον Γκαρακλίδη), ύστερα από σέντρα του Γιάρολιμ, γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα (3-2).

     

    Oι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής: Χρ. Γκράνας. Αναστ. Χατζημωυσιάδης, Ιλιάς Εμπλιούκ (ΕΠΣ Ξάνθης).

    Κίτρινες: 52’ Γιαννίκογλου, 56’ Ντουτσαρίδης – 58’ Μπουκουβάλας, 71’ Ιντζόγλου.

    Κόκκινη: 59’ Παπαστεριανός.

    ΚΑΒΑΛΑ: Γιαννίκογλου, Πόπτσης (66’ Ρεβυθόπουλος), Βαλεριάνος, Κονατέ, Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης, Παπαργυρίου, Πρίττας, Καπνίδης, Άρτσε (59’ Ντόμι), Καρλόπουλος.

    ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ. Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Μπριλάκης, Παπαστεριανός, Ιντζόγλου, Ονουάτσι, Πουρτουλίδης (68’ Γιάρολιμ), Ζάχορα, Κυριάκος (78’ Μπάμπα), Τσιλιανίδης (68’ Ματσούκας).

     

    Τα αποτελέσματα

    1η αγωνιστική

    Αν. Καρδίτσας-Ζάκυνθος (2/10)

    Δόξα Δράμας-Νίκη Βόλου 0-2

    Καβάλα-Ηρακλής 3-2

    Τύρναβος-Βατανιακός 3-0

    Εθνικός Γαζώρου-Αιγινιακός 1-0

    Κασσιόπη-Αναγ. Γιαννιτσών 1-0

    Πιερικός – Απόλλων Καλ. 0-1

     

    Η Βαθμολογία

    1. Τύρναβος (3-0) 3

    2. Νίκη Βόλου (2-0) 3

    3. Απόλλων Καλαμαριάς (1-0) 3

    4. Eθνικός Γαζώρου (1-0) 3

    5. Καβάλα (3-2) 3

    6. Κασσιόπη (1-0) 3

    7. Αναγέν. Καρδίτσας –

    8. Ζάκυνθος –

    9. ΑΕΠ Ηρακλής (2-3) 0

    10. Αιγινιακός (0-1) 0

    11. Αναγέν. Γιαννιτσών (0-1) 0

    12. Πιερικός (0-1) 0

    13. Δόξα Δράμας (0-2) 0

    14. Βατανιακός (0-3) 0

     

    Η επόμενη 2η αγωνιστική

    Δόξα Δράμας-Αναγ. Καρδίτσας

    Ζάκυνθος-Καβάλα

    Νίκη Βόλου-Τύρναβος

    Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου

    Βατανιακός-Κασσιόπη

    Αιγινιακός-Πιερικός

    Αν. Γιαννιτσών-Απόλλων Καλ.

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    ***Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» και η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων έγειρε προς την πλευρά των φιλάθλων του Α.Ο.Κ. οι οποίο έδωσαν δυναμικό παρών και διαρκώς ενίσχυαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Απόστολου Χαραλαμπίδη για την επίτευξη του στόχου. Βέβαια εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι στην εκπληκτική παρουσία των μελών του Κεντρικού Συνδέσμου Φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες» οι οποίοι φιλοξενήθηκαν και θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στη θύρα 4 (πέταλο) του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Από την άλλη πλευρά και τα μέλη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας που βρέθηκαν στη θύρα 8 έκαναν αισθητή την παρουσία τους και γενικότερα από κοινού όλων των φιλάθλων του Α.Ο.Κ. έγινε μία σημαντική προσπάθεια στήριξης της ομάδας στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Τέλος σε όλα τα παραπάνω να σημειώσουμε ότι στο πέταλο, στην ανατολική πλευρά του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» που φιλοξενήθηκαν οι φίλοι του Ηρακλή Θεσσαλονίκης βρέθηκαν περίπου 300 και οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

     

    ***Σε ένα γνώριμο γι’ αυτόν περιβάλλον, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Α.Ο.Κ. βρέθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών γενικός αρχηγός του Α.Ο.Κ. Κώστας Τσαλίκης. Με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή ο Κώστας Τσαλίκης βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος της προηγούμενης ομάδας του και σίγουρα όπως όλοι διαπίστωσαν μόλις πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και μπήκε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και όχι σε εκείνα της ΠΑΕ Καβάλα ένιωσε πάρα πολύ αμήχανα.

     

    ***Ιδιαίτερα πλούσιο από πλευράς δραστηριοτήτων ήταν το Σαββατοκύριακο που διανύσαμε για τον Α.Ο.Κ., γενικότερα με τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό κλίμα σε ψυχολογικό επίπεδο για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το πρωί της προηγούμενης Κυριακής πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» παρουσία των μελών της τεχνικής ηγεσίας, του έμψυχου δυναμικού της ομάδας και εκπροσώπων της νέας Διοίκησης ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μέχρι και χθες νωρίς το απόγευμα η αποστολή του Α.Ο.Κ. κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Galaxy». Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου τα μέλη της αποστολής της Καβαλιώτικης ΠΑΕ πραγματοποίησαν βόλτα στην παραλία της πόλης και γεύτηκαν ένα χυμό ή ένα καφέ στο γνωστό café bar της παραλιακής λεωφόρου «Open» με ευγενική χορηγία της διεύθυνσης του συγκεκριμένου καταστήματος. Βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης πληρώθηκαν άπαντες οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ενώ ο Βλάσσης Τσάκας, εκπρόσωπος των επενδυτών αλλά και της νέας Διοίκησης έταξε πριμ ύψους 20 χιλιάδων ευρώ στους παίκτες της Καβάλας για νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Football League.

     

    Φωτορεπορτάζ: Λ. Τσούτσας

    One Response to “Τεράστια νίκη από κάθε πλευρά πήρε τη Δευτέρα (30/9) ο Α.Ο.Κ. στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι πήρε σπουδαίο «τρίποντο» σε βάρος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ (3-2)”