Bookmarks

    Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λίγο πριν ξεκινήσει ο καθιερωμένος αγιασμός όλων των τμημάτων του, παραχώρησε ο Ερασιτέχνης της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στα γραφεία του συλλόγου στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έγινε μια ενημέρωση σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που οργανώθηκαν και θα λειτουργήσουν όλες οι ομάδες, από εφηβικό μέχρι ακαδημίες, την περίοδο 2013-14. Το τμήμα του Ερασιτέχνη, της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος Παναγιώτης Κύρου, έχει χωριστεί σε δύο υπο-τμήματα.

     

    Το ένα είναι οι Ακαδημίες τις οποίες στελεχώνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά. Υπεύθυνος είναι ο Στέλιος Σχοινάκης και προπονητές οι Νίκος Ζαρζαβατσίδης, Βασίλης Τερζής, Λεωνίδας Μαγιάννης, Βασίλης Σαρόγλου και Γιώργος Μόμτσος. Το άλλο κομμάτι του Ερασιτέχνη είναι τα αγωνιστικά τμήματα, οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στις διοργανώσεις υποδομής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με την ελπίδα –κατακτώντας τον τίτλο στην περιφέρεια- να προχωρήσουν στα αντίστοιχα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Υπεύθυνος είναι ο Καβαλιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Παπανικολάου που ανέλαβε και την ομάδα παίδων. Προπονητής των εφήβων θα είναι ο Λάκης Παπαδόπουλος, των κορασίδων ο Στέργιος Τολιάδης και των νεανίδων η Ελένη Κωνσταντινίδου η οποία θα καθίσει και στον πάγκο των γυναικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναγιώτη Κύρου, φέτος ήρθαν πολλά νέα παιδιά στις ακαδημίες. Έχει βγει το πρόγραμμα των προπονήσεων και το μοναδικό πρόβλημα, που όλοι εύχονται να λυθεί, είναι ότι δεν αρκούν οι ώρες, αφού τα γήπεδα είναι λίγα και οι σύλλογοι πολλοί. Η άμεση σχέση και συνεργασία με την ΚΑΕ είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη που δείχνει όρεξη και διάθεση να φτιάξει με τους συνεργάτες του κάτι καλό στον τομέα της υποδομής της Ένωσης. Από την πλευρά του ο Στέλιος Σχοινάκης έκανε λόγο για ένα νέο αναπτυξιακό πλάνο που έχει σκοπό την ανάδειξη αθλητών για την αντρική ομάδα. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Να δημιουργήσουμε πρότυπα όπως ο Νίκος Πενταζίδης που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους», είπε και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθεί από κοντά τις εκδηλώσεις της ομάδας. Ο Παναγιώτης Παπανικολάου εστίασε κι αυτός στην ανάγκη να στραφεί η νεολαία στον αθλητισμό και τόνισε ότι η Ένωση θα προσφέρει τα εφόδια κόντρα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. «Η παραγωγή ταλέντων θα είναι ακόμη πιο οργανωμένη. Θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά την Ένωση ως στόχο καριέρας, να μάθουν εδώ μπάσκετ με σκοπό να ενταχθούν στην αντρική ομάδα», πρόσθεσε. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου το παρών του έδωσε και ο Νίκος Πενταζίδης, εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ο οποίος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια του Ερασιτέχνη που φέτος αναμένεται να πάει ακόμη καλύτερα. Σκοπός είναι η πλαισίωση του αντρικού τμήματος με παίκτες που θα αναδειχθούν από την Ακαδημία, μοντέλο που εφαρμόζεται στο μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο. «Θέλουμε να εμπιστευθεί ο κόσμος τα παιδιά του στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας», τόνισε στη συνέχεια.

    One Response to “Συνέντευξη Τύπου όλων των τμημάτων παραχώρησε ο Ερασιτέχνης της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πριν ξεκινήσει ο καθιερωμένος αγιασμός”