Bookmarks

     

    Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (13/9) ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, παρουσία σύσσωμου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής ένωσης, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων πρωταθλημάτων. Ο Χαράλαμπος Ευσταθιάδης αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα και ειδικότερα στάθηκε, στο ενιαίο ποδόσφαιρο που υπηρετεί η Ένωση, ζητώντας τη στήριξη και βοήθεια όλων. Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του είπε: «Ξεκινάνε τα πρωταθλήματα μας και θέλουμε να ενημερώσουμε για το πώς θα λειτουργήσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο, η Ένωση, οι διαιτητές, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι γονείς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των παιδιών».

     

    Ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, ανέφερε παράλληλα τα εξής:

    «Δίνουμε πολύ μεγάλη προτεραιότητα στα παιδιά και κατ’ επέκταση μεγαλύτερη βαρύτητα στα τμήματα  υποδομής και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της τοπικής ένωση. Πέρυσι είχαμε στα πρωταθλήματα υποδομής 110 τμήματα και ήμασταν αρκετά καλά αν αναλογιστεί κάποιος ότι είμαστε Ένωση με 64 σωματεία. Για μας θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαμε 150 ή και 200 τμήματα υποδομής και όχι ανδρικά τμήματα. Είναι καλύτερα να έχουμε τμήματα με παιδιά από 14 έως 22 ετών και να απαρτιστούν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων. Όλοι , ο καθένας από την δική του πλευρά θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά. Ξέρουμε τους κινδύνους που διατρέχουν και πρέπει να δώσουμε στους γονείς να καταλάβουν για το τι θα κερδίσουν τα παιδιά από τη συμμετοχή τους στο ποδόσφαιρο. Η αρρώστια της εποχής μας είναι οι υπολογιστές, το χειρότερο ναρκωτικό. Θα πρέπει βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αθλούνται όσο περισσότερο γίνεται σε ένα χώρο που υπάρχει μεγάλη συμμετοχή».

    Στη συνέχεια ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης,  αναφέρθηκε σε κάθε κομμάτι του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου ξεχωριστά.

    Για τους διαιτητές

    Γι το θέμα της διαιτησίας ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί θα θέλαμε θα έχουμε στις εξετάσεις της ΕΠΟ δέκα διαιτητές για την άνοδο αλλά μόνο ο Μανώλης Μηναδάκης πέρασε τα τεστ. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στα νέα παιδιά γιατί η ΕΠΟ θέλει νέους διαιτητές, ζητά να στείλει για διεθνή έως 28 ετών. Να στηριχθούν τα νέα παιδιά από την Ένωση αλλά και από τα σωματεία, όπως κάνουμε με τους ποδοσφαιριστές μας. Να συμβάλλουμε όλοι σ’ αυτό το δρόμο χωρίς να διαμαρτυρόμαστε. Τα τελευταία χρόνια λειτούργησαν αρκετές σχολές διαιτησίας και θα ξεκινήσει άλλη μια από τον Οκτώβριο. Πιστεύω ότι οι παράγοντες καταλαβαίνουν την έννοια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και πλέον δεν θα έχουμε ούτε τα μεμονωμένα επεισόδια».

     

    Για τους προπονητές

    Για τους προπονητές ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης,ανέφερε τα εξής:

    «Ο προπονητής μπορεί να ξεσηκώσει μια κερκίδα. Αν είναι ήρεμος τότε όλα θα κυλήσουν χωρίς προβλήματα. Πήραμε αποφάσεις και η Ένωση θα είναι αμείλικτη με τους προπονητές που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα γήπεδα».

    Και συμπλήρωσε:Τα παιδιά πρέπει να τα έχουμε στο γήπεδο αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι ποιοτικό».

     

    Για όλους τους γονείς

    Για τους γονείς ο Χαράλαμπος Ευσταθιάδης υπογράμμισε τα εξής: «Πρέπει να καταλαβαίνουν τις δυνατότητες του παιδιού τους. Να δουν τι έχει να κερδίσει με το να είναι στο γήπεδο, να αθλείται, να μαθαίνει, να είναι μέρος ενός ενεργού συνόλου».

    Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, αναφέρθηκε και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών που ήδη ξεκίνησε: «Όλοι οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ και μόνο οι ημιτελικοί θα είναι διπλοί. Προχωρήσαμε σε αυτή την απόφαση ώστε να μειώσουμε τα έξοδα των σωματείων».

     

    Για την πειθαρχική επιτροπή είπε ότι απαρτίζεται από νομικούς-δικηγόρους και ειδικότερα τον Γιώργο Γραμμένο, τον Γιώργο Φιλόσογλου και γραμματέα Χρόνη Γαϊτατζή και είναι υποχρεωμένη να κινείται με βάση τον ΚΑΠ. Όλοι όσοι συντελούν στην πραγματοποίηση ενός αγώνα πρέπει να κοιτάνε για την καλή έκβασή του. Για μας το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός. Όσοι οδηγούνται αλλού θα τους επιστήσουμε την προσοχή και αν δεν υπάρχει αλλαγή τότε θα αποβληθούν από τον χώρο».

    Ανέφερε επίσης ότι όποιος έχει τη θέληση και τη βούληση να προσφέρει στο τοπικό ποδόσφαιρο οι διοικούντες της Ένωσης είναι ανοικτοί προς όλους, ώστε να μπουν σε επιτροπές και να βοηθήσουν.

    Τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και άλλα προβλήματα τονίζοντας: «Η επίτευξη των στόχων εξαρτάται από το πώς χορεύει ο καθένας. Άλλωστε τα σωματεία είμαστε πολιτιστικοί σύλλογοι. Ο καλύτερος ας κερδίσει το Κύπελλο».

     

    Το παράδειγμα της γυναικείας ομάδα του Νέστου

    Ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, δεν ξέχασε τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο Νέστο με το τμήμα γυναικών σημειώνοντας χαρακτηριστικά:-«Έχουμε ένα παράδειγμα στο Νέστο όπου έχουν συγκεντρωθεί 40 κορίτσια από 8 έως και 30 ετών για να παίξουν ποδόσφαιρο. Υπάρχει οδηγία της ΟΥΕΦΑ με σύνθημα «Δημιουργήστε, φέρτε κορίτσια στο γήπεδο». Στη Καβάλα έχουμε μόνο μια ομάδα κοριτσιών με τον Σούλη Ρουμελιώτη να δίνει μάχη και καλό θα ήταν να έχουμε και άλλες. Υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν να παίξουν μπάλα αλλά δεν έχουν διέξοδο».

     

    Το αποτέλεσμα των εκλογών

    Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Ένωσης και ο  πρόεδρος Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, σημείωσε:

    -«Είναι μεγάλη χαρά για μας. Μας τιμά ιδιαίτερα και μας γεμίζει ευθύνες για να γίνουμε καλύτεροι. Ψήφισαν 58 σωματεία και έξι ακόμη δεν συμμετείχαν στην διαδικασία».

     

    Ο νεοεκλεγείς, σύμβουλος Βασίλης Ραφτόπουλος συμπλήρωσε:

    -«Όλα τα σωματεία τα βλέπουμε το ίδιο. Υπάρχει ισονομία».

     

    Περί αδειών γηπέδων

    Αναφερόμενος στις άδειες γηπέδων είπε: «Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν εκδοθεί άδειες γηπέδων. Το υπουργείο είπε ότι οι Περιφέρειες θα τις δώσουν αλλά οι υπάλληλοι δεν βάζουν την υπογραφή. Έγινε πρόταση να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς, να δίνουν τις άδειες οι δήμοι αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει εξέλιξη. Το τοπικό παίζει κανονικά γιατί διοργανώνουμε εμείς τους αγώνες αλλά εκεί που χρειάζεται Αστυνομία και ΕΚΑΒ υπάρχει εκκρεμότητα που ελπίζουμε να λυθεί».

     

    Περί ενημέρωσης…

    Ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα κενό στην ενημέρωση για τα δρώμενα του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όπως είπε αναμένεται βελτίωση της σελίδας, προσθήκη νέου προγράμματος και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν διαιτητές, φοιτητές και σπουδαστές που έχουν σχέση με τους υπολογιστές και ίσως μπορέσουν να μας βοηθήσουν προς αυτό το τομέα. Επίσης, το kavala-pamegipedo.gr έχει τα δικαιώματα για την προβολή αγώνων του πρωταθλήματος».

    2 Responses to “Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (13/9) ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, παρουσία σύσσωμου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής ένωσης, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων πρωταθλημάτων.”