Bookmarks

     

    Μία ακριβώς εβδομάδα έχει απομείνει πριν «ανοίξει η αυλαία» του νέου πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και τον Α.Ο.Κ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για την 1η αγωνιστική να υποδέχεται την ερχόμενη Δευτέρα τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τα 24ωρα μάλιστα τα οποία ακολουθούν μέχρι που να έρθει το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης της Καβάλας με τον Ηρακλή, αναμφισβήτητα είναι καθοριστικά και εκείνο το οποίο καλείται και μάλιστα άμεσα να βγάλει σε πέρας ο νέος προπονητής των «Αργοναυτών» Απόστολος Χαραλαμπίδης είναι το να δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις σε αγωνιστικό επίπεδο.

     

    Ο ίδιος είναι γνωστό ότι σχημάτισε μία, πρώτη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό του Α.Ο.Κ. στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Βατάν του Νομού Πιερίας με τον Βατανιακό και οι σημειώσεις τις οποίες κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα σίγουρα θα αποδειχθούν ιδιαίτερα πολύτιμες. Θα τις χρησιμοποιήσει είτε στο σχεδιασμό των πλάνων του μέχρι την ημέρα του αγώνα με τον Ηρακλή είτε βέβαια μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες αλλά και τα κενά τα οποία ο ίδιος διαπίστωσε.

     

    Οι δηλώσεις του Απόστολου Χαραλαμπίδη στο www.kavalagoal.gr

    Ο νέος προπονητής των «Αργοναυτών» Απόστολος Χαραλαμπίδης μίλησε στο www.kavalagoal.gr και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με το βάρος που θα ρίξει ο ίδιος την τελευταία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Football League. Μας υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί σε θέματα ψυχολογίας και σε αγωνιστικό επίπεδο σε θέματα τακτικής σημειώνοντας ταυτόχρονα το ότι οι παίκτες που αγωνίζονται σήμερα στην Καβάλα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αγωνίζονται σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, από τις ιστορικότερες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

     

    -Κύριε Χαραλαμπίδη παρακολουθήσατε το φιλικό παιχνίδι του Α.Ο.Κ. με τον Βατανιακό βλέποντας τη νέα σας ομάδα για πρώτη φορά. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ποιες ήταν οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα τα οποία βγάλατε και γενικότερα η πρώτη εικόνα την οποία σχηματίσατε.

    -«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποτελεί για μένα ιδιαίτερα μεγάλη τιμή που έχω αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας της Καβάλας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βλάσση Τσάκα ο οποίος επέλεξε να μου αναθέσει το ρόλο του προπονητή. Εκείνο το οποίο διαπίστωσα από την εμφάνιση της Καβάλας στο φιλικό με τον Βατανιακό, είναι το ότι η ομάδα διαθέτει πολύ ταλέντο και κυρίως διαθέτει αρκετούς, νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με ταλέντο και οι οποίοι «διψάνε» για διάκριση. Σίγουρα χρειάζεται αρκετά μεγάλη υπομονή και αυτό γιατί «χτίζεται» μία νέα ομάδα και απαιτείται πολύ δουλειά σε καθημερινό επίπεδο για να πάει αυτή η ομάδα μπροστά».

     

    -Κύριε Χαραλαμπίδη τι κρατάτε από τα θετικά τα οποία σημειώσατε από την εμφάνιση της Καβάλας, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τον Βατανιακό;

    -«Όπως ανέφερα πριν, διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας οι οποίοι διακρίνονται για το ταλέντο τους και μέσα από τη σκληρή δουλειά, βασική μας επιδίωξη είναι να δημιουργήσουμε ένα ικανότατο σύνολο. Πίστη μας αλλά και ελπίδα μας είναι οι ποδοσφαιριστές αυτοί αρκετά γρήγορα να αφομοιώσουν όσα πράγματα θα τους δείξουμε στις καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Football League. Στόχος μας δηλαδή είναι να δημιουργήσουμε εκείνο το σύνολο το οποίο αφενός να παίζει καλό ποδόσφαιρο αφετέρου να μαζεύει βαθμούς είτε στα εντός είτε και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

     

    -Απομένει μόλις μία εβδομάδα πριν μπει στην αφετηρία το νέο πρωτάθλημα της Football League. Ως προπονητής του Α.Ο.Κ. που θα ρίξετε το μεγαλύτερο βάρος την εβδομάδα που διανύουμε, στις καθημερινές προπονήσεις, προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμος γίνεται για το παιχνίδι με τον Ηρακλή;

    -«Εκτός των άλλων πολύ μεγάλο βάρος θα πρέπει να ρίξουμε και στον τομέα της ψυχολογίας. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι αγωνίζονται σε μία μεγάλη ομάδα που είναι η Καβάλα, οι ευθύνες που έχουν είναι πάρα πολλές. Ναι μεν έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο σ’ αυτή την ομάδα αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι αγωνίζονται σε μία από τις πλέον ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πρέπει όλο να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και σίγουρα βασικός μας στόχος και μέλημα είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η κατάκτηση της συγκεκριμένης νίκης θα βοηθήσει πολύ στον τομέα της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών και από κει και πέρα μέσα από την εξέλιξη του χρόνου και μέσα από τη δουλειά θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε ακόμη καλύτερα. Σίγουρα αρκετά πράγματα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα επιχειρήσουμε να διορθώσουμε σε θέματα τακτικής και με τη βοήθεια του κόσμου θα καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

     

    -Κύριε Χαραλαμπίδη είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για τους στόχους του Α.Ο.Κ. στο νέο πρωτάθλημα της Football League;

    -«Σίγουρα από τώρα σε καμία περίπτωση δε θέλω να μιλάμε για συγκεκριμένους στόχους. Τους στόχους αυτούς τους κρατάμε μέσα στο μυαλό μας και για το μόνο το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την Καβάλα εκεί που πραγματικά της αρμόζει και εκεί που πραγματικά της αξίζει να βρίσκεται».

    Comments are closed.