Bookmarks

     

    Τη δέσμευση ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. θα προχωρήσει στη μεταβίβαση του 35% των μετοχών που διαθέτει αυτή τη στιγμή επανέλαβε σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι ο Αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Γιώργος Γραμμένος, παρουσία των εκπροσώπων του αθλητικού ρεπορτάζ και στην από κοινού συνέντευξη τύπου που παραβρέθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσοκτουρίδη στην αίθουσα τύπου του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Στη συνάντηση το παρών τους έδωσαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο της ΠΑΕ Καβάλα όσο και του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από βέβαιο είναι το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ραντεβού δεν υλοποιήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών αφού κάποια ζητήματα αποκλειστικά και μόνο διαδικαστικής φύσεως απέτρεψαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στη συνέντευξη τύπου το παρών τους έδωσαν πλήθος μελών τόσο της Διοίκησης της ΠΑΕ Καβάλα όσο και του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ..

     

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. διά στόματος του Γιώργου Γραμμένου δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει σημειώνοντας ότι είναι θέμα ωρών. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. για τη μεταβίβαση, σημειώνοντας ότι η ΠΑΕ νιώθει πιο δυνατή μετά την απόκτηση του 35% των μετοχών που θα περάσουν στα χέρια του.  

     

    Γιώργος Τσοκτουρίδης: «Νιώθουμε πιο δυνατοί»

    Αρχικά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. για την παραχώρηση του 35% των μετοχών που αυτή τη στιγμή διατηρεί, δήλωσε χαρακτηριστικά:

    -«Για μας το σημαντικό είναι ότι νιώθουμε πιο δυνατοί, διότι μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την ΠΑΕ Καβάλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχαμε πρόβλημα χωρίς το 35% των μετοχών. Ίσα ίσα θα ήθελα να πω ότι ήταν χαρά μου διότι μοιραζόμουν την εταιρία, με περισσότερο κόσμο, και υπό μία έννοια ως μία μορφή λαϊκής βάσης. Ανταποκρίθηκα στην επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. για τη μεταβίβαση του 35% των μετοχών δεδομένου του ότι τόσο για τους ίδιους όσο και για μένα το προϊόν αυτό έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία. Από τη στιγμή μάλιστα που ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. εκδήλωσε την επιθυμία να μεταβιβάσει το 35% των μετοχών και αφού καταθέτω όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα της πρώτης μεταβίβασης, για να προχωρήσουμε προκειμένου να γίνει τώρα η μεταβίβαση από τον ερασιτέχνη σε μένα. Το μοναδικό το οποίο λείπει είναι το ότι δεν υπάρχει το καινούριο καταθετήριο στην εφορία, το οποίο για να γίνει θα πρέπει να υπάρξει η υπογραφή του «πωλητή», προκειμένου στη συνέχεια να πάω στην εφορία για να πληρώσουμε και το φόρο τον οποίο αντιστοιχεί. Άλλωστε είναι γνωστό πως δε βγαίνει ένας φόρος αν δε γίνει μία πράξη. Οπότε μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης και υπογραφής από τον ερασιτέχνη τότε θα πληρωθούν και οι φόροι στην εφορία. Πρέπει δηλαδή μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει κατάθεση των χρημάτων και θα γίνουν προκειμένου αφενός να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση αφετέρου να προωθηθούν τα σχετικά έγγραφα ακολούθως στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να γίνει η έγκριση της μετακίνησης των μετοχών».

     

    Γιώργος Γραμμένος: «Δεσμευόμαστε ότι η μεταβίβαση θα γίνει»

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Γιώργος Γραμμένος ο οποίος υπογράμμισε:

    -«Εμείς ως ερασιτέχνης Α.Ο.Κ., συνεπείς στην υπόσχεση την οποία είχαμε δώσει ότι προτιθέμεθα προκειμένου να μεταβιβάσουμε το επιπλέον ποσοστό του 35% που διαθέτουμε και το οποίο μας είχε παραχωρηθεί, είμαστε σήμερα εδώ για να δούμε τα συμφωνητικά, να ελέγξουμε τα χαρτιά για να προχωρήσουμε όλες τις νόμιμες κινήσεις. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να ξύσω πληγές και αυτό το οποίο ως ερασιτέχνης θέλουμε και επιδιώκουμε η κάθε ενέργεια η οποία γίνεται από την πλευρά μας να είναι νόμιμη και νομότυπη 100%. Από την ΠΑΕ Καβάλα μας εστάλη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στην τελευταία προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου εκεί όπου διαπιστώσαμε κάποια πράγματα τα οποία κατά τη γνώμη μας έπρεπε να διορθωθούν ή να συμπληρωθούν κάποια άλλα. Παράλληλα ζητήσαμε από την ΠΑΕ Καβάλα να μας προσκομιστούν κάποια έγγραφα τα οποία φαντάζομαι ότι ήταν και είναι απαραίτητα για τη σύνταξη αλλά και την ολοκληρωμένη του συμφωνητικού αυτού. Τα έγγραφα αυτά μας παρουσιάστηκαν λίγο πριν αλλά δεν έχουν ελεγχθεί από την πλευρά μας. Αυτό το οποίο θέλω να σας δηλώσω ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και παράλληλα να σας διαβεβαιώσω είναι ότι αυτή η διαδικασία η οποία ξεκίνησε θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με αυτά τα οποία προβλέπει ο νόμος. Με το συμφωνητικό το οποίο σήμερα εγώ έχω στα χέρια μου σαν νομικός σύμβουλος του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να συμφωνήσω με την υπογραφή μου. Το συμφωνητικό είναι ελλιπέστατο, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για τη σωστή και νόμιμη μεταβίβαση των μετοχών ενώ την ίδια ώρα θα ήθελα να σας πω ότι τίθεται ζήτημα της μη ύπαρξης του τίτλου μετοχών. Οι μετοχές καλώς ή κακώς δε βρίσκονται στα χέρια του ερασιτέχνη και για να μη σας κάνω τον έξυπνο θα ήθελα να σας πω ότι για να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη η μεταβίβαση των ονομαστικών μετοχών μη εισηγμένων στο χρηματιστήριο, απαιτείται εκτός από την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού ή συμβολαιογραφικής πράξης, σημείωση στο «σώμα» των μετοχών από τον μεταβιβάζοντα αλλά και από τον αποκτώντα και εγγραφή οπωσδήποτε στο μετοχολόγιο της εταιρίας με υπογραφές και σφραγίδες της γενόμενης απόφασης. Διαφορετικά η μεταβίβαση αυτή έναντι τρίτων δεν παράγει κανένα νομικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εν όψει λοιπόν όλων αυτών των πραγμάτων που αποτελούν ανοιχτά ζητήματα τα οποία ωστόσο δεν είναι και άρρηκτα θα ήθελα να σας πω ότι από την πλευρά μας υπάρχει η διάθεση για να προχωρήσουμε και να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, θα πρέπει και η ΠΑΕ Καβάλα από την πλευρά της να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε συνεργασία και με τους νομικούς της συμβούλους ώστε να γίνει σωστά το συμφωνητικό για να γίνει σωστά η μεταβίβαση. Τέλος και πάλι σας βεβαιώνουμε αλλά και υποσχόμαστε ότι αναλαμβάνουμε τη δέσμευση εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις η μεταβίβαση των μετοχών θα γίνει και απ’ ότι έχω αντιληφθεί ο αγοραστής θα είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα».

     

    Μετά τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους του αθλητικού ρεπορτάζ και πλέον απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, μετά τις δεσμεύσεις του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και όπως ειπώθηκε διά στόματος του Γιώργου Γραμμένου είναι θέμα ωρών για να μεταβιβαστεί το 35% των μετοχών στον νυν Πρόεδρο αλλά και μεγαλομέτοχο Γιώργο Τσοκτουρίδη.

    Comments are closed.