Bookmarks

    Απαντήσεις σε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν το χθες, το σήμερα αλλά και το μέλλον της ΠΑΕ Καβάλα έδωσε σήμερα (1/8) κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης, λίγο μετά την παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας το οποίο αποτελείται από 13 μέλη. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα, στην οργάνωση της ΠΑΕ Καβάλα εν όψει των υποχρεώσεών της για το νέο πρωτάθλημα της Football League, σε θέματα οικονομικής φύσεως και ειδικότερα σε θέματα εισροής χρημάτων στο ταμείο της ΠΑΕ, σε ζητήματα αγωνιστικής φύσεως ανακοινώνοντας ότι η πρώτη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου ενώ κρατώντας χαμηλούς τόνους, ενώ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης δε θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά απαντώντας στη σκληρή κριτική που ο ίδιος δέχτηκε από τον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., δίνοντας ωστόσο τις δικές του απαντήσεις για όλα τα ζητήματα.

     

    Μάλιστα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης σημείωσε ότι φέτος οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Καβάλα νιώθουν πιο ισχυροί και πιο δυνατοί σημειώνοντας ότι: «Με μία κοινή προσπάθεια των φιλάθλων αλλά και των δημοσιογράφων η ομάδα θα μπορέσει να καταφέρει πολλά πράγματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε μεγαλεπίβολους στόχους αλλά εάν αυτό προκύψει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που θα γίνει σε συλλογικό επίπεδο».

     

    Απολογισμός για την προηγούμενη χρονιά

    Αρχικά ο Γιώργος Τσοκτουρίδης στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου προχώρησε κάνοντας το δικό του απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε και αναφερόμενος στο θέμα αυτό μεταξύ των άλλων υπογράμμισε και τα εξής:

    -«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Διότι σε πολλά πράγματα τα οποία είχαμε προβλέψει, πέσαμε έξω. Πολλοί από σας αλλά και πολλοί από τους φιλάθλους θα σκέφτεστε γιατί έγινε αυτό. Οφείλω όμως να πω ότι αυτό που έγινε στον Α.Ο.Κ. είναι το λιγότερο το οποίο θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν λάβουμε υπ’ όψη μας το τι έγινε στη Λάρισα, τι έγινε στην ΑΕΚ, το τι έγινε στον Πανσερραϊκό αλλά και την Κέρκυρα. Γίνονται κοσμογονικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη».

     

    Ο φετινός σχεδιασμός

    Αναφερόμενος στο φετινό σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης υπογράμμισε:

    -«Ο σχεδιασμός φέτος θα είναι τελείως διαφορετικός. Πιστεύω ότι με τον σχεδιασμό αυτό θα βγάλουμε την χρόνια με αξιοπρέπεια και να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι στην ομάδα υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, θα προσπαθήσουμε αυτές τις εκκρεμότητες να τις τακτοποιήσουμε φέτος. Γνωρίζουμε όλοι ότι την προηγούμενη χρονιά τα έσοδα της ΠΑΕ ήταν πολύ λίγα, δεδομένου του τρόπου και τη στιγμή που μπήκαμε στην κατηγορία είχε σαν αποτέλεσμα να συμφωνήσουμε σε πολύ λιγότερα έσοδα από αυτά που θα έπαιρναν οι υπόλοιπες ομάδες προκειμένου να δεχτούνε να μας εντάξουν. Φέτος είμαστε πλέον ένα ισότιμο μέλος της ΕΠΑΕ, διεκδικούμε και θα πάρουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες και πιστέψτε με, ότι αυτό το ποσό σε συνδυασμό με το ότι θα ασχοληθούμε και με χορηγίες στην ομάδα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν τόσα χρήματα όσα χρειάζονται ώστε η ομάδα να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ήδη είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι με μία εταιρία ήδη έχουμε κλείσει συμφωνία για το ρουχισμό της ΠΑΕ, σε ότι έχει να κάνει με το θέμα με τις μπάλες, έχει κλείσει με κεντρική διαχείριση με συγκεκριμένη εταιρία για να έρθει μεγάλος αριθμός των ποδοσφαιρικών τμημάτων της ΠΑΕ. Την ίδια ώρα προχωράει το χορηγικό πρόγραμμα με σημαντικά έσοδα για την ομάδα. Να σας πω ότι έχει κλείσει μία εταιρία προκειμένου να διαφημιστεί στο σορτσάκι των παικτών ενώ με μία ομάδα χορηγών, είναι θέμα ημερών να κατεβώ στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψουμε τις συμβάσεις, να αναλάβουμε όλη τη διαφημιστική καμπάνια που έχει να κάνει με την ΠΑΕ, πέρα από το βασικό χορηγό που θα μπει στο φανέλα, τις πινακίδες στο γήπεδο. Όλα αυτά είναι θέματα συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρώ ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό νούμερο οικονομικής φύσεως για τα δεδομένα της Καβάλας και πιστεύω ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα με αυτά τα λεφτά και σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που γίνονται και από μας στο να μην έχουμε ούτε στο ξεκίνημα ούτε στην πορεία οικονομικό πρόβλημα φέτος. Πιθανολογώ ότι η πρώτη επίσημη του Α.Ο.Κ. με τον καθιερωμένο αγιασμό θα γίνει στις 12 Αυγούστου. Δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Football League. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτό πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Θεωρώ ότι το χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολύ μεγάλο και μέσα σε αυτό μπορούν να λειτουργήσουν όλα σωστά, η προετοιμασία να γίνει όπως πρέπει και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα ήταν άσκοπο».

     

    Οι απαντήσεις προς τον ερασιτέχνη

    Αναφερόμενος στα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες από μέλη της Διοίκησης του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., ο Γιώργος Τσοκτουρίδης υπογράμμισε:

    -«Έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες δημόσια κάποιες απόψεις από στελέχη του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. τα οποία πραγματικά με θλίβουν. Άκουσα τον κ. Γραμμένο για παράδειγμα να λέει διάφορα πράγματα. Η απάντησή μου είναι ότι προσωπικά εκτιμώ απεριόριστα τον κ. Γραμμένο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να ακούω την άποψή του για μένα την οποία και σέβομαι. Αλλά νομίζω ότι ο ερασιτέχνης δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι απέναντι από την ΠΑΕ. Πρέπει και μπορεί να είναι δίπλα στην ΠΑΕ. Αυτός είναι ο ρόλος του. Λυπάμαι να ακούω αυτά που ακούω από άτομα που έχουν βιώσει στο πετσί τους την προηγούμενη χρονιά που περάσαμε. Και ξέρουν ακριβώς το τι έγινε. Δεν θα έπρεπε να λέγονται αυτά. Θεωρώ ότι πιθανά οι καταστάσεις και οι συγκυρίες τους έκανε να παίρνουν ακραίες θέσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα το μετανιώσουν. Θα το μετανιώσουν γιατί θα καταλάβουν ότι και αυτά που είπαν και σ’ αυτούς που αναφέρθηκαν ότι ήταν λάθος. Ότι δεν έπρεπε να ειπωθούν αυτά που ειπώθηκαν. Όσον αφορά τώρα το θέμα των γηπέδων που ειπώθηκαν χθες. Πέρσι η ΠΑΕ χρησιμοποιούσε το Ανθή Καραγιάννη, το γήπεδο του Χαλκερού και το βοηθητικό στάδιο. Γνωρίζετε ότι οι απαιτήσεις μιας επαγγελματικής ομάδας είναι πολλές. Φέτος μου ανακοίνωσαν ότι πήραν απόφαση ως ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. ότι το βοηθητικό γήπεδο δε θα το δώσουμε και θα παραχωρήσουμε τα άλλα δύο γήπεδα. Η επιλογή μου εκείνη τη στιγμή ήταν ή να πω δε θέλω τίποτα αφού δε δίνετε αυτό που είναι ζωτικής σημασίας και δεν μπορεί να υπάρξει Α.Ο.Κ. χωρίς βοηθητικό γήπεδο αφού δεν υπάρχουν χώροι για τις καθημερινές προπονήσεις ή να πω να μου δώσουν αυτό που είναι να μου δώσουν δεδομένου ότι με πίεζε ο χρόνος προκειμένου να προσκομίσω το παραχωρητήριο στην ΕΠΟ, και η δεύτερη σκέψη μου ήταν να απευθυνθώ στον ιδιοκτήτη των γηπέδων που είναι ο Δήμος Καβάλας και να τους ζητήσουμε όχι να πετάξει έξω τον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. από το βοηθητικό γήπεδο αλλά να γίνει κοινή χρήση του βοηθητικού γηπέδου. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί μία λογική πρόταση το να μπορούμε δηλαδή να συνυπάρξουμε στο συγκεκριμένο χώρο. Σίγουρα οι ακαδημίες του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. είναι πολύ σημαντικές αλλά η επαγγελματική ομάδα έχει ανάγκη το χώρο αυτό. Αφού πήραμε το παραχωρητήριο από τον ερασιτέχνη, κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε μία αίτησή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου ζητούσαμε να γίνει συμπαραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου με τον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα κληθούμε να συναντηθεί μία επιτροπή από μας με μία αντίστοιχη από τον ερασιτέχνη προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα με τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή».

     

    Το 35% των μετοχών

    Την ίδια ώρα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης αναφέρθηκε και στο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Καβάλα το οποίο ο ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. θα παραχωρήσει στην ΠΑΕ Καβάλα και για το θέμα αυτό ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά:

    -«Θα ήθελα να σας πω ότι στην τελευταία συνάντηση που είχα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. μου υπογράμμισαν τα εξής: Δείξε μας που θα πάει το 35% των μετοχών, ποιος θα είναι ο επενδυτής που θα το πάρει και αν τον εγκρίνουμε θα σου το δώσουμε», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ στα τοπικά ΜΜΕ, και πρόσθεσε:

    -«Στην προχθεσινή συνέντευξη άκουσα από τον κ. Γραμμένο ότι το 35% το δίνουμε και καλούμε τον πρόεδρος της ΠΑΕ να το παραλάβει. Ως την προσεχή Τετάρτη θα καλέσω όλους τους δημοσιογράφους και τον Ερασιτέχνη με ένα ιδιωτικό συμφωνικό να μου βάλει μια υπογραφή. Διότι αν γίνει κάπου άλλου μπορεί να αλλάξουνε οι όροι, εδώ μπροστά σε εσάς τους δημοσιογράφους δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν οι όροι. Την προσεχή Τετάρτη θα καλέσω τον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. να μου δώσει άνευ όρων το 35% το οποίο ως γνωστών τα μέλη του είπαν στην τελευταία συνέντευξή τους να πάμε για να το πάρουμε».

     

    «Μίλησα με πολλούς επενδυτές»

    Παράλληλα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης στη συνέντευξη τύπου υπογράμμισε ότι τους τελευταίους μήνες μίλησε με αρκετούς ενδιαφερόμενους προκειμένου να ασχοληθούν με τα Διοικητικά της ΠΑΕ Καβάλα. Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό δήλωσε:

    -«Φέτος μίλησα με πάρα πολλούς επενδυτές, πολλοί εκ των οποίων ήταν σοβαροί και άλλοι όχι. Όλοι τους, όμως, ζήτησαν να μάθουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: λεπτομέρειες για την υποδομή της ομάδας, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές, οι ακαδημίες και τα γήπεδα. Οι Κύπριοι υποψήφιοι επενδυτές θέλανε να πάρουν την ομάδα για να φτιάξουν ακαδημίες. Είδαμε, λοιπόν, ότι αν δημιουργήσουμε δικές μας ακαδημίες ή εποπτεύσουμε άλλες ακαδημίες θα δώσουμε πολύ μεγάλη υπεραξία στον ΑΟΚ. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με ήδη υπάρχουσες ακαδημίες σε διάφορα μέρη του νομού. Θα εποπτεύουμε, με αυτόν τον τρόπο, τους νέους παίκτες και όταν διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμοι θα τους παίρνουμε στην ομάδα μας. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα και πρόθεση να φύγει ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής από τον νομό μας και να στελεχώσει την ακαδημία μιας ομάδας που θα εδράζει σε άλλον νομό. Δεν θέλουμε να εισάγουμε αλλά να εξάγουμε ταλέντα. Φυσικά και θέλουμε να ενταχθούν στο δίκτυο ακαδημιών και τα παιδιά του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., άλλωστε δεν αποκλείουμε κανέναν. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύω ότι με τους συνεργάτες που έχω κοντά μου θα τα καταφέρουμε. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι ανάλογη συνεργασία έχουμε προχωρήσει με την Α.Ε. Καβάλας και με την Καβάλα 2004».

     

    Ξημερώνει μία νέα ημέρα

    Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης τόνισε με έμφαση:

    -«Σήμερα ξημερώνει μία καινούρια ημέρα για τον Α.Ο.Κ.. Αν έχουμε μαζί μας τους συνεργάτες, τον τύπο και τους φιλάθλους μας τότε θα κάνουμε πολλά πράγματα. Μαζί θα χαράξουμε την πορεία της ομάδας. Άλλωστε δεν είναι καλύτερη η ομάδα της Ξάνθης η οποία τόσα χρόνια πρωταγωνιστεί. Έχουμε περισσότερες δυνατότητες από τους γείτονές μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα τα οποία οι γείτονές μας δεν μπορούν να τα φανταστούν».

     

    Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση των αποδυτηρίων, της τεχνικής ηγεσίας και του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ Καβάλα τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τον προπονητή και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ Καβάλα, και ανάλογες ανακοινώσεις για ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρόκειται να αποκτηθούν.

     

    Comments are closed.