Bookmarks

   

  Ο προπονητής Γιάννης Τοπαλίδης, πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδος είναι από σήμερα Δευτέρα (5/8) το νέο «αφεντικό» στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας των «Αργοναυτών» όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία περί συνεργασίας των δύο πλευρών και σήμερα Δευτέρα (5/8) η ΠΑΕ Καβάλα ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

   

  Το δελτίο τύπου

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Νέα Καβάλα κάνει γνωστά τα εξής:

  – “Ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Γιάννη Τοπαλίδη.

  Ο Γιάννης Τοπαλίδης γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1962 στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και είναι ποντιακής καταγωγής. Στα εφηβικά του χρόνια βρέθηκε στη Γερμανία με την οικογένειά του ως μετανάστης. Εκεί αναζήτησε την τύχη του στο ποδόσφαιρο. Ως παίκτης αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή. Εθεωρείτο τρεχαντήρικαι δημιουργικός χαφ. Αγωνίστηκε σε ομάδες της Γ΄ Κατηγορίας. Μάλιστα, το 1983 η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν, η Μπούρστατ κατέκτησε τον τίτλο.

  Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε με την προπονητική. Φοίτησε στη σχολή του Μάιντς και, ακολούθως, στη σχολή της Κολωνίας, στην οποία εισήχθη με βαθμό άριστα. Αρχικά, εργάστηκε σε ομάδες των χαμηλών κατηγοριών. Το 1998, προσλήφθηκε στο προπονητικό τιμ της Χέρτα Βερολίνου, ομάδας της Μπουντεσλίγκα, στη θέση του ανιχνευτή ταλέντων. Tην περυσινή ποδοσφαιρική περίοδο εργάστηκε ως προπονητής στην Κυπριακή ομάδα της Πάφου.

  Το 2001, όταν έμαθε ότι ο Ότο Ρεχάγκελ ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος και πως αναζητούσε έναν Έλληνα γερμανομαθή βοηθό, βρήκε τον τρόπο να έρθει σε επαφή μαζί του. Αφού γνωρίστηκαν, προσλήφθηκε ως βοηθός προπονητή. Μαζί με τον Ότο Ρεχάγκελ, ο Γιάννης Τοπαλίδης με εκατομμύρια Έλληνες πανηγύρισαμε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004, στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Τον Ιούνιο του 2010, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Ελλάδος, μετά την λήξη του αγώνα Ελλάδα-Αργεντινή, στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, το οποίο διεξήχθη στην Νότια Αφρική.

  Ο Γιάννης Τοπαλίδης εκτός από την Ελληνική γλώσσα μιλάει άπτεστα την Αγγλική και την Γερμανική. Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος, με τρία παιδιά.“.

   

  O Γιάννης Τοπαλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

  Με όπλο τη σκληρή δουλειά θα αναλάβει να οδηγήσει την Καβάλα ψηλά την επόμενη σεζόν ο Γιάννης Τοπαλίδης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

  Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Τοπαλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 

  «Τόσο ο Βύζαντας όσο και η Καβάλα είναι δύο ιστορικά σωματεία που με νέα παιδιά μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα. Όσον αφορά την Καβάλα με την οποία συμφωνήσαμε να την αναλάβω, πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή πορεία. Έχω αποδείξει από την θητεία μου στην Εθνική ομάδα ότι είμαι δουλευταράς και το ίδιο σκοπεύω να κάνω και τώρα».

  Για τους στόχους του τη νέα σεζόν: «Η ομάδα θέλουμε να κάνει μια καλή πορεία. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, όμως φιλοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα».

  Για τα ρόστερ των άλλων ομάδων: «Τα πράγματα στην Ελλάδα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Στον Βύζαντα για παράδειγμα κάναμε δοκιμές για τρεις μέρες και ήρθαν συνολικά 80παιδιά. Ταλέντα υπάρχουν πολλά όμως πρέπει να τα προσέξεις κατάλληλα. Όλες οι ομάδες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές στα ρόστερ τους και τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα».

  Για τον χρόνο που χρειάζεται για να παρουσιάσει έργο στην Καβάλα: «Είναι λογικό κάθε προπονητής να ζητάει χρόνο για να δουλέψει. Ωστόσο άλλες φορές μπορεί να βγει η δουλειά άμεσα, αυτά τα πράγματα κρίνονται στις λεπτομέρειες και στους παίκτες που έχει ο καθένας».

   

  One Response to “Ο προπονητής Γιάννης Τοπαλίδης, πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδος είναι από σήμερα Δευτέρα (5/8) το νέο «αφεντικό» στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας των «Αργοναυτών» όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα – Γιάννης Τοπαλίδης: “Είμαι δουλευταράς””