Bookmarks

    Οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης και Κώστας Τότσιος όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν τις πρώτες δύο μεταγραφές της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εν όψει των υποχρεώσεών της στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας χωρίς ωστόσο η Διοίκηση της Καβαλιώτικης ΚΑΕ μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις περιμένοντας ίσως την κατάλληλη στιγμή για να τις κάνει. Πάντως εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι τόσο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης όσο και ο Κώστας Τότσιος σε περίπτωση που αποκτηθούν το σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσουν την προσπάθεια της Καβαλιώτικης ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

     

    Ο Κώστας Τότσιος

    Να σημειώσουμε ότι ο καλαθοσφαιριστής Κώστας Τότσιος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας της χώρας μας. Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1975 και την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2004 αγωνίστηκε στην Ολύμπια Λάρισας. Ακολούθως πήρε μεταγραφή για τον Γ.Σ. Λάρισας ενώ την περίοδο 2005-06 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Μακεδονικού ενώ μέχρι το 2009 υπερασπίστηκε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Τότσιος φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα των Ικάρων Σερρών. Μάλιστα ο πολύπειρος γκαρντ αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Α2 καθώς ξεπέρασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Σπύρου Βερτζάγια που κρατούσε περίπου μία δεκαετία! Ο Κώστας Τότσιος να σημειώσουμε ότι με τους 24 πόντους που σημείωσε στη νίκη των Ικάρων επί του Παγκρατίου έφθασε τους 4.937 πόντους και ξεπέρασε τους 4.916 στους οποίους έκλεισε την καριέρα του ο Βερτζάγιας. Ο Κώστας Τότσιος έχει παίξει σε 311 παιχνίδια της κατηγορίας και έχει μ.ό. καριέρας στην Α2 τους 15,9 πόντους. Πλέον ο επόμενος μεγάλος στόχος του, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στη νέα σεζόν είναι να σπάσει το «φράγμα» των 5.000 πόντων, ενδεχομένως με τη φανέλα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, αν οριστικοποιηθεί τελικά η συμφωνία.

     

    Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης

    Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης  γεννήθηκε στης 15 Φεβρουαρίου το 1985, μεγάλωσε και έπαιξε πρώτη φορά μπάσκετ στο Ρετζίκι. Το 1994 θα εγγραφεί στην Δόξα Ρετζικίου όπου θα υπάρξει εκεί για τέσσερα χρόνια. Το 1998 θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα πάρει μεταγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης όπου εκείνη την επταετία που θα  υπάρξει στον “γηραιό” έχει την τύχη να έχει συμπαίκτη τον καλύτερο σύγχρονο Έλληνα μπασκετμπολίστα τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το 2005 έπειτα από πολύ μεγάλη προσφορά και μία γεμάτη επταετία θα κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα διότι θα κατέβει στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Εκεί τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα διότι υπάρχει πίεση και περιορισμένος χρόνος συμμετοχής, έτσι την επόμενη χρονιά θα φύγει από τους ερυθρολεύκου, πηγαίνοντας στην Πάτρα και την Ολυμπιάδα να τον αποκτά για ένα χρόνο. Εκεί θα πάρει και πάλι βασικό ρόλο και θα κάνει καλές εμφανίσεις. Κάτι που θα ανταμειφθεί με την μετακινήσει του στην Κυψέλη και τον Πανελλήνιο το 2007 μέχρι το 2009, εκεί θα πάρει θέση ρολίστα. Το 2009 θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη, αλλά αυτή την φορά για χάρη του Π.Α.Ο.Κ., εκεί θα αγωνιστεί μία χρονιά. Το 2010 θα πάρει μία απόφαση ρίσκου να μετακινηθεί στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, όπου έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου κάτι που δεν θα έρθει. Την επόμενη χρονιά παίρνει την απόφαση να τελειώσει το πτυχίο του κάτι που θα το καταφέρει τελειώνοντας Πολιτικός Μηχανικός, μία σχολή, όχι και τόσο συνηθισμένη για επαγγελματία αθλητή. Ακολούθως θα μετακινηθεί στη Δράμα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΚΑΟΔ έχοντας να επιδείξει μία σημαντική παρουσία.

    One Response to “Οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης και Κώστας Τότσιος όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν τις πρώτες δύο μεταγραφές της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εν όψει των υποχρεώσεών της στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ με τον μεταγραφικό σχεδιασμό να βρίσκεται σε εξέλιξη”