Bookmarks

     

    Πρωτοβουλία ανέλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Καβάλας το οποίο απέστειλε σε όλες τις Ενώσεις της χώρας έγγραφο όπως και στις 4 ομάδες του Νομού Καβάλας που θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα της Football League 2 προκειμένου μέσα από αυτό να ασκηθεί πίεση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για οικονομική επιχορήγηση, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης που παραβρέθηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. παρέδωσε σε όλους τους Προέδρους των Ενώσεων της χώρας το συγκεκριμένο έγγραφο που η Ε.Π.Σ. Καβάλας συνέταξε αλλά και στη Διοίκηση της Ε.Π.Ο. προκειμένου όλοι αυτοί ακολούθως να το αποστείλουν στον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

     

    Το συγκεκριμένο έγγραφο όπως προαναφέραμε παρέλαβαν και οι εκπρόσωποι των 4 συλλόγων του Νομού Καβάλας (Άρης Ακροποτάμου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης και Νέστος Χρυσούπολης) προκειμένου κι αυτοί με τη σειρά τους αφού το υπογράψουν να το αποστείλουν στον αρμόδιο Υφυπουργό.

     

    Το περιεχόμενο του εγγράφου

    Αναλυτικά το περιεχόμενο του εγγράφου που συνέταξε η Διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας περιλαμβάνει τα εξής:

     

    -«Κύριε Υπουργέ, είναι γνωστό το οικονομικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Αυτό το ποδόσφαιρο που μας αρέσει να το προσφωνούμε με εκφράσεις όπως «ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ», «ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ» και άλλες παρόμοιες φιλοφρονήσεις. Αυτό το ποδόσφαιρο όμως καλυμμένο από τη σκιά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ξεψυχά κάθε ημέρα, μόνο και αβοήθητο. Τα σωματεία αυτά που επιτελούν κοινωνικό έργο, όσο λίγοι κοινωνικοί φορείς στη χώρα μας, επιβάλλεται να συνεχίσουν το έργο τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μάλιστα τώρα που η παλαιά Δ΄ Εθνική κατηγορία, μετονομάσθη και μετατράπη σε Γ΄ Εθνική κατηγορία, όπου τα έξοδα λειτουργίας των σωματείων, της κατηγορίας αυτής στην οποία ανήκουμε και εμείς ως σωματείο, θα εκτιναχθούν στα ύψη, παρακαλούμε κύριε Υπουργέ να εξετάσετε με προσοχή και ευαισθησία την πρότασή μας, για οικονομική στήριξη της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Είμαστε λοιπόν σίγουροι, ότι η πρότασή μας για οικονομική επιχορήγηση των σωματείων, της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, θα κριθεί και από τα Υπουργεία σας ως επιβεβλημένη, πριν φθάσουμε και εμείς στο σημείο κύριε Υπουργέ να κατεβάσουμε «ρολά», στερώντας τα γνωστά ενεργητικά αποτελέσματα τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τις οικογένειές τους, από την ύπαρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

     

    Ο Χαράλαμπος Ευσταθιάδης στο www.kavalagoal.gr

    Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης μιλώντας στο www.kavalagoal.gr αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία την οποία ανέπτυξε το Δ.Σ. της τοπικής Ένωσης και στις δηλώσεις τις οποίες έκανε μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής:

    -«Με δεδομένη την τετραμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, δηλαδή τους εκπροσώπους της Ε.Π.Ο., της πολιτείας, του ΠΣΑΠ αλλά και του ΟΠΑΠ υπήρξε μεταξύ τους μία συμφωνία η οποία θεωρώ ότι ήταν μόνο στα λόγια. Μία συμφωνία η οποία δεν έγινε εγγράφως. Αυτή η συμφωνία είχε να κάνει με την οικονομική ενίσχυση των σωματείων που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Και επειδή οι συμφωνίες αυτές οι οποίες γίνονται με τα λόγια δεν τηρούνται, εμείς ως Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας και σε συνεννόηση με τις 4 ομάδες μας που θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο στη Γ΄ Εθνική, συμφωνήσαμε στην έκδοση επιστολής και αποστολής της στον αρμόδιο Υπουργό για να ασκηθεί πίεση. Μάλιστα τη συγκεκριμένη επιστολή τη μοιράσαμε ως Ε.Π.Σ. Καβάλας σε όλες τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας μας κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο.. Αυτές με τη σειρά τους θα το διανέμουν στα σωματεία της δύναμής τους που θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και συνολικά, το κάθε ένα από τα 96 σωματεία θα το αποστείλουν στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε η πίεση να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία νέα κατηγορία και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Μάλιστα μερικές εξ αυτών δεν αποκλείεται πριν καλά καλά ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας να τα παρατήσουν και να μη δηλώσουν συμμετοχή, γιατί κανείς δε γνωρίζει ποιο θα είναι το οικονομικό κόστος που θα τα βαραίνει. Από κει και πέρα ζητήσαμε τη συνδρομή τόσο της Ε.Π.Ο. όσο και της διοργανώτριας αρχής προκειμένου κι αυτές να συνδράμουν με τη σειρά τους στην όλη προσπάθεια ώστε το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας να σταθεί στο ύψος που του αρμόζει. Γενικότερα με πρωτοβουλία μας γίνεται μία συλλογική προσπάθεια για άντληση πόρων όλων των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής προκειμένου τα χρήματα τα οποία θα πάρουν να αποτελέσουν μία οικονομική τόνωση. Από κει και πέρα συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. ότι μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ αυτό ίσως αποδειχθεί ωφέλιμο για τα σωματεία. Και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι τα λεφτά του ποδοσφαίρου δεν πηγαίνουν στο ποδόσφαιρο. Τέθηκε δηλαδή θέμα στην Ε.Π.Ο., από πλευράς μου, ως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, να διεκδικήσει το μερίδιο που της ανήκει από τον ΟΠΑΠ και ότι της ανήκει να το πάρει. Από κει και πέρα και εφόσον η Ε.Π.Ο. πάρει αυτό που της ανήκει από τον ΟΠΑΠ, τότε και επιχορηγήσεις θα δοθούν στα σωματεία, η βοήθεια θα είναι μεγαλύτερη και σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει ένα καλύτερο μέλλον».

    Comments are closed.