Bookmarks

    Στην προοπτική διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας σε δύο ομίλους, βαδίζει η διοργανώτρια αρχή της Football League αφού κατά τη διάρκεια της σημερινής (Παρασκευή 26/7) συνεδρίασης η άποψη που κυριάρχησε στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν να χωριστούν οι ομάδες εκτός και αν κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αδειοδότησης, μείνουν λιγότερες από 22 ΠΑΕ. Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι, τα πολλά ταξίδια που απαιτεί το πρωτάθλημα ενός ομίλου στη Football League, με 24 ομάδες, όπως διατυπώθηκε, ήταν και ο βασικότερος ανασταλτικός παράγοντας διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, όπως την περσινή περίοδο. αυτό από μόνο του, οδηγεί στη διεξαγωγή των δύο ομίλων που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια και θα αγωνιστούν στα πρότυπα, πάνω κάτω της περσινής Football League 2.

     

    Να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα και ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης ο οποίος έδωσε το παρών του στην προγραμματισμένη συνεδρίαση.

     

    25 είναι οι ομάδες

    Να σημειώσουμε ότι οι ομάδες είναι 25 μετά την αποχώρηση της Α.Ε. Λάρισας, τον απευθείας υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική καθώς επίσης και τη συγχώνευση της Κέρκυρας με την Κασσιόπη προκειμένου να δημιουργηθεί η ΠΑΕ Κέρκυρα. Ο Πανσερραϊκός είναι σε οριακό σημείο και σε περίπτωση που δε γίνει η μεταβίβαση της ομάδας μέχρι τις 31 Ιουλίου τότε το συγκρότημα των Σερρών θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League 2.

     

    Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης στο www.kavalagoal.gr

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (26/7) του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League, το www.kavalagoal.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσοκτουρίδη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Α.Ο.Κ. τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League. Χαρακτηριστικά ο διάλογος τον οποίο είχαμε με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη είναι ο εξής:

     

    -Κύριε Τσοκτουρίδη τι συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League;

    -«Ανάλογα τελικά με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League, η διοργανώτρια αρχή θα προχωρήσει στη συγκρότηση ενός ή δύο ομίλων, με γεωγραφικά κριτήρια στη δεύτερη περίπτωση. Σε περίπτωση μάλιστα που οι ομάδες οι οποίες θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα είναι περισσότερες από 22 τότε οδεύουμε προς τη δημιουργία δύο ομίλων».

     

    -Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής που έχουν κατατεθεί κ. Τσοκτουρίδη που οδεύουμε;

    -«Μέχρι τώρα θα ήθελα να σας πω ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 ομάδες ενώ περιμένουμε την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τρεις ομάδες οι οποίες ενδεχομένως να δικαιωθούν και να ανέβουν από τη Γ΄ Εθνική στη Football League. Πάντως εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι κάποιες από τις 25 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, δεν είναι ΠΑΕ και αν καταφέρουν να γίνουν Ανώνυμες Εταιρίες τότε θα πάρουν το πιστοποιητικό της συμμετοχής τους στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Πάντως η απόφαση την οποία λάβαμε είναι για δύο ομίλους».

     

    -Είχαμε κ. Τσοκτουρίδη κάποιες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης;

    -«Θα ήθελα να σας πω ότι η παραίτηση του Θανάση Σάμιου από τη θέση του Προέδρου της Δόξας Δράμας ενώ ταυτόχρονα θα ήθελα να σας πω ότι δεν παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Κέρκυρας αφού η ομάδα συγχωνεύτηκε με την Κασσιόπη, την μη παρουσία εκπροσώπου της Λάρισας αλλά και της ομάδας του Πανσερραϊκού».

     

    -Κύριε Τσοκτουρίδη με τη συμμετοχή της ΠΑΕ Καβάλα στο πρωτάθλημα της Football League τι γίνεται;

    -«Εμείς έχουμε καταθέσει την αίτηση συμμετοχής μας στο νέο πρωτάθλημα της Football League, προχωράμε, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με ποδοσφαιριστές τους οποίους θέλουμε να αποκτήσουμε και θα ήθελα να σας πω ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και για τα πρώτα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ Καβάλα».

     

    -Δηλαδή κ. Τσοκτουρίδη θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι η ΠΑΕ Καβάλα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Football League;

    -«Σαφέστατα. Θα ήθελα να σας δηλώσω κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μη συμβεί αυτό».

     

     


     

    One Response to “Δύο όμιλοι στη Football League με τη συμμετοχή 22 και πλέον ομάδων αποφάσισε σήμερα Παρασκευή (26/7) να προχωρήσει η διοργανώτρια αρχή – Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης στο www.kavalagoal.gr : «Βέβαιη η συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στη Football League» – «Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με παίκτες και την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την τεχνική ηγεσία και για τα ονόματα των παικτών που θα αποκτηθούν»”