Bookmarks

     

    Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας, παρόν όπως πάντα στις μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης, ανέλαβε το τμήμα των εκδηλώσεων στη θάλασσα, που έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη (26/6) για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Σεβόμενος την σχεδόν 70χρονη ιστορία του, ο Ν.Ο. Καβάλας δεν θα μπορούσε παρά να ήταν παρόν στο κάλεσμα της Πόλης μας, για να τιμήσουμε την επέτειο της εισόδου στην Καβάλα του πλωτάρχη Αντώνη Κριεζή, ο οποίος 100 χρόνια πριν αποβιβάστηκε στο λιμάνι και αφού διέσχισε την οδό Κουντουριώτου, ύψωσε στο Διοικητήριο της Καβάλας (τωρινό Πρωτοδικείο) την Ελληνική σημαία και ανάγνωσε το διάγγελμα κατάληψης της πόλης από τα Ελληνικά Στρατεύματα.

     

    Η συμμετοχή του Ν.Ο. Καβάλας στις εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησε με την είσοδο στο λιμάνι των μικρών αθλητών του Ν.Ο. Καβάλας με τα αγωνιστικά ιστιοπλοϊκά τους, όπου και έπλευσαν μέχρι την κανονιοφόρο “Κάσος”, που είχε πλαγιοδετήσει ήδη στο λιμάνι. Τα σκάφη συνοδευόντουσαν από τα δύο φουσκωτά του ομίλου και κατά την διάρκεια της παρέλασης εκτέλεσαν ασκήσεις στο τμήμα του λιμανιού κοντά στο τελωνείο. Με το πέρας της παρέλασης, αφού περιέπλευσαν το λιμάνι, κατέληξαν στο τμήμα του λιμανιού όπου είναι δεμένα τα σκάφη ανοικτής θάλασσας του ΝΟΚ. Εκεί, μετά από σύντομες επιδείξεις, έδωσαν την σκυτάλη στα μεγαλύτερα σκάφη του τμήματος ανοικτής θάλασσας του ΝΟΚ. Πέντε από αυτά, συνόδευσαν τους μικρούς αθλητές, κατά την έξοδο τους από το λιμάνι, δίνοντας μία πολύ όμορφη εικόνα στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς σουρούπωνε. Έτσι τα μικρά σκάφη αποχώρησαν προς τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στην Καλαμίτσα, αφήνοντας τα μεγάλα αδερφάκια τους να πλέουν στα ανοικτά της Ραψάνης, περιμένοντας την νύκτα να πέσει. Αφού σκοτείνιασε έκαναν μία μεγαλοπρεπή είσοδο στο λιμάνι ανάβοντας βεγγαλικά, φωτίζοντας την είσοδο του λιμανιού, κλείνοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καβάλας, η ιστορία της οποίας είναι  άρρηκτα συνδεδεμένη με την θάλασσα, όπως το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΝΟΚ.

    One Response to “Παρών ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης”